How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Monozygotic gebelik

• Konu Sahibi Konu Sahibi sepide
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sepide

Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2024
231
129
18
Burada çok olmayan belkide hiç olmayan bir vaka ile geldim. Burada belki görenler bilir tüp bebekle hamile kaldım. Tek embriyo transferi. 5.gün 6ab kalite. Her şey yolunda gidiyordu, 5+2 ultrasonla kesemizi gördük, 6+5 karından ultrasonla dakikada 120 kalp atışını izledik hala her şey yolunda, kan testlerim tüm vitamin değerlerim tsh değerlerim gayet iyi çıktı doktor vitamine bile gerek görmedi. 7+4 rutin kontrole gittim karından bebek kalp atışını duyamadık, dr alttan ultrasonla bakmak istediğini mutlaka kalp atışını duymamız gerektiğini söyledi. Baktık ve sürpriz tek kese ikiz gebelik, kalp atışları duyulmuyor. Tüm tüp bebek vakalarında 1% bile altında olan embriyo bölünmesi ve tek kesede ikiz gebelik. 3.güne kadar bölünen embriyo 2 kese oluşuyor, 5.güne kadar bölünende yine tek kese ama amniyoz sıvısını bölecek perde oluyor. 8.günden sonra bölünen tek kese tek plasenta.Tıp dünyasının en istemediği monozygotik gebelik. İkizlerin biri 6+5 biri 7+1 kalp atışı yok dünyam başıma yıkıldı, acıbadem hastanesini iki dr kontrol ediyor ikiside göremiyor kalp atışı, kendi tüp bebek doktoruma gönderdiler acil. Baktı ve artık kürtajla alınması gerektiğini söyledi. Ve benim çok şanslı olduğumu kalplerinin durması ve küçük farkedilmesini söyledi. İkiz gebelik zaten riskli tek kese en riskli, normal kadın doğum bile takip edemiyor sadece çok güçlü perinotolog tarafından takip edilecek bir şey. Canlı doğma yüzdesi 50. Tek kese içinde kordonları dolanarak ölme riski, kan geçmesi bir birine, aynı kese içinde büyüdükçe bir birine zarar verme, o yüzden özürlü doğma ihtimalleri, 5 aylık ölü doğma, 6 aylık erken doğma aklınıza gelebilecek ne kadar kötü şey olursa hepsi. Aynı günde kürtaj oldum, biyopsiye gittiler tüm kromozomlarına bakılacak. Pgt yaptırmamıştım en büyük pişmanlığım diyebilirim. Başa gelen her şey çekilir isyanda değilim, geriye kalan 7 embriyo var içimde tedirginlik aynı şeyler olurmu diye. 1% altı ihtimal nasıl beni bulur diye düşünmüyor değilim, seçilmiş kişiyim demek :)

Back