• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Monotonlaşan Kocalar

Konuşmaktan ikinizin de keyif alacağı hiçbir konu yok mu? Hiçbir evlilik mükemmel değildir, ben çoğu çiftin de birbirine tıpatıp benzeyen insanlar olduğunu düşünmüyorum zira her çiftin ayrıştığı fikirleri, farklı zevkleri, hobileri oluyor ama bir şekilde ortak aktiviteler buluyorlar.

Mesela ikizin de konuşmaktan sıkılmayacağı bir konu yok mu?

Eşiniz eskiden bir şekilde sizin izlediğiniz filmleri seyredip, hoşlandığınız şeylere katılım göstermeye çalışmış, peki siz onun sevdiği şeylere ilgi gösterdiniz mi?
Evet. Asla dediğim şeylerde bile ona uydum. Ama evlilik mi, yaş mı, neden olduğunu kestiremiyorum "dede modu"na bağladı.
Ortak zevklerde buluşamadığımız gibi, lamba 30 sn açık kalsa söylenmeye başladı. Eskiden giyimine özen gösterirdi, şimdi her yere aynı ev kıyafetiyle gidiyor. Saçını 3 numaraya vurdurdu geçen ay, en nefret ettiğim şey. Kilosu başını aldı gidiyor. Önceden dikkat ederdi, şimdi atın ölümü arpadan olsun diyor.
Tamamen saldı her şeyi.

Annemler otuz yıldan uzun yillardir evli,hala sofrada konuşurlar, sonra babam Tv,annem telefon molası verir , gece de kahve eşliğinde mutfakta sohbet ederler yatağa geçmeden.
Böyle bir ritüelleri var.
Her evlilik böyle değil .
Bence siz de kendinize bir ritüel oluşturun. Elbet ortak noktaniz var. En basiti üç cocuk:) ikiniz de çocuklardan konusmayi seviyorsunuz değil mi??
Ya da ben küçükken çocuklar duymasın dizisi ozentiligiyle TV kapatilip sessiz sinema falan oynadığımız günler olurdu. Belki üç belki beş kere. Ama ben hala hatirliyorum ailecek sessiz sinema günlerini. Çocuklarınız için bunu yapabilirsiniz. İki gruba ayrılın,en küçük de yumurta olsun,her takımda biraz (o kadar da küçük değilse çocuklar bir grup siz bir grup olun) ailecek oynanan tonlarca oyun var. Onlardan oynayın.
Misal sessiz sinema, misal tabu (telefona indirebilirsin,satın almana bile gerek yok)
Ya da kutu oyunları.monoply, Scrabble, Jenga,ameliyat oyunları,dedektiflik oyunları... Bence hiç yoktan ayda iki akşam telefonu tvyi kapatıp böyle bir seyler oynayın. Hem cocuklar için,hem kendiniz için. Çünkü çok keyifli. Ve oyunlar insanlari yakınlaştıriyor,o rekabet duygusu falan... İletişim kurmak için güzel bir başlangıç olabilir

Evet. Asla dediğim şeylerde bile ona uydum. Ama evlilik mi, yaş mı, neden olduğunu kestiremiyorum "dede modu"na bağladı.
Ortak zevklerde buluşamadığımız gibi, lamba 30 sn açık kalsa söylenmeye başladı. Eskiden giyimine özen gösterirdi, şimdi her yere aynı ev kıyafetiyle gidiyor. Saçını 3 numaraya vurdurdu geçen ay, en nefret ettiğim şey. Kilosu başını aldı gidiyor. Önceden dikkat ederdi, şimdi atın ölümü arpadan olsun diyor.
Tamamen saldı her şeyi.
Beni beğenen beğendi modunda demek ki.
15 yıl senelerin su gibi akıp gittiğini düşünürsek çok da uzun bir zaman dilimi değil aslında, azıcık gaza mı getirseniz acaba? Eskiden şöyle giyiniyordun yakışıklılığın ortaya çıkıyordu gibi :)

En sevdiği şey bu artık. Hiç kimseyi, hiçbir şeyi beğenmez. Sürekli ama sürekli eleştirir. Gına geldi bana.
Ama siz de birbirinizi hiç beğenmiyorsunuz canım, biriniz filmi istemez öbürünüz belgeseli sevmez, dedikoduya da hayır diyon :))
Şaka bi yana sürekli milleti negatif hislerle eleştirmek iyi bişey değil ama birlikte şu şunu yapmış bu böyle demiş dedikodusunu yapmak güzel bişey çiftler arasında. Aynı tarafta olduğunuzu hissedersiniz zevkli bişey bence 👍

Beni beğenen beğendi modunda demek ki.
15 yıl senelerin su gibi akıp gittiğini düşünürsek çok da uzun bir zaman dilimi değil aslında, azıcık gaza mı getirseniz acaba? Eskiden şöyle giyiniyordun yakışıklılığın ortaya çıkıyordu gibi :)
Gaza gelmiyor ki.
Seni seviyorum, ben seni her halinle severim güzel karım diye konuşuyor. (Bana mesaj veriyor sanırım :))
Böyle yaşamaya devam ediyor.

Şu saçma sapan, böyle olduğunu başta bilmiyor muydun? Nasıl 15 yıl geçirdiniz, soruları baydı artık. Başta bambaşka adamlarla evleniyoruz, yıllar geçince değişiyorlar işte. Biz ne yapalım?

Maalesef ben farkettim ki çocuktan sonra evlilik tamamen değişiyor, iki sevgiliden iki ebeveyne dönüşüyoruz. Çocuklardan ayrı vakit geçirse bile anne baba, konuştukları konular her seferinde yine evlatlarına geliyor. Tabi bu sırada kocaların hödükleşmeside tuz biber oluyor.

Keşke sihirli bir değneğim olsa da tüm kocaları, karılarına deli gibi aşık, anlayışlı, kibar, romantik adamlara dönüştürebilsem.

TV telefon tablet kullanmayın.
Bu her türlü iletişimin zehiri bence.
Bizde tv gün içinde bir saat ya açılır ya açılmaz.
TV telefon olduğunda iletişimimiz kopuyor o kısıtlı süre de bile.

Alışınca kaldırmak çok zor, iki tarafında istekli olması lazım.
Tek başınıza bişey yapamazsınız.
Seviyorum yetmez mi demiş, yetmez deyin, anlatın kendinizi.

Peki sizin hayatınızda bir şeyler değişti mi son zamarda?

İşinizi, evinizi ,sosyal çevrenizi değiştirdiniz mi mesela ?

Bana sizde bir değişim yaşanmış da , eşinizi artık o haliyle kabullenemiyorsunuz gibi geldi yoksa 15 yılın son 2 3 senesinde bu kadar dayanılmaz bir değişim pek olası gelmedi bana.

Peki sizin hayatınızda bir şeyler değişti mi son zamarda?

İşinizi, evinizi ,sosyal çevrenizi değiştirdiniz mi mesela ?

Bana sizde bir değişim yaşanmış da , eşinizi artık o haliyle kabullenemiyorsunuz gibi geldi yoksa 15 yılın son 2 3 senesinde bu kadar dayanılmaz bir değişim pek olası gelmedi bana.
Hayır. Hayatımda öyle keskin değişimler olmadı. Eşimin sürekli umursamaz ve eleştirel sözleri artık canımı sıkmaya başladı. Kendime dönüp baktım uzun bir süre. Sebeplerini araştırdım ve fark ettim ki eşim bu davranışlarını otomatiğe bağlamış. A olayında da B durumunda da tepkileri aynı.

Insanin içinden gelmeli, severek yapmalı
Eşiyle paylaştıgı zamandan keyf almalı..

Yoksa, tlf elinden bırak, çocuklarla ilgilen , gel yürüyüş yapalim , gel kahve içelim vs vs..deseniz ne olacak ki ?

Zorla bir iki kez yapar sonra yine aynı olur

Ben bunun sebebinin( kadin veya erkek bu vurdum duymazligi kim yapiyorsa artik ) sevgisinin azaldigi için yaptigini düşünüyorum

Benim eşim de benden çok farklıdır.
Farklı düşünür, abuk sabuk yorum yapar. ( bana göre tabi)
36 yaşında adam bir arkadaş grubu var onlarla fotoğraf üzerinde oynayarak eğlenir bundan ciddi keyif alırlar. Bana gösterir ve gülmemi bekler.
Gülmediğim için bozulur :)
Aldiği beğeni sayısını gösterip "Sen kocanı beğenmezsin ama bak nasıl beğeniyorlar. " der.

Eskiden acayip uyuz oluyordum.
Facede geçirdiği boş zamanlara, kendince eğlenceli bulduğu saçma muhabbetlere..
Istıyordum ki içi dolu uğraşları olsun. Kendini geliştirsin.
Hayatımızı iyileştirecek hamlelere kafa yorsun falan..

Yok..
Sanki kısa zamanda ölecekmiş gibi hırssız bir yaşamı var.
Inanın bunu kabullenmek benim için çok zor oldu.
Hâlâ da bazen kriz yaşıyorum tam kabul ettim sayılmaz:)
Bir arkadaşım var çok aklı başında sevdiğim bir kadındır. Hoşgörüsü sonsuz bir insan.

Bana dedi ki bir gün " Nomu insan bazı dönemler mal gibi yatmak, boş beleş vakit öldürmek ister. Adamı bir sal yaaa.. "
O kadar çok eleştirirdim ki eşimi. Arkadaşımın bu sözü ile eleştiriyi bıraktım. Onu süzmeyi, incelemeyi de..
Adam aynı mı aynı.. Ama ben bunu bıraktım bırakalı daha iyiyim..

Benim eksilerim yok mudur, bir dünyadır.
Öyle harika kadınlardan değilim.
Eşim Allah var eleştirmez, yormaz.
Her hâline raziyim her şeyini seviyorum modunda olmuştur hep.
Onun farklı yorucu yönlerine de ben razı oldum artık galiba.
Sanırım biraz bakış açısı değiştirmek lazım.
Yuvarlanıyoruz bakalım nereye kadar gideriz.

Benim eşim de benden çok farklıdır.
Farklı düşünür, abuk sabuk yorum yapar. ( bana göre tabi)
36 yaşında adam bir arkadaş grubu var onlarla fotoğraf üzerinde oynayarak eğlenir bundan ciddi keyif alırlar. Bana gösterir ve gülmemi bekler.
Gülmediğim için bozulur :)
Aldiği beğeni sayısını gösterip "Sen kocanı beğenmezsin ama bak nasıl beğeniyorlar. " der.

Eskiden acayip uyuz oluyordum.
Facede geçirdiği boş zamanlara, kendince eğlenceli bulduğu saçma muhabbetlere..
Istıyordum ki içi dolu uğraşları olsun. Kendini geliştirsin.
Hayatımızı iyileştirecek hamlelere kafa yorsun falan..

Yok..
Sanki kısa zamanda ölecekmiş gibi hırssız bir yaşamı var.
Inanın bunu kabullenmek benim için çok zor oldu.
Hâlâ da bazen kriz yaşıyorum tam kabul ettim sayılmaz:)
Bir arkadaşım var çok aklı başında sevdiğim bir kadındır. Hoşgörüsü sonsuz bir insan.

Bana dedi ki bir gün " Nomu insan bazı dönemler mal gibi yatmak, boş beleş vakit öldürmek ister. Adamı bir sal yaaa.. "
O kadar çok eleştirirdim ki eşimi. Arkadaşımın bu sözü ile eleştiriyi bıraktım. Onu süzmeyi, incelemeyi de..
Adam aynı mı aynı.. Ama ben bunu bıraktım bırakalı daha iyiyim..

Benim eksilerim yok mudur, bir dünyadır.
Öyle harika kadınlardan değilim.
Eşim Allah var eleştirmez, yormaz.
Her hâline raziyim her şeyini seviyorum modunda olmuştur hep.
Onun farklı yorucu yönlerine de ben razı oldum artık galiba.
Sanırım biraz bakış açısı değiştirmek lazım.
Yuvarlanıyoruz bakalım nereye kadar gideriz.
Eşim de benim tüm eylemlerime sizin gibi yorumlar getiriyor. Ona göre her yaptığım boş, gereksiz. Ancak ben vakit öldürmüyorum, gerçekten emek verdiğim şeyler hepsi.
Eşim pes eder mi, beni anlar mı, düzelir mi? Bilmiyorum.
Evet ben de mükemmel değilim, kusurlarla doluyum. Yeri geldiğinde kendimi eleştirebiliyorum. Değişmek için çabalıyorum. Mesela eşime göbeği için kızdığımda kendime baktım. Göbeğim çıkmaya başlamış, diyete girip 10 kg verdim. O hala göbeğin var diye kendince dalga geçerken, onun dokuz aylık bebek sığan göbeği yerinde duruyor. Ne gerek varmış zayıflamaya?

Eşim de benim tüm eylemlerime sizin gibi yorumlar getiriyor. Ona göre her yaptığım boş, gereksiz. Ancak ben vakit öldürmüyorum, gerçekten emek verdiğim şeyler hepsi.
Eşim pes eder mi, beni anlar mı, düzelir mi? Bilmiyorum.
Evet ben de mükemmel değilim, kusurlarla doluyum. Yeri geldiğinde kendimi eleştirebiliyorum. Değişmek için çabalıyorum. Mesela eşime göbeği için kızdığımda kendime baktım. Göbeğim çıkmaya başlamış, diyete girip 10 kg verdim. O hala göbeğin var diye kendince dalga geçerken, onun dokuz aylık bebek sığan göbeği yerinde duruyor. Ne gerek varmış zayıflamaya?

Ben arkadaşımın bir cümlesi ile uyandım.
Neden olmasın?

Insan neyse odur değişmez derler. Ben böyle düşünmüyorum.
Öyle olsaydı evliliğin ilk yıllarında olduğu gibi olurdu her şey. Neden öyle kalmadı?
Insanlar değişir.
Hayata bakışı değişir, ruh durumu değişir ve dönemsel değişimler yaşar. Sonra o dönemsel degisimler kişi de farklı farkindaliklar oluşturur falan.
Olmuşuz başka bir insan.

Şimdi öyle ya da böyle bu adam olumsuz bir değişimle karşımızda.
Ben artık böyle yaşayacağım. Sen olmasan da olur diyorsa sıkıntı.. Göndermeli o zaman.
Ama sen yanımda olmalısın. Rahatsızlıklarını düzeltebiliriz derse tutulur o el, yardımcı olunulur diye düşünüyorum.
Açık açık konuşmak lazım.

Ben arkadaşımın bir cümlesi ile uyandım.
Neden olmasın?

Insan neyse odur değişmez derler. Ben böyle düşünmüyorum.
Öyle olsaydı evliliğin ilk yıllarında olduğu gibi olurdu her şey. Neden öyle kalmadı?
Insanlar değişir.
Hayata bakışı değişir, ruh durumu değişir ve dönemsel değişimler yaşar. Sonra o dönemsel degisimler kişi de farklı farkindaliklar oluşturur falan.
Olmuşuz başka bir insan.

Şimdi öyle ya da böyle bu adam olumsuz bir değişimle karşımızda.
Ben artık böyle yaşayacağım. Sen olmasan da olur diyorsa sıkıntı.. Göndermeli o zaman.
Ama sen yanımda olmalısın. Rahatsızlıklarını düzeltebiliriz derse tutulur o el, yardımcı olunulur diye düşünüyorum.
Açık açık konuşmak lazım.
Elbette hala umudum var. Çünkü mükemmel insan yok.
Umudumun bittiği yerde ayrılık düşünülür.

Aha 10 yil sonraki biz...bizde daha erken basladi ama belirtiler. Cocuktan sonra uzaklastik. Kendini salan taraf benim. O da saldi gerci. Kenarda durayim bakalim

Evlilik eskiyince monotonluklar oluyor biraz.
Çocukları biryere bırakıp romantik bir akşam yemeği sonrasında da güzel bir film ikinizin de ortak seveceği güzel olur
Ama şu dikkatimi çekti insanların zevk ve tercihi sonradan değişmez pek evlenirken nasıl orta yolda buluşup evlendiniz ?

Bence teknolojik aletlerden uzaklaşarak başlayın işe.Tek aktivite telefon tv değil ki.Ailecek kendinizi geliştirecek,eğlenceli oyunlar oynayın.Mesela Tabu.Ya da Monopoly,Jenga bir sürü kutu oyunu var.Sohbet edin.Sinemada sıkılıyor olabilir,herkes sevmez ya da dısarda dolasmak istemiyor olabilir.Sizin sevmediğiniz seyler gibi esinizin de vardır.Oyun ve sohbet ortak nokta

Back
X