• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Monotonlaşan Kocalar

O tür filmler beni geriyor, eğlendirmiyor.
Evet futbol, sürekli futbol.
Ben tenis, voleybol vb müsabakaları severim, eşim sıkıcı bulur. Bence de futbol sıkıcı.

Açık hava faaliyetlerini de sevmiyor. Balkonda çay kahve içmekten ne farkı varmış.

O zaman farklı insanlar olduğunuzu kabullenip farklı hayatlar yaşayacaksınız. Başka yolu yok ki bunun.

O zaman farklı insanlar olduğunuzu kabullenip farklı hayatlar yaşayacaksınız. Başka yolu yok ki bunun.
Bana kalirsa uyumlu bir evlilik olmamis sizinkisi. Ustune bir de monotonluk eklenince iyice goze batmaya baslamis.

Bence gitse gitse 1 evde 2 hayat seklinde gider bu evlilik.
Eğer inat etmeye devam ederse sonumuz hiç iyi yere gitmeyecek.

Bence mesele ortak zevklerin olmamasi degil, ortak vakit gecirilmek istenmemesi. Ancak bu hep tek tarafin fedakarligi ile olmamali...mesela esin istese bir yarim saat seninle o izledigin diziyi izleyebilirdi. Ortak zevkleriniz bir tek cocuk yapmak ya da cocuklar olmamali... isteseniz bir ortak nokta bulunur. Ama iki tarafin istemesiyle tabi ki...

Her gün deniyorum neredeyse.
Karşılığı yok. Az önce biraz yürüyelim, hava alalım dedim. Markete uğrayalım, eksikleri alıp gelelim, zaten hava sıcak diyor.
O zaman kendi çapınızda bir yaşam kuracaksınız.Sormayacaksınız bile.Çıkıp gezeceksiniz arkadaslarınızla falan buluşacaksınız.Babalığı nasıl çocuklarla ilgilenir mi? Çocuklarla o ilgilensin sizde kafa dağıtın biraz.

Kafanızın uyuştuğu biriyle evlenmemişsiniz , birbirimizi seversek herşey hallolur demişsiniz. Yıllar geçtikçe herkes kendi rahatına düşmüş sonuç bu. Birşey yapamazsınız. Saygı ve sevgi çerçevesinde ortak hayat yaşayacaksınız. En mantıklısı çocukları da katarak aile aktivitesi bulmak .

Siz de farklı değilsiniz yazdığınıza göre. Siz de onun sevdiği tarzları sevmiyor denemek istemiyor, onun uğruna katlanmıyorsunuz ama sizin yapmak istemediğiniz şeyi eşiniz yapsın diye bekliyorsunuz.

Peki bundan onun haberi var mı yoksa kendi içinizde mi düşünüyorsunuz?
Söylüyorum ama ciddiye almıyor. İlerde ayrı evlerde yaşarız komşumuz gibi diyorum. Gülüp geçiyor. Ki komşum öyle. Boşanmak istemediği için karı koca ayrı evlerde yaşıyorlar.
Gerçekten beni çok seviyor ama rehaveti üstünden atmaya niyeti yok gibi.

Niye suçu kocaya attınız ki? Adam da zevkinin peşinden gidiyor siz de. Monotonlaşan koca değil evlilik.

Bir kereligine otur adamla gerilim filmi izle mesela.
Bunu da yaptım. 3 gün huzursuz geçirdim her defasında. Film işte ya deyip geçemiyorum. Gerçekten çok etkiliyor beni bu tür filmler.

15 sene helal olsun 2. seneden sıkılır insan gibi geliyor bana...
Yine iyi gelmişsiniz bugünlere

Bence mesele ortak zevklerin olmamasi degil, ortak vakit gecirilmek istenmemesi. Ancak bu hep tek tarafin fedakarligi ile olmamali...mesela esin istese bir yarim saat seninle o izledigin diziyi izleyebilirdi. Ortak zevkleriniz bir tek cocuk yapmak ya da cocuklar olmamali... isteseniz bir ortak nokta bulunur. Ama iki tarafin istemesiyle tabi ki...
Ben onun için yapıyorum ama o artık yapmıyor. Ben romantik film/dizi severim mesela. 3 dk bile izlemeyip diğer odada kendi zevkine göre yayınlar izliyor.

Söylüyorum ama ciddiye almıyor. İlerde ayrı evlerde yaşarız komşumuz gibi diyorum. Gülüp geçiyor. Ki komşum öyle. Boşanmak istemediği için karı koca ayrı evlerde yaşıyorlar.

Ama böyle söylerseniz herkes gülüp geçer. Bu kararlı bir kadın duruşu değil ki. Alıp karşınıza böyle bir evliliği daha fazla sürdüremeyeceğinizi, yorulduğunuzu, yıprandığınızı, böyle devam ederse bitirme kararı alacağınızı ve bunda çok ciddi olduğunuzu söylemelisiniz. Muhtemelen çocuklardan dolayı boşanma ihtimali olmadığını düşünüyor.

Bosanmadan ayri evlerde yasayan o enteresan komsularinizi ornek gosterirseniz ciddiye almaz tabii.

Ama böyle söylerseniz herkes gülüp geçer. Bu kararlı bir kadın duruşu değil ki. Alıp karşınıza böyle bir evliliği daha fazla sürdüremeyeceğinizi, yorulduğunuzu, yıprandığınızı, böyle devam ederse bitirme kararı alacağınızı ve bunda çok ciddi olduğunuzu söylemelisiniz. Muhtemelen çocuklardan dolayı boşanma ihtimali olmadığını düşünüyor.

Iste kadin dedigin boyle akilli olacak. 👏

O zaman kendi çapınızda bir yaşam kuracaksınız.Sormayacaksınız bile.Çıkıp gezeceksiniz arkadaslarınızla falan buluşacaksınız.Babalığı nasıl çocuklarla ilgilenir mi? Çocuklarla o ilgilensin sizde kafa dağıtın biraz.
Evet ilgilenir ama ben yanındaysam. Onların yanında da telefon elinden düşmez.
Artık ona sormuyorum. Çıkıyorum geziyorum, arkadaşlarla vakit geçiriyorum. Ama aynı evde olmamıza rağmen sohbet edememek kötü hissettiriyor.

Siz de farklı değilsiniz yazdığınıza göre. Siz de onun sevdiği tarzları sevmiyor denemek istemiyor, onun uğruna katlanmıyorsunuz ama sizin yapmak istemediğiniz şeyi eşiniz yapsın diye bekliyorsunuz.
Sürekli ben uyum sağlayan oldum ve artık bu durum canımı sıkmaya başladı.

15 sene once durum nasildi?
Yani o yine gerilim filmi ve futbol mu seviyordu? Sen nasil davraniyordun?
Mesela biz 5 sene once nasilsak simdi de oyleyiz , hicbir degisiklik yok zevklerimizde ve ortak yaptigimiz seylerde , sizde nasildi?

Back
X