Monotonlaşan Kocalar

Evet. Şu an ben de boşanma ihtimali görmüyorum. Çünkü hala düzelir umudum var. Umudum bitince ayrılık konuşması olur sanırım.

Bir filmin içinde hem gerilim hem romantizm olabilir mesela. Bu tarz ortak yapımlar izleyebilirsiniz.

Ayrıca çok keyifli, ilgi çekici belgeseller de var gercekten. Iki tv kesinlikle bire düşürülmeli.

Bosanmadan ayri evlerde yasayan o enteresan komsularinizi ornek gosterirseniz ciddiye almaz tabii.
Evet aslında düşününce sıkıntı bu.
Hiçbir şeyde beni ciddiye almıyor artık.

15 sene once durum nasildi?
Yani o yine gerilim filmi ve futbol mu seviyordu? Sen nasil davraniyordun?
Mesela biz 5 sene once nasilsak simdi de oyleyiz , hicbir degisiklik yok zevklerimizde ve ortak yaptigimiz seylerde , sizde nasildi?
Önceden de farklıydık ama benim sevdiğim şeylere dahil olurdu.
İsteyerek yapardı, ben zorlamazdım.
Son yıllarda yapan benim, o kendi burnunun dikine gidiyor.

Siz yanındayken o ilgilenmek olmuyor ki.Yine size güveniyor.Yok sayın onu.Çocuk konusunda da şıkıştırın.Birak elinden teli diyin.Diyin yani çünkü yaptigi göz boyamak bile değil.Yorumlarınızı beğenen biriyim üzüldüm sizin icin.

Bir filmin içinde hem gerilim hem romantizm olabilir mesela. Bu tarz ortak yapımlar izleyebilirsiniz.

Ayrıca çok keyifli, ilgi çekici belgeseller de var gercekten. Iki tv kesinlikle bire düşürülmeli.
Eğer bir filmde romantizm varsa saçmadır, itinayla başka filme geçilir.
Ben yaşama dair, gerçek hayata dair belgeseller izlerim. Eşim vahşi hayat, futbol vb izler.

Ben de artık kendime üzülüyorum.

Cunku gun gectikce zorlasir bu surec yani uyum saglamak , ne yapabilirsin bilemiyorum begancim ama zor bir hayat gercekten evde iki yabanci gibi yaşamak

Ama bu 15 yıl katlanılacak bir şey değil ki. Sevmediği bir şeye 15 yıl katlanmaz insan, katlanmamalı bence de.

Cunku gun gectikce zorlasir bu surec yani uyum saglamak , ne yapabilirsin bilemiyorum begancim ama zor bir hayat gercekten evde iki yabanci gibi yaşamak
Önceden umursamıyordum. Kim 4x4 lük ki diyordum.
Sabrımın azalmaya başladığını farkettim. Artık herkes için hayırlısı neyse o olsun.

Ama bu 15 yıl katlanılacak bir şey değil ki. Sevmediği bir şeye 15 yıl katlanmaz insan, katlanmamalı bence de.
15 yıldır böyle değildi.
Evet farklılıklarımız vardı ama bu farklılıklar rahatsız etmiyordu. Karşılıklı çaba vardı.
Son yıllarda tek taraflı olarak çabalayanın ben olduğumu fark ettim.
Belki fark etmekte geç kaldım, bilemiyorum.

Ben onun için yapıyorum ama o artık yapmıyor. Ben romantik film/dizi severim mesela. 3 dk bile izlemeyip diğer odada kendi zevkine göre yayınlar izliyor.
Sorun burada zaten. Hep siz yapmamalisiniz. Beraber vakit gecirmek istemiyir demek ki. Sizinle vakit gecirmek isteseydi tv orada calisirken o izlemezdi. Konusacak hic mi bir seyi kalmadi? Arkadaslariyla oyle degildir eminim. Cok kotu bir durum. Onun da farkina varmasi lazim ortada bir anormallik oldugunun.

Birlikte yapmaktan keyif aldığınız hiçbirşey yok mu? Mesela ayri odalarda o futbol izlesin sen voleybol izle, bunlar bitince yapmaktan keyif aldığınız seyi yapin. Örneğin yürüyerek bir cafeye gidip cay kahve icin. Böylece ikinizin sevdiği seyide yapmış olursunuz

Balkonda keyif kahvesi hazırlayın , telefonlarınızı bırakıp çıkın.
O arada konuşun icinizdekileri. Açıkça , suçlamadan konuşun.

Monotonlasan hayat her yerde vardır. En heyecanlı anlardaki heyecan bile yasandikca monotonlasir zaten.

Burada önemli olan faaliyetleriniz değil iletişiminiz . Yarım saat bile olsa yüzyüze bakıp sohbet edebilmelisiniz.

Konuşmayı denedim defalarca, suçlamadan.
Tamam diyor ama değişen bir şey yok.
İçi dışı paspal bir insana dönüştü.
Ununu eledi, eleğini astı derler ya öyle birine dönüştü.
Arkadaşlarıyla da takılmaz. Hiçbir hobisi yok. Yani dümdüz bir adam oldu çıktı.

Erkekler bu durumu önemsemezler. Beyinleri düz calısır bizim gibi naif düşünmüyorlar. En güzeli kendi merkezine dön. Sana karışmıyorsa çık gez eğlen umursama...

Acaba çok mu genç yaşlarda evlendiniz. Yaş ilerleyip de zevkler,karakteriniz oturdukca mi uzaklaştiniz. Aklıma bugeldi sadece.

İşte o çaba yorar insanı. Eşiniz sizden daha önce yorulmuş bu şekilde çabalamaktan. Kendimi ikinizin yerine de koyuyorum gerçekten çok zor ve yorucu bir hayat bu. Ben de ya eşiniz gibi kendi köşeme çekilir çabalamaktan vazgeçerdim bir süre sonra ya da bitirir kendi hayatıma bakardım. 15 seneden sonra bir 15 sene daha çabalayamaz insan. Çok bunaltıcı bir durum.

Konuşmaktan ikinizin de keyif alacağı hiçbir konu yok mu? Hiçbir evlilik mükemmel değildir, ben çoğu çiftin de birbirine tıpatıp benzeyen insanlar olduğunu düşünmüyorum zira her çiftin ayrıştığı fikirleri, farklı zevkleri, hobileri oluyor ama bir şekilde ortak aktiviteler buluyorlar.

Mesela ikizin de konuşmaktan sıkılmayacağı bir konu yok mu?

Eşiniz eskiden bir şekilde sizin izlediğiniz filmleri seyredip, hoşlandığınız şeylere katılım göstermeye çalışmış, peki siz onun sevdiği şeylere ilgi gösterdiniz mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…