Mol (üzüm) gebelik kemoterapi

cagla555

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2025
2
0
1
29
Merhaba doğumumdan 15-20 gün sonra pıhtılı kanamam olmaya başladı ve aşırı kan kaybetmeye başladım bu sürece lohusalık boyunca yani 40 gün devam etti ve 40. Günde kürtaj oldum ama tekrarladı bu durum ikinci kürtajımıda oldum ve bu süreçte 9 ünite kan aldım çünkü kanamam ve alttan ağrım çok oluyordu bu çocuk düşürür gibi pıhtı düşürüyordum kürtajdan öncede.

İkinci kürtajımdan önce beta hcg 50 bindi kürtajdan sonra 23 bine düştü hızla düşmeye başlıyordu 3000 olmuştu haftalık kan tahlili veriyodum derken 2 hafta sonra değerim yükselmeye başladı 15 bin oldu ve kadın doğumumum artık bizle değil onkolojiyle devam edeceğimi söyledi kemoterapiye başlattılar acilen

Doğumdan sonram kabus gibiydi ağrılı sancılı kan kaymeli ve iki çocuğumla hastanede yatmaşı bir süreç oldu kemoterapi de işin içine girince resmen yıkıldım. Bu arada ilk çocuğum 2 yaşında böyle birşey yaşamadım ikin çocukta yaşadım

Velhasıl kemoterapi görüyorum şuanda en düşük doz ve en düşük ilaçtan başlattılar ismi “metotreksat” acaba aranızda bunu kullanan var mı acaba yan etlileri ne oldu saç dökülme felan oldumu kızlar iğne şeklinde damardan alıyorum haftanın 5 günü alıyorum toplam 85 ml 2 hafta ara veriyorum hepimize geçmiş olsun 🙏

Doğum sonrası böyle bir süreç hiç duymadım. Çok çok geçmiş olsun. Ben lisedeyken hamilelik haberiyle sevinmiştik annemin ama sonradan mol gebelik olduğu söylendi. Kürtaj sonrası değer sıfırlandı, tekrar yükselmedi. Yeterince temizlenmiyor mu acaba kürtaj esnasında? Size de güzel sonuçlar acil şifalar diliyorum.

Doğum sonrası böyle bir süreç hiç duymadım. Çok çok geçmiş olsun. Ben lisedeyken hamilelik haberiyle sevinmiştik annemin ama sonradan mol gebelik olduğu söylendi. Kürtaj sonrası değer sıfırlandı, tekrar yükselmedi. Yeterince temizlenmiyor mu acaba kürtaj esnasında? Size de güzel sonuçlar acil şifalar diliyorum.
Mol gebeliğin türleri varmış benimkisi kendi tekrarlayan kötü huylu olanmış ondan kürtaj yetmedi. Parsiyel mol gebelik türü. Doktorum kısaca rahminde bir tümör olduğunu düşün onu kurutacağız başka tedaviside yok dedi

Back
X