Evet bu bölümde hayal ettiğin kıyafeti çiziyorsun, sonra bunun kalıbını çıkarıyorsun ve sonra da kesip dikiyorsun.benim hevesle yapmaya çalıştığım şeyler.fakat hocalarımız maalesef çizdiğimiz tasarımın kalıbını çıkaramıyorlar yani bilmiyorlardı.artı dikmesini de bilmiyorlardı.ama senden sınavlarda istiyorlardı.işte böyle psikolojimiz bozuldu.yoksa bölüm zor olduğundan değil.ve eğer hocaya canını sıkan birşeyler söyleyen birileri olursa onları dersten geçirmiyordu.İşte bu yüzden mersin üniversitesi moda tasarımını yazmayın diyorum.
Diğer konuya gelince tasarım yapmak için çok büyük hayal güçlerine sahip olmak zorunda değilsin.canın ne istiyorsa tasarla hiç sorun değil mutlaka alıcın olacaktır.önemli olan 2 temel şey, kalıbını iyi çıkarmak, dikişin düzgün olması hepsi bu.bunlar içinde bu işi öğrecek hocaların olduğu üniversiteleri yazmak lazım.bakmayın puanının yüksek olduğuna doğru araştırma yapın.üniversitelerin moda tasarımı bölümünde okuyan öğrencilere sorun hocalarından memnunlarmıymış? yoksa bölüm güzel arkadaşlar.hayal ettiğiniz mesleği yapın.yoksa önünüze her taş çıktığında keşke istediğim bölümü okusaydım dersiniz.size zor gelir hayat.ha hayallerinizin peşinden gidip pişman olursanız da, en azından içinizde isteklerinizi keşke yapsaydım diyip geçmişi düşünüp durmazsınız.ileriye önünüze bakarsınız.bunlar size abla tavsiyesi.