Moda programları gençleri olumsuz etkiliyor!

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Sevil Yavuz Akademi’den Çocuk Psikolojisi Uzmanı Pedagog Sevil Yavuz son günlerde tartışmalarıyla gündemden düşmeyen ve gençlere olumsuz model olan “Bu Tarz Benim”, “İşte Benim Stilim” gibi moda programları konusunda aileleri uyardı. Şubat ayında Ailemiz Projesi tarafından yapılan ankette de zararlı program olarak seçilen program konusunda ailelerin tepkilerini ortaya koymasının önemini vurguladı.

Teknolojik bir çağda gelişmeleri takip etmekte zorlanırken çocuklarımızı sağlıklı yetişmekte o derece zorlaşıyor. Çocuklarımız ve gençlerimiz sanal bir hayat yaşıyor ve medyadan çok etkileniyor. Özellikle çocuk ve gençlerimizin okuldan geldiği saatlerde yayınlanan Show TV ve TV8’deki moda programları gençlerimize kötü örnek olmaktadır. Bu programlarda insan ilişkilerinde saygısızlık olmak normalleştiriliyor ve gençlerin dış görünüşe aşırı önem vermelerine teşvik ediyor. Tarz ya da stil olmak adına saygısız davranmak, reyting uğruna sıra dışı giyinmek ve olduğundan farklı olmaya çalışmak gençlerimizi olumsuz etkilemektedir. Bu tarz programlar konusunda anne babaların dikkatli olması ve yayından kaldırılması için tepkilerini ortaya koyması hem çocuklarımızın sağlığı, hem de toplumsal düzenimiz için çok önemlidir.

Aile psikolojisi ve yapısına önem veren Ailemiz Projesi ( http://www.ailemizprojesi.org ) bu programlar gibi çocukları ve gençleri olumsuz etkileyen TV Programları konusunda tepki göstererek programların yayından kaldırılması için ailelere rehberlik etmektedir.

Bu amaçla Aile Odaklı Medya İzleme ve Değerlendirme Projesi (Ailemiz-P) Üyeleri arasında Şubat ayında yapılan anket sonucunda % 91 oyla TV 8’de yayınlanan “İşte Benim Stilim” programı, en zararlı yayınlar arasında seçilmiştir.

Bu programla ilgili Ailemiz Projesinin ortak görüşleri şu şekilde:
Bu programda bir grup genç kız hem kendi aralarında hem de jüri karşısında saygısızca tartışmalar, çatışmalar ve gergin konuşmalarla kendi tarzlarını ortaya koyuyor.
Bu programı hazırlayan, yayınlayan, emeği geçenlere sormak istiyoruz: Nasıl bir kadın imajı çiziyorsunuz? Genç kızlara ve kız çocuklarına nasıl bir rol model sunuyorsunuz? Reytinglere göre program akışını belirleyen yetkililer bir de sokağa çıksa ebeveynleri, eğitimcileri, psikologları dinlese… Okula gitmeden önce, ödevlerinden çok kıyafetlerini düşünen, alım gücünün ötesinde hevesler dünyasında çıkmaz sokaklara giren gençler kimin ideali? Bu programda, kadın aşağılanıyor, insan onuru ve kadın onuru yaralanıyor!
Ayrıca bu programın aşağıdaki RTÜK ilkelerini de ihlal ettiği belirtiliyor.
Yayın hizmetleri;
- Toplumsal cinsiyet eşitliğine ters düşen, kadınlara yönelik baskıları teşvik eden ve kadını istismar eden programlar içeremez.
- Toplumun millî ve manevî değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz.
- Türkçenin, özellikleri ve kuralları bozulmadan doğru, güzel ve anlaşılır şekilde kullanılmasını sağlamak zorundadır; dilin düzeysiz, kaba ve argo kullanımına yer verilemez.
- Müstehcen olamaz.
-Şiddeti özendirici veya kanıksatıcı olamaz.
- Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlaki gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar bunların izleyebileceği zaman dilimlerinde ve koruyucu sembol kullanılmadan yayınlanamaz.
RTÜK ilkeleri ihlal edildiği, kadınlara, aile değerlerimize, çocuk ve gençlerimize yönelik bu olumsuzluklar devam ettiği sürece, programın yayınlandığı kanalı izlemeyecek, bu programa sponsor olan firmaların ürünlerini kullanmayacağız

Bu konuda sizde aynı düşünüyorsanız tepkinizi ortaya koyabilirsiniz. Ailemiz Projesi sitesinde yer alan dilekçeyi doldurarak aynı anda RTÜK, Program Yapımcısı, TV Kanalı, Sponsor Firmaya tepkinizi iletebilirsiniz http://www.ailemizprojesi.org/iste-benim-stilim/

Çocuklarımızın ve gençlerimizin sağlıklı programlar izlemesi dileğiyle,

http://www.milliyet.com.tr/moda-pro...-etkiliyor--pembenar-yazardetay-aile-2029168/

avm lerde tüm genç kızlar bunlar gibi giyinmeye başladı gözlemliyorum da

iğrenç programlar modayla alakası yok...
kızlar tartışıyor jüriler azarlıyor bıktım tartışmanızdan diye....
ertesi gün kızlar birbirlerine cevap vermeyince , jüri ya da sunucu neden suskunsun neden herşeye teşekkür ediyorsun deyip yeni birtartışma açıyorlar....
modadan bi haber..

Sadece sekilci,dusuncesiz,karsisindaki insani rencide etmeyi beceri sayan insanlarin bir araya gelip yaptigi bir programin ne faydasi olabilir ki zaten!!

ben zaplarken rastlıyorumda, o konuşmalar ne öyle ya, ağzını yaya yaya, miribaaaa, falan

miriba ne kızım diyesim geliyo
o ne ki ben bazen takılıyorum 5 10 dk
işaret parmaklarını birbirlerine değdirip aşk veriyorlar...

Artik cocuklar okulda geldiginde eve neden tv izliyorlar bence bu trtsilmali keza tv de hic duzgn bir sey yok

Tabi ki kotu ornek. Toplumdaki guzellik algisi bunlara indirgendi. Kizlara bakiyorum hep ayni tip.

Gerçekten çok yanlış. İleride çocuğum olursa bu tür programların ektiği hastalıklı düşüncelerden nasıl koruyacağımı bilmiyorum. Ailesi ne kadar yanlışlığını gösterse de arkadaş çevresinde herkes bunlarla ilgilenirse çocuk da illa etkilenir gibime geliyor. Yani sadece benim bilinçlenmem hiçbirşeye yetmiyor. Toplumca bilinçlenmek mümkün olsa keşke...

Toplum olarak IQ muz ne kadar Acep hiç merak etmiyor değilim

Ben ömrümde bu proglamlar kadar sacma, seviyesiz program ve insanlar gormedim.Kesinlikle kaldirilmasi gereken programlardan sadece birkaci bunlar.....

bundan önce de herkes aynıydı.. herhangi bir avm ye gidin aynı yapılmış burunlar, aynı uzunlukta ve renkte saçlar, aynı lensler, belediye dağıtmış gibi aynı tunik- tayt ve kısa montlar.. iyice tek tip oldu millet..

RTÜK ü arkadaşlarla defalarca şikayet ettiğimiz program .
Bir insanın üc dört kişi karşısına çıkıp hareket yiyor , küçük düşürüyor ... kavga ediyor ... ve en acısı bunu hür iradesiyle razı oluyor para söhret ne olursa olsun degermi o hale düşmeye ?

Kalite yok zaten tv bakmıyorum ,
ne zaman açsam sürekli erdoğan var , haber kanallarıda berbat .doğru düzgün haberde yok
kadınlarıda sürekli tartışma içinde göstermek ve reyting yapmak marifet değil basitlik bence

işlerine gelince tv insanı etkiliyor işleri gelmeyince insanın kendinde varsa vardır etkilenmez falan filan , tv de daha birçok zararlı proğram diziler var, yengesiyle ilişki yaşayandan tut toplumun ahlakını bozan envayi çeşit proğram var , hepsi komple kaldırılsın o zaman bakalım kimse tv açıpta izliyor mu ?

TV hayatın vazgeçilmezi gibi TV izlemeyende uzaydan gelmiş gibi görülüyor kendimi bazen uzaylı gibi hisediyorum

Televizyon oldugu gibi televizyon kumandasi da var. Ulusal kanallar disinda pek kanal izlme aliskanligimiz olmasa da guzel seyler yayinlanan kanallarda var.

Bende elestriyorum bir cok noktayi. Okula giderken fly vardi cizgi film starda sabahlari onu izlerdim. Aksam eve dondugunde de mummy ya da sirinler olurdu onlari izlerdim yemek yerdim bu arada sonra odev yapardim. Sonrada sokaga cikar gec saatte eve girerdim. Guzel bir cocukluk yasadim. Gec saat drdigimde 8-9 olurdu kisin. O zamanda starda sanirim yine hababam sinifi falan olurdu onlari izlerdim uyurdum.

Aimdi bilgisayar internet her yan. Dusununce ciglik atasim geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…