Mobilyaya fiyat farkı ve kurumsal firma ?

saricicek2

Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2022
78
99
28
Merhabalar, şubat ayında evimin tüm mobilyaların doğtaştan aldım ama hemen teslim almayacağımız için üretime alınmamıştı. Evi tuttuk ürünleri üretime alın dedik fakat iki berjer ve iki sandelyenin kumaşın değiştirdik diğerleriyle aynı yaptık. Önce tamam dediler sonra 8500 gibi bir fiyat farkı istediler. Bu doğru bir uygulama mı? Ne yapabiliriz ? Başına gelen kk sakini var mıdır?

Merhabalar, şubat ayında evimin tüm mobilyaların doğtaştan aldım ama hemen teslim almayacağımız için üretime alınmamıştı. Evi tuttuk ürünleri üretime alın dedik fakat iki berjer ve iki sandelyenin kumaşın değiştirdik diğerleriyle aynı yaptık. Önce tamam dediler sonra 8500 gibi bir fiyat farkı istediler. Bu doğru bir uygulama mı? Ne yapabiliriz ? Başına gelen kk sakini var mıdır?
Bana haklı geldiler açıkçası

1 günde bile fiyatlar degisiyorken kumaş için fiyat farkı istemeleri normal. Aldığınız zaman degistirseydiniz böyle bir durum yasamazdiniz.

Şimdi sizin siparişinize göre bir renk gelmiş şimdi değiştirin dediyseniz extra olduğu için fark haklı geldi bana

Doğru ve normal bir uygulama. Hammaddeye her gün zamn geliyor,şubattaki fiyatıyla şimdiki fiyatı aynı olamaz

Kumaşlar genelde yurtdışından dolarla geliyor ve müşteriye satışı yapılırken o günün kuruna göre yapılıyor. Bundan dolayı fiyat farkı çıkması normal.

Sizin aldığınız ürünlerin üretimi tamamlandiysa ve siz sonrasında tekrar ürün değişimi talebinde bulunduysaniz fiyat farkı normal.
Ama henüz üretim aşamasında iken kumaş değişimi yaptıysanız fark istemeleri anormal geldi bana

Sözleşme ya da imzaladığınız anlaşma her neyse ona baksanız belki yazıyordur kurallar ve değişim konuları?

Sözleşmede ürün teslim edilmeden olan değişiklikler için yüzde 15 cayma payı diyor. Daha üretime geçmedi ürünler ve alırken kçrenk kartelası olmadığından şimdilik bir renk yazalım sonra değiştirebiliriz dediler. Şimdi de böyle diyorlar. Yasal dayanakları sözleşme, lafla söylenen şeyler geçersiz kalıyor bu tür şeylerde. Hata bizde biraz 😔 yinede fikir almak istedim teşekkürler ❤️

X