Mobilyalarınızı kaç yılda bir değiştirmeyi düşünürsünüz?

ohcanimadeysin

♥pamugum ve prensesim ♥
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2009
6.873
32
158
Ankara
selam kızlar biz geziciyiz.tayinciyiz yani.ilk yıllar daha çok yer değiştirip 4. yerde 15 sene kadar kalabiliyoruz..biz bunu baştan düşünerek eşyalarımızı beyaz eşyalarımızı en iyilerinden almadık,yani canımızın çektiklerinden diyeyim
2-3 yılda bir taşınacağız,acırım eşyalarıma bişey olursa üzülürüm diye ekonomik ama şık bişeyler almaya çalıştık..aslına bakarsanız eşyalarımdan çok memnunum..seviyorum şekil renk olarak,bi arızada olmadı..ama eşim içime sinmediğini düşünüyor ve daha uzun süreli kalacağımız bir yere gittiğimizde baştan aşağı yenileriz diyor..banada şimdi düşününce israf gibi geliyor.
değiştirenlere sorayım dedim kaç yıl sonra değiştirdiniz..
kimileri var yıllarca (20_25 yıl) aynı mobilyaları sapasağlam tertemiz kullanıyorlar..ben o kadarını beceremem herhalde.

bence tayinciyiz diye zevklerinizden ve konforunuzdan vazgeçmeyin. gençken kullanmayıp yaşlılıkta emekli olunca mı alacaksınız gönlünüze göre eşyayı.
o zaman eşyayı gözünüz görmeyecek temizliği bakımı külfet gelecek size. herşey gençken güzel ne beğeniyorsanız alın kullanın imkanlar ölçüsünde.
bizde tayinciyiz kayınpederim durmadan fazla birşey almayın diyor. hiçte dinlemiyorrum.

ama şöyle 5-6 yılda yer değiştirsek neyse.2-3 oluyor.4. yerde uzun süre kalınabilir.yani oda 9 yıl sonra olacak. 3 yıl geçti kaldı 6 yıl :)) yani öyle emekli olup yaşlanmayacağız daha genç olacağız Allah ömür verirse:)
aslında bu teklifi ben götürmüştüm eşime..malım kıymetlidir benim biraz..bişey olursa çok üzülürüm..hele ki çok beğenerek öle bite aldığım bi mobilyanın başına bişey gelse çok daha fazla üzülürüm..oda tamam sen bilirsin dedi.yinede beğendğim şeyleri aldım ama ekonomik olanını çok aradım.
bizim meslekten arkadaşlardan bizim gibi düşünmeyip en beğendiklerini alanlar şimdi çok pişmanlar ama..heba oldu eşyalar keşke bizde daha makul bişeyler alsaydık diyorlar..
ben 6 yıl sonra düşünüyorum değiştirmeyi kimisi çok erken diyor kimi canın ne istiyorsa onu al diyor..ahhh keşke şöyle kendi evimize oturabilsek şehir şehir gezmesek,gönlümüze göre döşesek..

:) eşimin evlenmeden önce adığı bir oturma grubu varmış klasik hani bilirsiniz kenarları demirli renkli yastıkları olan felan..çekyat tipi kanepeleri...benim içime bir türlü sinmedi...bende üzerine salonuma diye deri koltuk takımı aldırdım...şimdi o sevmediğim grup oturma odasında kızımda sağolsun batırıyor hep çiziyor felan...sevmiyorum ya hor kullanıyorum:)
4 sene olacak bu sene yeni ev alırsak onları naparım bilmem evimde de istemiyorum o bir gerçek...babam da öğrenci evi gibi eviniz yeni eşyalar alın diyor her gelişine.tv mi bir görseniz kaç yıllıktı 7 yıllık:) eski tiplerden...
bende gençken kullanamadıktan sonra diye düşünüyorum artık...hele bir ev alalım bak neler yapıcam...gerçi kayınvalidemin yüreğine iner ama:)

aman inerse insin..ev senin evin onamı sorcan..hiç kimseyi takmam valla en güzelini alırım..keşke evimizde oturabilsek bizde..o zaman ohh neler yaparım valla

Ben 22 yıllık evliyim. Yatak odaları hariç hiç bir mobilyamı değiştirmedim henüz. Koltuklarımı kaplatıyorum, yepyeni oluyor. Ama son iki yıldır gıcırdamaya başladı. İlk fırsatta yenileyeceğim onları...

anuşkaa koltuk yüzlerini değiştirmek ne akdar mal oluyor sana bend earaştrma içindeyimm ..ama fiat alamadım henüz expertiz yapılması gerekyormuş..kumaşta önemli tabi ama ben genel bir fikir için öğrenmek istiyorumm..

Canım, ben en son 7 yıl önce yeniledim. Fiyatını hatırlamıyorum ama iki takım koltuk için kumaş dahil harcadığımız parayla kaliteli bir koltuk takımı alamıyorduk.

canim ben koltuklarimi .. yemek masami ve yatak odasi dolabimi 3 yil sonra degistirdim..
sevmiyordum cünkü..
3-4 yil sonra oturma odasini yeniden degistirmek istiyorum.
ama yatagimi.. mutfagimi vs daha bi 10 yil kullanabilirim..
belkide daha fazla.

bende burdan taşındığımızda salon takımımı kaplatmayı düşünüyorum gerçekten çok güzel ve uygun yapan yerler var..ayrıca beğendiğin mobilyanın aynısını yapan yerlerde mevcut arkadaşım 8 milyarlık salon takımını 3.200 e yaptırdı muhteşem duruyorlar.hiçbir fark yok.

Çocuklar büyüyene kadar kullanmayı düşünüyorum.Çocuklar büyüdükten sonrada değişmeyi düşünüyorum..12-13 sene sonra yani.
Bu arada çocuklar diyorum ama benim bir kızım var,ikinciyide düşündüğümden midir nedir;çocuklar diyorum.bayanssulusmile

yenii evlendimmm önümüzdeki 10 yıl içinde deiştirmeyi düşünmüyorumm...eskiyip kırılana kdr deiştirmem sanırımmmmm.artık kaç yıl sürer bilmiyorum:).modaya ayak uydurmaya kalksam ayda bir deiştirmem gerekiyorrr:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…