Kontakt Lens Miyop olup, gözünü Çizdiren ?

Grimsi_

••● Ήuzuя ••●
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2010
5.461
8
Meraba arkadaşlar..

Miyop olup normalde gözlük kullanan, gözünü çizdirip rahat eden kimse var mı ?

Hem miyop hem astimat sorunum vardı çizdirdim kurtuldum ancak şimdi lens kullanamıyorum sürekli batıyor.

benim gözümde miyop var ayni zamanda gecen sene gözümde göz tansiyonu tespit ettiler Türkiye de fakat Almanya ya gelince göz tansiyonumun olmadigini söylediler bu yaz gittigimde baska bi doktora gitcem bakalim o ne diyecek kime inanacagimi sasirdim ordaki öyle diyor burdaki böyle yoksa bende cizdirmek istiyordum tansiyon oldugu taktirde malesef cizilmedigini ögrendim eger tansiyon yoksa cizdircem benim annemin bi arkadasinin oglu cizdirdi cok rahat sadece kar`a ve günes`e bakamiyor zaten o da cok normal...

ben cizdirdim arkadaşlar 2000 yılında 22 yaşımdayken ve inanılmaz rahat ettim yıllarca hiç ilerlemedi ve lens kullanmadım...
Fakatttt 6 -7 yıl sonra tekrar ilerledi :KK50: lazer olmadan önce -5 olan gözlerim lazerden 6-7 yıl sonra -1 oldu cok degil dedim dert etmedim lens kullanmaya başladım evden dışarı cıkarken takıyordum sadece lensi... fakat bu sene tekrar doktor konturolune gittiğimde gözlerim - 2,25 olmuştu umarım daha da ilerlemez... simdi lens kullanıyorum evde ise gözlük tv izlerken falan

Son düzenleme:
Memnun olan yok mu peki arkadaşlarrr.. :KK28:

bende lazer tedavisi olmak istiyorum miyopum ama bir yandan da korkuyorum daha sonradan tekrar başlarsa ilerlerse diye

bir yakınımız çizdirdi gözlerini şu an çok rahat bir sıkıntısı olmadı, gözlüklerden kurtulduğu için de çok mutlu.yaşı büyük olduğu için (37) doktorlar yapmayı tercih ettiler ama ben de danıştım çizdirsem mi diye en az 25ini bekle sonra gözlerinin ilerlemesi durabilir o zaman yaptırabilirsin dediler.o yaşa kadar pek önermiyorlar, öncesinde yapsalar da sıfırlanıyor ama sonra sıfırdan tekrar ilerleme olabiliyormuş

gözlerimde 4 numara miyop,2.50 da astigmat var,lens kullanıyorum.
çizdirmeyi düşünüyorum ama çokta korkuyorum. bilinen göz hastanelerinden birine muayeneye gittiğimde, çoğu doktorun ve asistanının gözlük kullandığını farkettim.hatta gittiğim dr .da kendinin de gözlük kullandığını,çizdirince kuruma olabileceğini söledi.çizdirmeyi pek tavisye etmedi.

bnm kardeşimde çizdirdi,hem astigmat hem hipermetrop vardı.memnun kalmadığını sölüyor.tam net göremiyormuş malesef

herşeye rağmen çizdirsem mi diye düşünüyorum:26:

Son düzenleme:
Bu çizdirme konusunda benimde kafam karıştı bilemiyorumm yaanniii...

Gözlerin ilerlemesi durup, sabitlenince ameliyat olmayı öngörüyorlar canım,yoksa ilerleme durmamışsa yaptırmanın hiç bir anlamı yok.Bu ne perhiz ne lahana çorbası deyimi ile uyusuyor.:)

İlkokuldayken arkadaşımın annesi çizdirmişti.Yıllar sonra karşılaştık gözünde gözlük var.
Aynı şekilde Murat Birsel'in de.O da çizdirdi sonra gözlüğe döndü.
Lazer sanırsam küçük derecelere tavsiye edilmiyor.Örneklere bakılırsa da belli bir süreden sonra ilerlemeye başlıyor.

bende düşünüyordum ama doktorum sabitlenmedği için kesinlikle tavsiye etmiyor şu an gözlük kullanıyorum yakında cesaret edebilirsem lense başlıcam zarar veririm diyede korkuyorm gözlerime kullananlardan tecrübelerini paylaşmalarını istiyorum

benim 26 yaşına kadar ilerledi. 2 sene artmayınca 28 de çizdirdim. 3 sene olmuş şimdi hesapladım hiç sorun yaşamadım. hala dürbün gibi gözlerim kimsenin okuyamadığı uzak yazıları okuyabiliyorum. benden 1 sene önce abimde çizdirmişti o da gözlük falan kullanmıyor artık. ama onun gözleri falan kızarmıştı çizdirdiğinde. benimkinde annem vazmı geçtin yaptırmadın dedi çıkınca zaten 5 dk da bitiyor :KK66:

benim 26 yaşına kadar ilerledi. 2 sene artmayınca 28 de çizdirdim. 3 sene olmuş şimdi hesapladım hiç sorun yaşamadım. hala dürbün gibi gözlerim kimsenin okuyamadığı uzak yazıları okuyabiliyorum. benden 1 sene önce abimde çizdirmişti o da gözlük falan kullanmıyor artık. ama onun gözleri falan kızarmıştı çizdirdiğinde. benimkinde annem vazmı geçtin yaptırmadın dedi çıkınca zaten 5 dk da bitiyor :KK66:

Aa güzelmiş MaaşAllah... demek 5 sene daha beklemem gerek.. Peki kaç numaraydı gözün çizdirirken ?

Aa güzelmiş MaaşAllah... demek 5 sene daha beklemem gerek.. Peki kaç numaraydı gözün çizdirirken ?

ikiside 3 numaraydı. yaş önemli değil önemli olan durması numaranın. genelde daha erken durur dr şaşırmıştı 26 da bile nasıl numara ilerler diye. ben memnunum açıkcası. lens kullanıyormusun bilmiyorum ben lazerden önce 3 sene kullanmıştım bıkmıştım çünkü gözlükten. eğer lazer düşünüyorsan lens kullanma derim.

ikiside 3 numaraydı. yaş önemli değil önemli olan durması numaranın. genelde daha erken durur dr şaşırmıştı 26 da bile nasıl numara ilerler diye. ben memnunum açıkcası. lens kullanıyormusun bilmiyorum ben lazerden önce 3 sene kullanmıştım bıkmıştım çünkü gözlükten. eğer lazer düşünüyorsan lens kullanma derim.

Lens kullanmıyorum zaten.. Nerede çizdirdiğini bana özelden yazarsan sevinirim .. :) :KK16:

X