Benim rahim içinde, rahmin tepesine doğru bası yapan 3 cm miyom vardı. Sulu ultrason yapıldı. Doktorlar konuşup sonra bana bıraktılar alınmasını. Rahmin dışında da bir sürü miyomum var ama bu içindeki önemli dediler. Hamile kalmanı engelleyebilir, bebek genelde rahmin tepesine doğru tutunur, oraya bası yaptığı için hamile kalsan bile bebeğin beslenmesini engelleyip ölümüne sebep olabilir dediler.
Yalnız benim miyomun altında kalan rahim dokusu çok incelmişti. Bu sebepten ameliyat sırasında delinme, yırtılma olabilir ya da sonrasında hamile kalınca rahmin büyüyüp esnemesiyle yine yırtılabilir ve bu ileriki haftalarda olursa annenin de hayatı tehlikeye girebilir dediler.
İki ucu oklu değnek olduğu için kararı bize bıraktılar o zaman. Biz ameliyat olmamaya karar verdik ve bir kağıt imzaladık. Bunun üzerine aşılama denendi, tutmadı.
Aşılama sonrası doktorum nisana kadar bir ara verelim o arada ameliyat işini tekrar düşünün dedi. Biz de bu miyom yüzünden hamile kalamıyorum galiba en iyisi ameliyat olayım dedik. Adetimi bekliyordum doktora gitmek için ki hamile kalmışım.
Bebek rahmin tepesine doğru değil, orta hatta yerleşmiş. Miyomla kese arasında yarım santim var. Şimdilik bir sıkıntı yok. Hatta hamile kaldıktan sonra doktorlar rahmin dışındaki miyomları sorun etmeye başladılar. Doğumda aşırı kanama yaşama riskimin yüksek olduğunu söylüyorlar. Bir çoğu risk almak istemiyor. Özeller kabul etmeyip kapsamlı bir devlet hastanesinde doğum yapman lazım diyorlar.
Doktorunuz sulu ultrason sonrası ameliyat olman lazım diyorsa olun. Benimki şey demişti, eğer altındaki doku bu kadar incelmiş olmasa tercihi size bırakmaz kesin ameliyat yapmalıyız derdim.
Hakkınızda hayırlısı olsun.