miyomu olan bayanlar tecrübelerinizi benimle paylaşırmısınız?

nurusima81

MUCİZEM GEL ARTIK
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2011
7.474
557
198
öncelikle bu konuyu açmamın sebebini sizlere şu şekilde açıklıyayım.ben 8,5 senelik evliğim ve erkek infertilitesi yüzünden hamilelik yaşıyamıyordum.bu ay tüpbebek tedavisine başladım nihayet eşimdeki sorun ortadan kalkmıştı ama bu sefer daha sıkıcı bir durumla karşı karşıya kalmıştım tabiki adı miyom .tedaviye başladığımda doktorum miyomumun olduğunu biliyordu.fakat eşimde hiç sperm yoktu ameliyatla sperm bulunmuştu.doktorum da eşimde sperm olmadığı için ameliyat olmamı uygun görmemişti önce eşinin sıkıntısı hallolsun sonra gerekirse ameliyat olursun dedi.şükürler olsun eşimde sperm bulundu ve şu anda 6 tane embriyom donduruldu.benim miyom ameliyatı olmam lazımmış.daha önce 5,5 cm olan miyom tedaviden dolayı yaklaşık 8cm olmuş.laparoskopi miyomektomi ameliyatı olmam lazım.fiyat olarak doktorum 6800tl istedi başka bir doktorda 5000tl istedi.daha sonra gitmiş olduğum devlet hastanesindeki prof doktor miyomumun rahim dışında olduğunu fakat boyutunun büyük olduğunu Allah korusun ameliyat esnasında aşırı kanamaya sebep olabileceğini ve rahmi bile almak zorunda kalabileceğini söyledi şu anda çok moralim bozuk.kendimce bitkisel kürler kullanmaya başladım.miyomun küçülmesi için bilgilerinizi ve tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.bu arada benim kullandığım kürler şunlar.
1-soğan suyu
2-adaçayı
3-çekirdekli kırmızı üzüm ve kınakına suyu

öncelikle bu konuyu açmamın sebebini sizlere şu şekilde açıklıyayım.ben 8,5 senelik evliğim ve erkek infertilitesi yüzünden hamilelik yaşıyamıyordum.bu ay tüpbebek tedavisine başladım nihayet eşimdeki sorun ortadan kalkmıştı ama bu sefer daha sıkıcı bir durumla karşı karşıya kalmıştım tabiki adı miyom .tedaviye başladığımda doktorum miyomumun olduğunu biliyordu.fakat eşimde hiç sperm yoktu ameliyatla sperm bulunmuştu.doktorum da eşimde sperm olmadığı için ameliyat olmamı uygun görmemişti önce eşinin sıkıntısı hallolsun sonra gerekirse ameliyat olursun dedi.şükürler olsun eşimde sperm bulundu ve şu anda 6 tane embriyom donduruldu.benim miyom ameliyatı olmam lazımmış.daha önce 5,5 cm olan miyom tedaviden dolayı yaklaşık 8cm olmuş.laparoskopi miyomektomi ameliyatı olmam lazım.fiyat olarak doktorum 6800tl istedi başka bir doktorda 5000tl istedi.daha sonra gitmiş olduğum devlet hastanesindeki prof doktor miyomumun rahim dışında olduğunu fakat boyutunun büyük olduğunu Allah korusun ameliyat esnasında aşırı kanamaya sebep olabileceğini ve rahmi bile almak zorunda kalabileceğini söyledi şu anda çok moralim bozuk.kendimce bitkisel kürler kullanmaya başladım.miyomun küçülmesi için bilgilerinizi ve tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.bu arada benim kullandığım kürler şunlar.
1-soğan suyu
2-adaçayı

canım çok eçmiş olsun. üzüldüm gerçekten yaşadıklarına. bende myom oldugunu tesadüfen kontrol esnasında cıktı.mantar şikayetiyle gitmiştim myom da ortaya çıktı :( yaklaşık 5 cm büyüklüğünde rahim duvarının arka kısmında dedı doktor. farklı doktorlara gıttım kimi amelıyat dedı kimi de amelıyata gerek yok dedi. en son gittigim doktor ise hamile kalmam gerektiğini söyledi. bizde suan denemelere başladık bakalım.hayırlısıyla olur insallah.bende bu süreci cok merak edenlerdenım amelıyat olmaktan korkuyorum acıkcası:( eger gebe kalamazsam amelıyat olacam .herseyın hayırlısı tabıkı bakalım süreç neler gösterecek.

canım çok eçmiş olsun. üzüldüm gerçekten yaşadıklarına. bende myom oldugunu tesadüfen kontrol esnasında cıktı.mantar şikayetiyle gitmiştim myom da ortaya çıktı :( yaklaşık 5 cm büyüklüğünde rahim duvarının arka kısmında dedı doktor. farklı doktorlara gıttım kimi amelıyat dedı kimi de amelıyata gerek yok dedi. en son gittigim doktor ise hamile kalmam gerektiğini söyledi. bizde suan denemelere başladık bakalım.hayırlısıyla olur insallah.bende bu süreci cok merak edenlerdenım amelıyat olmaktan korkuyorum acıkcası:( eger gebe kalamazsam amelıyat olacam .herseyın hayırlısı tabıkı bakalım süreç neler gösterecek.
teşekkür ederim canım sana da çok geçmiş olsun inşallah bu illetten herkes kurtulur.Rabbim dermansız dert vermesin.benimde rahmin arka duvarındaymış benimde 5,5 cm di .şimdi biraz daha büyümüş malum tüpbebek tedavisinde hormon ilaçları aldığım için miyom da büyümüş.her doktor farklı yaklaşıyor demek ki benim doktorum da miyomun muhakkak alınması gerektiğini söyledi benim transferim gerçekleşmedi çünkü hamile kalırsam bebekle birlikte miyomun da büyüğebileceğini bunun daha büyük bir risk olduğunu söyledi.bende ameliyat olmaktan korkuyorum ameliyatın avantajı olduğu gibi dezavantajıda var.ne yapacağımı ne düşüneceğimi bilemiyorum inşallah kendiliğinden geldiği gibi gider:1::1::1::1:

Son düzenleme:
teşekkür ederim canı sana da çok geçmiş olsun inşallah bu illetten herkes kurtulur.Rabbim dermansız dert vermesin.benimde rahmin arka duvarındaymış benimde 5,5 cm di .şimdi biraz daha büyümüş malum tüpbebek tedavisinde hormon ilaçları aldığım için miyom da büyümüş.her doktor farklı yaklaşıyor deme ki benim doktorumda miyomun muhakkak alınması gerektiğini söyledi benim transferim gerçekleşmedi çünkü hamile kalırsam bebekle birlikte miyomunda büyüğebileceğini bunun daha büyük bir risk olduğunu söyledi.bende ameliyat olmaktan korkuyorum ameliyatın avantajı olduğu gibi dezavantajıda var.ne yapacağımı ne düşüneceğimi bilemiyorum inşallah kendiliğinden geldiği gibi gider:1::1::1::1:

hımm anladım canım gercekten zor ya. rabbım bızlerı en kısa zamanda bu dertten kurtarsın. benım ılk gıttıgım doktorda alınmalı dedı ama dıger doktor gerek yok dedı doktorlar arasında da farklar var. napacam bılemıyorum suan. bakalım gebe kalmaya calısıyorum eger gebe kalabılırsem risklide olsa o sekılde devam edecem. ama gebe kalamazsam amelıyat sart dedı doktor.

hımm anladım canım gercekten zor ya. rabbım bızlerı en kısa zamanda bu dertten kurtarsın. benım ılk gıttıgım doktorda alınmalı dedı ama dıger doktor gerek yok dedı doktorlar arasında da farklar var. napacam bılemıyorum suan. bakalım gebe kalmaya calısıyorum eger gebe kalabılırsem risklide olsa o sekılde devam edecem. ama gebe kalamazsam amelıyat sart dedı doktor.
hakkımızda hayırlısı olsun .amin inşallah en yakın zamanda bu dertten kurtuluruz .ben şu anda bitkisel kürler kullanıyorum inşallah işe yarar ameliyat işini biraz beklemeye aldım hem maddi hem manevi hazır değilim Rabbim tarafından şifa versin atlatalım bu sıkıntıyı inşallah.doktorların bakış açısı farklı aslında onlarda bizim için iyi olanı yapmak istiyorlar sonrasında sıkıntı çekmememiz için bu şekilde davranıyorlar .ama dediğim gibi kapalı ameliyatta açık ameliyatta bir takım riskleri olan ameliyatlar inşallah ameliyata gerek kalmadan bebişlerimize kavuşuruz Rabbim hepimize şifa ve hayırlı sağlıklı evlatlar versin amin

bu topik daha sonra açacak oldugun topiğin ayak sesleri gibi geldi bana :D
herşey çok güzel olacak bak mucizeleri bir bir yaşıyosun, sıradakine çok az kaldı,
asla pes etmek yok.
başlık sana herşeyi anlattı zaten:D

bu topik daha sonra açacak oldugun topiğin ayak sesleri gibi geldi bana :d
herşey çok güzel olacak bak mucizeleri bir bir yaşıyosun, sıradakine çok az kaldı,
asla pes etmek yok.
Başlık sana herşeyi anlattı zaten:d
evet canım %130açacağım topiğin ayak izleri:9::9::9::9::9::9::9:
Anladım tabiki anlamazmıyım acaba topiğin adınıda %130koysam mı acaba:34::34::34::34:
Inşallah canım mucizeler yaşanmak içindir öyle değil mi
hem bizler bunu çoktan beri hakediyoruz inşallah birgün mucizelerimizi de kucağımıza alırız amin
pesetmiycem canım allah'ın izniyle bunuda atlatıcam tabiki sizin dualarınıza da ihtiyacım var

Anladım tabiki anlamazmıyım acaba topiğin adınıda %130koysam mı acaba:34::34::34::34:
hem bizler bunu çoktan beri hakediyoruz inşallah birgün mucizelerimizi de kucağımıza alırız amin
pesetmiycem canım allah'ın izniyle bunuda atlatıcam tabiki sizin dualarınıza da ihtiyacım var

ağzından bal damlamıs ablacım :16::16:

bu topik daha sonra açacak oldugun topiğin ayak sesleri gibi geldi bana :D
asla pes etmek yok.
başlık sana herşeyi anlattı zaten:D

ihsallah en kısa zamanda o topikler acılır :)

:D dualarımız da heycanlarımız da seninle canım:D
güzel haberlerini bekliyoruz:D

nurusima bu inançla 10 ay sonra çatlaklarla ilğili topik de açar:D
eee malum doğum sonrası çok çatağımız olacak demi ama:D:D

insallah hepimiz acarız canım :D bebiş olsunda catlak patlak yusyuvarlak olalım:9:

1-soğan suyu
2-adaçayı

herşeyden önce Allah sabrınıza sabır katsın inşaallah olumlu sonuç alırsınız
20 aylık evliyim henüz hamile kalamadım rahim duvarının arkasında olan 4 cm. çapında bir myomum var
çeşitli doktorlara gittim hepsinin ortak cevabı hamile kalmana engel değil eğer ki hamile kalırsan artan hormon ile büyür ve ağrı yapar
ameliyat riskleri var kanama olabiliyormuş bu sebeple ameliyata karşıyım ilk gittiğim doktor bu seni ameliyata götürür demişti ama diğerleri ve şu an ki doktorum kesinlikle gereksiz dedi
içtiğin bitkisel ürünlere gelince ben çok araştırdım ama 3 cm. den büyükse etkisiz kalıyormuş fakat şifa Allahtan belki iyileşirsin ve myom kaybolur

20 aylık evliyim henüz hamile kalamadım rahim duvarının arkasında olan 4 cm. çapında bir myomum var
çeşitli doktorlara gittim hepsinin ortak cevabı hamile kalmana engel değil eğer ki hamile kalırsan artan hormon ile büyür ve ağrı yapar
ameliyat riskleri var kanama olabiliyormuş bu sebeple ameliyata karşıyım ilk gittiğim doktor bu seni ameliyata götürür demişti ama diğerleri ve şu an ki doktorum kesinlikle gereksiz dedi
içtiğin bitkisel ürünlere gelince ben çok araştırdım ama 3 cm. den büyükse etkisiz kalıyormuş fakat şifa Allahtan belki iyileşirsin ve myom kaybolur
çok sağol canım Allah razı olsun amin inşallah.evet canım benimde rahim duvarının arkasında hamileliğe engel değil ama dediğin gibi gebelikle birlikte büyüme ve düşükle sonuçlanma ve erken doğum riskine karşı doktor önlem almak istiyor.aslında ameliyat kesin çözüm değil tekrar etme olasılığı büyük sadece hamilelik için geçici çözüm şimdilik .evet canım kürler belki kesin çözüm değil ama şifa Allah'tan inanarak içiyorum inşallah şifa olur bugün değilse bile gelecek aylarda iyi olacağına inanıyorum nedense belki böylesi işime geldiği için kendimi kandırıyorumdur.belki bende işe yararsa başka kişilerede örnek olurum:34::34:sanada acil şifalar ve inşallah bebişli ömürler olsun

sağol canım Allah razı olsun duaların için çok teşekkür ederim iyiki varsın:16::16::16::16:

öylemi dersin sen bende o gücü görüyorsan açarım canım seni mi kırıcam:1::1::1:
ağzından bal damlamıs ablacım :16::16:
:1::1::1::1:teşekkür ederim birtanem tavsiyelerime uyuyorsun değil mi?
açarız biz yeterki bizi takip edin ben nereye siz oraya:34::34::34::34:

çok geçmiş olsun canım. benimde rahim duvarının arka kısmında myom. benim doktorumda gebe kalmayı dene dedi. bakalım deniyoruz bizde insallah en kısa zamanda olur. gebe kalamazsam ameliyat olacam :( gebelik olursada düsük riski ve erken doğum riski fazlaymıs .

:,((( arkadaşlar inanmayacaksınız ama ben nerdeyse 4 buçuk hamileyim ve 2 gündür şiddetli karın ve kasık ağrısı yaşıyodum.bebeğime bişey oldu diye çok korktum bugün doktoruma gittim ve ultrasonda 4 cm çapında miyom çıktı.şok oldum daha önce böyle bişeyim yoktu en son 10 gün önce kontrole gitmiştim ve bişeyim yoktu.napacağımı bilmiyorum tavsiye edebileceğiniz dalında uzman bir doktor varmı???

:,((( arkadaşlar inanmayacaksınız ama ben nerdeyse 4 buçuk hamileyim ve 2 gündür şiddetli karın ve kasık ağrısı yaşıyodum.bebeğime bişey oldu diye çok korktum bugün doktoruma gittim ve ultrasonda 4 cm çapında miyom çıktı.şok oldum daha önce böyle bişeyim yoktu en son 10 gün önce kontrole gitmiştim ve bişeyim yoktu.napacağımı bilmiyorum tavsiye edebileceğiniz dalında uzman bir doktor varmı???

canım öncelikle cok geçmiş olsun.bu zaten kasık ve karın agrısı yapar normalmiş bu durum.korkmana gerek yok yani.doktorun bunu önceden nasıl farketmedı bunu :19: tedirgin olma canım .myomun tam olarak nerede bebege herhangı bır zararı varmıymıs doktorun ne dedı bu konuda ? bırde dıkkat etmelısın kendıne agır işler yapma kendını sakın bıraz.

Miyomunu nasil küçülttun sabirsizlikla yazmani bekliyoruz. Sicak su torbasi diyenler var.nasil kullandin yazar misin.dort gozle seni bekliyoruz canimmm.bu mesaji goren Allah icin Nurusimaya haber etsin ben ozelden yazamıyorum

Miyomunu nasil küçülttun sabirsizlikla yazmani bekliyoruz. Sicak su torbasi diyenler var.nasil kullandin yazar misin.dort gozle seni bekliyoruz canimmm.bu mesaji goren Allah icin Nurusimaya haber etsin ben ozelden yazamıyorum

arkadaşım kusura bakma cevap yazmam biraz geç oldu hakkını helal et tatlım .evet benimde miyomlarım vardı küçüldü şükürler olsun en azından şimdilik ameliyat olmam gerekmiyor.tüpbebek tedavisi görücem bebişim tutmazsa ki inşallah tutar o zaman ameliyat olmak zorunda kalıcam yada tekrar kürlere devam ederek ameliyatsız bu dertten kurtulucam darısı miyomu olan tüm arkadaşlarımın başına olsun şimdi gelelim neler uyguladığıma ben düzenli olarak sabah akşam soğan kürü uyguladım boş kalan zamanlarımda adaçayı içtim birde soğan küründen yarım saat önce yada sonra hergün ılık bir şekilde 250gr çekirdekli kırmızı üzümü 4 dakika kaynattım daha sonra kürün içine 20gr kına kına koydum onuda 1 dakika kaynatıp sabah akşam hergün ılık bir şekilde içtim.aynı zamanda son bir hafta sıcak su torbası kullandım artık hangisi işe yaradı bilemiyorum aklıma gelenler şimdilik bunlar bana sormak istediğiniz birşey olursa tekrar yardımcı olabilirim

1-soğan suyu
2-adaçayı

canım bence sıkıntı yapma aldırma myomunu cunku ablamda vardı hıc bılmıyodu 7 cm hamıle kaldı.cok sukur saglıklı dogumunu yaptı.onuda doktorlar cok korkutmustu.sımdıde bende mıyom var 2 tane bırı 5 cm dıgerı 3 cm doktor gebelıge engel degıl dedı ama 17 aydır gebe kalamıyorum:50:rahım fılmı ıstedı doktor her ıhtımale karsı bı bakalım dedı ınsallah bı sorun cıkmaz ama neden hamıle kalmıyorum bı turlubulunamıyo:26:hayırlısı olsun canım Rabbım kucaklarımızı bos bırakmasın:16::16::16:

Back