Miyom ve Hamilelik

sbsknt

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2018
1
0
1
39
Merhaba,
Kısaca sıkıntımı anlatmam gerekirse ; 16 Şubat’ta düşük yaptım ölü gebelik ilk hamilelikti 8 haftalık sonlandırıldı. Hamilelikte myomlarım olduğunu öğrendik. Myomların bana bu zamana kadar hiçbir belirtisi olmadı kanama, regl düzensizliği, ağrı falan yok. Detaylı ultrosona girdim en büyük myomun 5.5cm olup iki tane iç içe geçmiş olan ve birkaç tane daha var 4cm,1.5 cm gibi 2,3 tane daha. Myomlu bir rahmim olduğunu söylediler. Doktorum Prof. Dr. Akif Alkan rahmin dışında olduğunu belirtti sadece bir tanesinin hamilelik sırasında Rahim yoluna baskı yapabileceğini söylerek ameliyat ol dedi. Fakat ameliyatta yapışıklık olma riski çok yüksekmiş ve bir yumurtalığımın kapanabilme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.Hatta ikisi de kapanabilir tüp bebek yaparsın dedi.Açıkcası yumurtalıklarımda ve rahmin içinde myom yok herşey sağlıklı.Ben başka bir doktor görüşü olsun diye Prof.Dr Rıza Mazazlı’ya gittiim. Rıza hoca da bana bende ameliyat olmak için gerekli belirtilerin ve myomların küçük olduğunu (5,5cm olan için 2 tane 2,5cm'lik dedi) ayrıca yapışıklık riskini de söyledi. Sadece 4. ve 5. Ay gibi ağrıların sancıların olabilir dedi .Bence dedi hamile kal.
Şuan kafamız çok karıştı.
Bizim gibi bu durumu yaşayan myomlarıyla hamile kalıp doğum yapana yada ameliyat olup hamile kalabilen kişiler var mı? Bu alanda anadolu yakasında iyi bir doktor önerisi olan var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…