• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Miyom amelyatı olanlar

ben de miyom var fakat alınmasına gerek yok dedi doktorum rahimin arka duvarındaymış gebeliğe de izin verdi...ama benim ki 3cm civarındaydı en son..

Sevgil Arkadaşlar!
37 yaşındayım ve 5 aylık hamileyim! yaklaşık 10 cm büyüklüğünde bir miyoma sahibim! Hamileleiğim çok zor grçiyor - ağrım çok oluyor. Oyüzden lütfen bu ameliyatı olmadan hamile kalmaya kalkmayın ve korkmayında!Şimdi düşük tehlikesiyle karşı - karşıyayım ; belkide tek şansım bu çocuk... Doktorun yanlış yönlendirmesine kurban gittim - ve hamile kaldım.. Dediğim gibi iyi bir jinekolog muayenesi olmadan hamile kalmayın..Hepinizi sevgiyle öpüyorum!

Sevgil Arkadaşlar!
37 yaşındayım ve 5 aylık hamileyim! yaklaşık 10 cm büyüklüğünde bir miyoma sahibim! Hamileleiğim çok zor grçiyor - ağrım çok oluyor. Oyüzden lütfen bu ameliyatı olmadan hamile kalmaya kalkmayın ve korkmayında!Şimdi düşük tehlikesiyle karşı - karşıyayım ; belkide tek şansım bu çocuk... Doktorun yanlış yönlendirmesine kurban gittim - ve hamile kaldım.. Dediğim gibi iyi bir jinekolog muayenesi olmadan hamile kalmayın..Hepinizi sevgiyle öpüyorum!

hadı yaaa gecmıs olsun, agrılı mı gecıyor
bıze de halk arasında dıyorlar kı dogumla bırlıkte cııkıyor mıyomlar kıstler,
püh neyse gecmıs olsun.. :nazar:

bende 4 ay önce epidural sezaryen esnasında bir tane miyomum olduğunu öğrendim,dr um amelıyat esnasında fasulye büyüklüğünde miyomumu aldı,o ana kadar bir rahatszılık hissetmedim

Ben kapalı ameliyat hakkında birşeyler söylemek istiyorum.Geçensene tanı amaçlı laparoskopi (kapalı ameliyat) oldum pek fazla ağrılı olmuyor kolay geçiyor ama kapalı ameliyat ile myom çıkarılmasında dezavantaj olarak rahimin içindeki myomları iyi temizlenmeyebilir ve myom tekrarlar kendini ve de rahime dikiş atılması çok zor olur çok iyi bir doktor olması gerekiyor ve dikkatli olunması lazım.açık ameliyatta da yapışıklık olması söz konusu bu durum kapalı ameliyattada söz konusu aslında.her ikisininde avantaj ve dezavantajları var.ayrıca myomların yerleştikleri yerlere göre çeşitleri olduğu için kapalı ameliyat bazı durumlarda asla yapılmaz.

Merhaba arkadaşlar, ben 28 yaşındayım ve evli değilim. Bir hafta önce hem miyom hem de çikolata kistlerimi aldırdım. Miyomlarımdan biri çok büyümüş ve kistleşmişti, buna dejenere olmak da diyorlar. Dört ayrı doktora gittim hepsi de ameliyat olmam gerektiğini söyledi, zaten bu halde çocuğun olmaz dediler. Yazın evlenmeyi düşünüyorum. İlk başta duruma çok üzüldüm, ama neticede ameliyat oldum. Miyomlarımı aldılar ve ayrıca çikolata kistimi de. Doktor bunu bünyenin yaptığını söyledi. Ameliyatım başarılı geçti, sezaryen gibi bir ameliyat. Çocuğum olmadan bunu yaşamış oldum. Ameliyat iyi geçtiği için şükrediyorum, inşallah evlenince çocuk olmasıyla ilgili bir sorun yaşamam. Kontrollerinizi ihmal etmeyin, ben bunu benim gibi olanlar vardır diye paylaşmak istedim. Sorularınız varsa cevaplarım. Artık çocuk olup olmaması kısmet.

Merhabalar,
geçmiş olsun diyorum size öncelikle.. umarım yazıma cevap gelir :(
ben sizin durumunuzu kendiminkine benzettim ve sormak istedim
karnımdaki bir ağrıyla dahiliyeye gittim ve pek de küçük olmayan bir myomunuz var dediler. sonrasında kadın doğum uzmanına gittik. üç dr.a gösterdik
7 cm. e yakın olduğu için ameliyat dediler (rahmin arka duvarında) 25 yaşındayım, bekarım. dr. ameliyat sonrasında yapışıklık riski olduğunu söyledi ve ben o gün hiç susmadan ağladım.
yapışıklık mı olacak, kanama mı olacak, çocuğum olmayacak mı diye .. ameliyat sonrası çok mu sıkıntılı geçiyor?
kaç gün istirahat gerekiyor? ameliyat tarihim belli oldu. 4 gün sonra :( deneyimlerinizi merakla bekliyorum. şimdidden teşekkür ediyorumbenneyaptımki

Merhaba çok çok olmuş konu açılalı. Burda yazan arkadaşlar son durumlarınız nedir acaba miyomlarınız tekrarladı mı bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

Back