sana da geçmiş olsun canım. 7-8 miyom fazlaymış. Benim hamile kalmadan önce 1 tane 4 cm falandı 3.5 aylık hamile iken 6 cm olmuştu. Bebeğimi başka sebeplerle aldırmak zorunda kaldım.
Doktorlar önce hamile kal sonra alırız diyorlardı. Ama 6cm olunca önce aldır dediler. Riski göze alma dediler. bebek 5 aylık olur bu sebeple düşer daha kötü olur dediler.
Ablamın arkadaşı hamileyken miyomu düşüğe neden oldu rahmini de aldılar Allah korusun.
Sen önce mutlaka iyi bir perinoloğa git prof olsun. Ona o karar versin bence çünkü benimki rahim duvarının içinde intramural miyomdu. Miyomun Türü de önemli
Senin hamilelik miyom yüzünden mi sona erdi eğer öyle ise mutlaka ameliyat ol diyeceklerdir.
O kadar korkuyordum ki ameliyattan o yüzden kıydım paraya Adana Acıbadem'de M.Ali Vardar' a yaptırdım.Bu konuda uzman bir prof. tabi biraz tuzlu 7.500 TL saydım.
Ama iyiki ona yaptırmışım. sakın herhangi birine yaptırma. Komplikasyonları, iyileşme süreci kısa old. için laparoskopi yaptırdım.
Çok düşündüm yaptırsam mı yaptırmasam mı diye ama hamile kalırda bu yüzden düşerse çok pişman olurdum. Şimdi hamile kalır mıım diye endişem var ama aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık hesabı.Ameliyat geçiripte çok hamile kalan da var bu ara. O da Allah'a kalmış. Gelişmelerden haberdar edersen memnun olurum.