6 aylık evliyim. başından berı bebek düşünüyorduk korunmadık. bende bir dr. kontrolune gırmeyı dusundum. Gittiğimde bende 7cm 2 tane 3cm 1 tane mıyom belırlendı. ilk gittiğim hastanedeki dr. hanım 1 çocuğun olsaydı rahmı alalım derdım dedı ve ben baya yıkıldım sen araştır bır kac dr daha gıt kararını ver dedı ve benı gonderdi zaten hayatımda gittiğim ılk kadın hastalıkları dr sok oldum. maltepe uni. tıp fakültesine gittik orda aygen çelık hanıma göründüm o beni baya rahatlattı ameliyat dedı ama korkulcak bır durumun olmadıgını soyledı ama ben cok korkuyorum amelıyattan bu sekılde hamıle kalmamın bebek ıcın ve benım ıcın tehlıke olcagını soyledı cok korkuyorum amelıyat olan arkadalar olacak arkadaslar duygularınızı paylaşırmısınız okuyunca ınsan cesaretleniyor
Öncelikle çok geçmiş olsun .Bende geçen yıl Nisan ayında 7 cmlik bir miyom ameliyatı oldum.Benimde henüz çocuğum yok.Yazdıklarınızı okuyunca çok ekilendim bende sizin gibi doktora gittiğimde tesadüfen öğrenmiştim ve mutlaka alınması gerektiğini 3 doktorda belirtmişti.Sonunda ankarada cebeci hastanesinde Prof.dr. fırat ORTAÇ ameliyatımı yaptı.Şimdilik bir sorunum yok.bebek için uğraşıyorum.Hakkında hayırlısı olsun canım.Tekrar geçmiş olsun.
kimse yokmu arkadaslar mıyom dan amelıyat olan baska
slm arkadaşım öncelikle geçmiş olsun bende çarşamba günü ameliyat tarihi alaçağım inşallah hayırlısıyla olurum
bende 1.5 sene evvel oldum evlilğimin ilk ayıyında çıktıı doktor doktor dolşatım 6.5 cm civarındaydı kesinlikle hepsi aml dedi ama her amliyetta olduğu gibi herhangi tehlike olursa başıma gelenleri kabul ediyorum tarzında sözleşme imzalatıyorlar bu beni iyice korkutmuştu çok dua ettim rahimim alınmasın diye neyse aml günü geldi hamd olsun ki bütün myomlar temizlenmişti rahimimde zarar yoktu ve bir hafta sonra dip diriydim allh acil şifalar versin allhın izni ile bişe olmaz şimdi 9 aylı hamilyem haftaya doğumum var allh herkese nasip etsin çok geçmiş olsun sağlıklı günler arkadaşlar
bu arada evlilğimin ilk aylarında çocuk düşünmüyorduk ve yaklaşık bir ay sonra myom aml olmam gerektiği soylendiğinde bebek yapsak olurmu diyo sorduğumda doktorlar genelde buna karşı çıkıyorlar çünkü kanma durmaya biliyormuş bazen de myomlar bebğin gelişimini engelleyebliyormuş bunu hiç kimse yaşamk istemz allh korusun boyle bir vicdan azabından ..şimdi hamd olsun problemsiz bir hamileliğm geçti darısıda size olur inşalla hiç korkmayın acı falan olmuyo zaten ağrı kesiciler falan hiç bişe hissetmiyorsnz içinizi ferah tutun..
bende 1.5 sene evvel oldum evlilğimin ilk ayıyında çıktıı doktor doktor dolşatım 6.5 cm civarındaydı kesinlikle hepsi aml dedi ama her amliyetta olduğu gibi herhangi tehlike olursa başıma gelenleri kabul ediyorum tarzında sözleşme imzalatıyorlar bu beni iyice korkutmuştu çok dua ettim rahimim alınmasın diye neyse aml günü geldi hamd olsun ki bütün myomlar temizlenmişti rahimimde zarar yoktu ve bir hafta sonra dip diriydim allh acil şifalar versin allhın izni ile bişe olmaz şimdi 9 aylı hamilyem haftaya doğumum var allh herkese nasip etsin çok geçmiş olsun sağlıklı günler arkadaşlar
slm arkadaşım hayırlı doğumlar bende aynılarını imzaladımve korkuyorum inşallah güzel geçer ameliyatım dularınızı bekliyorum
damra amelıyat tarıhın bellı oldumukarkma bak bende olucam ınsallah ıyı olacak hersey
selam arkadaşlar
yazılanları okudum doktorlarınız genelde önce ameliyat demiş
evliliğimden sonra kontrole gittiğimde öğrendim aynı sorun bende de vardı, 8mm büyüklükte biri 5 mm büyüklükte ve bir kaç tanede küçük vardı.
ilk gittiğim doktor ameliyat, bebeğin olmaz yoksa dedi, ve ameliyat riskli olur, belki bebeğin olamayabilir de dedi..
çok moralimiz bozuldu, annemin doktoruna gittim çok pozitif ve olumlu konuştu
önce hamile kalmayı dene olmazsa en son çare ameliyatı düşünelim dedi.
ben daha yeni evliyiz 6 ay kadar gebe kalmayı erteleyebilir miyiz dediğimde siz bilirsiniz dedi
altı ay sonunda tekrar gittim doktoruma, artık bebek istediğimizi söyledim veeeeeeeeeeeee
bir ay içinde hamile kaldım çok şükür
hamileliğimde yalnız bir kere düşük riski geçirdim, evde sürekli istirahat etmemi istedi. işden ayrıldım evde istirahat ettim. yalnız yemek yaptım ev işlerini bile yapmadım
sanılanın aksine sorunsuz hamilelik dönemi geçirdim. tek sorun eskisi gibi gezememem oldu. sezaryen le sorunsuz doğum yaptım
şuan ise 2 aylık dünyalar tatlısı kızım var...
anlayacağınız uzun lafın kısası; önce hamile kalmayı deneyin, en son çare ameliyat olsun.
yakında doktoruma gideceğim myom ları küçültmek için tedavi uygulayacak
bu arada ankara da oturanlar için doktorumu şiddetle tavsiye ederim
ADI EMİNE SERNUR YORULMAZ
KOCATEPE CAMİİNİN YANINDA MUAYENEHANESİ VAR.
rabbim isteyen herkese bebek nasip etsin, dünyada yaşanacak en güzel mutluluk bebeğinin olması....
ayrıca sendedemı mıyom var mıyomdan dolayımı olcaksın amelyt. Nerede olacaksın[/Q
merhaba arkadaşım evet bende miyom ameliyatı olacam kartalda hastanesinde kasımda bende lakoraskopi oldum ve miyomlarım alınamadı ve şimdi açık ameliyat olacam tabiki bi sorun olursa ameliyat anında inşallah olmaz rahimi alıyolar.Allahım inşallah yardım ederde öyle bişey olmaz senin inşallah lakorokopiyle alırlar bide ben histeroskopide oldum aynı anada.Hayırlı haberlerlen geliriz buraya
canım benım allah analı babalı buyutsun senın adına cok sevındım ınankı . bugun basıma gelen bır olayı aktarmak ıstıyorum arkadaslarım. basımdakı hadıseyı bılıyorsunuz 2 dr gıttım 2 sıde amelıyat demıstı ama rıskı var rahımın alınması gıbı dr sanmam demıstı ama genede ufak ta olsa bı ıhtımal oldugunu demıstı . ısyerınde bır arkadasımın kardesı zeynep kamıl hastenesınde memur onla konustuk bu konuları oda bana MR. ultrasonlarımı vs ıstedı orda bır dr gosterıp fıkır almak ıcın. bugun doc. dr. zekı şahinoğlu ıle gorusup ne var ne yoksa gostermıs dr. ıse bakıp bu kısının amelıyat olması na gerek yok (açık). Laparoskopı ıle alına bılıcek mıyomlar bunlar demıs. ve şu durumda hamılelını engelıCek yerde ve konumda değıl demıs hatta hatta acık amelıyat olupta cocuk sahıbı olamazsa bunun tek nedenı oldugu ACIK amelıyat olcaktır . oncekı drç acık amelıyat demesınede gulmus nasıl olur dıye.allak bullak oldum hemen o dr bır randevu aldım ve salı gunu gıdıcem kendısıne bır umut ınsallah ama kafam felaket karıstı dua edın bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?