• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"misophonia"yenen varmı

yasamayadair

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2015
124
45
98
25
insanların yemek yemesinden tutun sesli kitap okumusına dahi gıcık oluyorum.bu gıcıklığın karşıdaki insanın kim olduğuna bağlı değil sadece yaptığı hareket.uyarıyormuyum evet çevremdeki her insana nazikçe söylüyorum rahatsız olduğumu ama yok etkisi bir gün veya daha az.gerçekten deliricem babamdan nefret eder oldum çekirdek yerken bile o kadar kötü ses çıkarıyor ki bıktım artık annemde ben rahatsız olduğumda da beni suçlar avaralık başına mı vurdu sen hastasın falan .hayır anlamıyorum yemek yerken konuşulmaması ağzın açılmaması ses çıkarılmaması sakızı sınıfın ortasında cak cak cineyip pat diye patlatılmasının terbiyesizlik olduğunu bunlar ilkokulda hayat bilgisi konusu değilmi?anormal olan ben miyim yani.
artık bıktım huzurla bir yerde oturamamaktan insanları sürekli uyarıp sonrasında her yaptıklrında içten içe nefret etmek ve çelermekten iğreltiyle bakmaktan bıktım.

Ilkokulda hayat bilgisi dersi degil ,evdeki gorgu kurallari dersi o ..
Evet cok rahatsiz edici ozellikle agiz sapirdatmasi,sakiz sesi ama herkesin agzina patlatamayiz duymamak lazim bazen :kk77:

Bende ayniyimmm.etrafimdakiler benim hasta rahatsız olduğumu düşünüyor.eşim bile yanımda çekirdek yese cips yese dünyanın en iğrenç insanı oluyor gözümde bir anda.oda bildiği için eve hiç öyle şeyler alamiyo garibim.sakız sesi zaten varyaaa cigneyenin ağzına bi yumruk cakasim geliyo.başak burcu öyle takıntılı olurmuş ama genelleme yapılmaz tabe

Tedavilik bir durum bu yalnız. Ben de sinir olurum özellikle sakıza ama bu kadarı normal değil, nefret edecek duruma gelinmesi. Bir psikoloğun kapısını çalın derim.

Ben sert bakiyorum ,yanimda annem dahil kimse cak cak sakiz cigneyemez ,tirnak torpuleyemez,yutkunarak yemek yiyemez,hupleterek kahve icemez ...
Size dayanin diyorum cunku ben bazen o konuda cekilmez oluyorum :KK51:
Dedecim vardi bi tane dunya iyisi corbayi hup diye cekerek icerdi baska hic rahatsiz edici hareketi yok garibimin ben aptal gibi ondan rahatsiz olurdum ,belli etmeden masadan kalkardim simdi keske yasasaydi da hupletse bende dinlesem diye dusunuyorum,bananizdan nefret etmeyin yesin bosverin :KK54:

Bir şey yerken ses çıkmaması mümkün mü? Evet gereğinden fazla ağız sesi çıkaranlara ben de gıcık olurum da toplasam bir elin parmağını geçmez bu konudaki örneklerim. Siz böyle hasta olacak kadar herkesin yemesinde sorun bulup sorun çıkartıyorsanız, sorun onların ses çıkarması değil, sizin bu sesleri abartmanızdır bence. İnsanlar yemek yerken kulağınızı onlara dikip ses bekliyorsunuz galiba. Ama malesef tamamen sessiz de yemek yenmiyor. Beklentiniz gerçek dışı. Bir psikoloğa görünün.

Rahatsız edici şekilde yemek çiğnemek gerçekten sinir bozucu evet ama yemekte konuşmak terbiyesizlik değil "sünnetdir"

Bende de var bu takıntılar.Sakız ve çekirdek sesleri konusunda öfkeme engel olamıyorum.Zamanında ailemi çok uyardım dinlemediler ve bu duyarsızlıkları yüzünden bende genele yayılan takıntılar oluştu.Cehalet işte..

Bende de benzer durumlar var malesef, insani gerçekten çok yoruyor bu durum. Birileri yanimda birsey yiyecek diye korkar oldum :KK17:

Okurken ne kadar abartılı dedim altına yazılan yorumlarda herkes "ben de ben de" deyince şaşırdım. Ben de takıntılı insanlara sinir olurum. Ses çıkarma onu yeme bunu çiğneme nefes alma. Kendinize de çevrenize de hayatı zehrediyorsunuz. Şapır şupur yemekten bahsetmiyorum tabi ama bir şeyler yerken içerken elbet ses çıkar. Aman çıt çıt çekirdek de çitleyemeyeceksek:kk77::kk77:

Back