canikom aynen bende sen gibiyim bazen bunalsamda bu yüklerden yinede içim el vermiyo her zırzavatını taşıyorum kocaa bi çantayla
çobarsnı muhallaebisini tabağını ,kaşığını dahi yanıma alıyorum
bu aralar kaşık tabak taşımamaya karar verdim çünki büydüğü için tatlı kaşığı ile yiyebiliyo
bebeiş zaten ağır bari dedim bazı şeyleri taşımım
ama kayınvaldeme kalmaya gitsek bile her yiyeceğini kaç gün kalıcaksak okadarlık hazırlayıp götürüyorum orda rahat etmek için
orda olmiyacağından diilde ne bilim misafirlikte uğraşmak zor oluyo
Libyana'm bende sana katılıyorum. Bende bir yere giderken bavulla gidiyorum resmen Çınar boğazlı olamamasına rağmen. Benim ne denli manyak olduğumu bildikleri için kimse ses çıkartmıyor bana. Sen evhamlısın alınmayız diyorlar. Bende senin gibi isteyemem. Yanlız ben abartıp ,eğer gittiğim evde bebek varsa onlarada ufak kapta götürüyorum Çınar'ın çorbası vs. Canları çekerse diye. Ne demişler komşunun tavuğu komşuya kaz görünür. Çınar zaten memeci. Sadece kavonuz mamalarından bir tek hipp erik püresini yiyor. Özetle bedava hammallık yapıyorum Çınar yemesin diye :) Geçen aylarda bir arkadaşıma gitmiştim. Kızı pilav yiyordu. Hiç unutmam Çınar saldırdı kızın pilavına. Arkadaşım ısıttı bize de ikram etti. Eğer başka evde olsaydım allerjisi var teşekkür ederim şeklinde kıvırma yoluna giderdim. Gittiğim arkadaşımda bizim yağımızdan kullanıyor benim gibi deli manyak..Sonuçta Çınar'ın başka evde birşey yemesini istemiyorum. Çınar belli bir pişirme yöntemine alıştı. Yağı, tuzu ayrı. Sonra Çınar'ın tabağı, kaşığı vs herşeyini götürüyorum. Gittiğin evde bunlar yok mu diyeceksin. Var ama ben Çınar'ın bulaşıklarını makinada yıkamıyorum. Doğal sabunla yıkayıp, sterilizatöre koyuyorum. Kimyasal almasın diye böyle bir manyaklığım var. Taşımayıp gittiğim evden kullansam sirkeli sıcak suda bekletmem lazım. En iyisi mi kendim taşıyorum. Manyaklığım hat safhada yani..
Böyle manyaklığa can kurban cancağzım
Süper ifade etmişsin gel bi öpeyimŞeniz tam benlik.
Teşekkürler yorum ve içtenliğin için canım..
ÇINAR bey de adıyla yaşasın,eşimin en favori isimleri arasındadır kendileri
Ama siz kapmışsınız biz de saadece NAR ını alırız o zamankaydirigubbakcemile3
ben de hala emziriyorum sürekli meme istiyor civcivim kafamçokkarıştı kızların en geç 1 buçukda bırakması gerektiğini söyledi arkadaşımbiz en geç 2 diyoruz...öyle biliyoruz...Kızlarda 1buçuk erkeklerde 2 dedi..:1shok: böyle birşey var mı hakkaten yauv..bilgisi olanla yazabilir mi
Aynı şekilde bende koca çantayla gidiyorum gideceğimiz yere bazen bizde neden getirdin burada yokmu sorularıyla karşılaşıyıruz ama atlatıyoruz çok şükür ne kadar kalacaksak yogurtu meyvesi çorbası herşeyini alıyoruz fazla fazla bu aralar tabak kaşık almıyorum büyüdü artık gelelim kraker cips abur cubura bende çok özenli olmaya çalışıyorum bu konuda kızım zaten birşey yemiyor abur cuburla karnını doyurmasını istemem malum herşey katkılı neyin içinde ne var belli değil am muzdarip oldugum konu kraker ver eline herşeyi yesin neden vermiyorsun hatta benden habersiz eline verilen gofret çikolata bilimum gıdalar canımı sıkmıyor değil güzellikle anlattım olmadı hala devam aynı şekilde eline vermeyin sonra yemek yemiyor diyorum zararlı diyorum ondan birşey olmaz bizde büyüttük ne dersiniz bu söze arkadaşlar susuyorum bende ne yapayım evimizde uyguluyoruz bizde
Duyarlı,samimi,doğal arkidişim benimŞeniz
Evet ağırlaştılar iyice maaşallah...16 kilo olduk bizkaydirigubbakcemile3 ne kadar uyumlu değil mi ay sayısı iile..Maşallah hepsine..
Beslenmenin değerini bilmiyoruz,çoğumuza bu konular sıkıcı geliyor ama gelecekteki faydasını göreceğiz..
Cola cips ney yiyor mu küçük abigamyoncuiremsu Vermiyorum vermiyorum toplanıp pizzacıya hamburgerciye faalan gidiyoruz bazen arkadaşlarla,fast food cuyum suçluyum biliyorum bari kızımcım alışmasın diye uğraşıyorum iştedelikafadulden terzi kendi söküğünü dikemez hesabı..
Kola istiyor,patates kızartması istiyor ..Arkadaşlar bebeklerine verince hele bizim hatun da coşuyorrr-tatlicadiarzu-
hadi gitmeyim dedim fast food restaurantlara falan ee mutlaka biryerlerde yine karşımıza çıkıyor...ilgisini nasıl azaltırım bilemiyorum..yasak arzu uyandırırmış ya..
anne babayı model alıyorlar onların önünde yiyip de kendilerine yasak etmek çok mantıksız aslında:çok üzgünüm: daha hassas davranıyorum artık
:asigim: teşekkürler arkadaşım
Evet şu abur cubur konusu..Biz yurtdışındayız,Libyada..Halk esmer kızım da mubarek süt gibi bembeyazkaydirigubbakcemile3 Çocukları çok seven bir millet..Her çıktığımızda ama her çıktığımızda enaz üç parça hediye ile geliyoruz eve..Ben de bu konuda dertliyim:çok üzgünüm: Allah razı olsun çok güzel çok tatlı bir davranış hediye vermek ama biz vermiyoruz çikolata şeker onlar da hep eline tutuşturuyor bir de öpüyorlar şapur şupur:a015: bişi diyemiyor insan defalarca kez söyledik uslubuyla ama olmuyor işte..
miya da eline geçince şeker çikolata verir mi hiç:dilcikar: hayatta vermiyor sımsıkı yapışıyor 404 gibi:roflol: ee bu da bizle çelişiyor.Oyuncaklar toplar bebekler veriyorlar kabul etmiyoruz ısrar ediyorlar brakıp gidiyorlar xor durumda kalıyoruzben haketmesini istiyorum kızımın,hazırcı olmasını değil..:1no2:
Maşallah dosunayok ben fastfoot yedirmiyorum
bak bu konuya değimnmeyi unutmuşum
aksine ben oğluşumu acayip doğal besinlerle büyütüyorum
herşeyini evde pişiriyorum
ııvırzıvır sürekli vermiyorum eline
çok nadir biz bi yerken dile sürrüyorum ama yedirmiyorum
oda göz hakkı olmasın diye yanikaydirigubbakcemile3
bizimkide 11 aylık 11 kilo heheeeee:)))))
:hooray: Çınarcım şanslı bebeklerdensin sen deÇikolata , şeker konusuna gelince bizim akraba-i tarikat tembihli. Ben uzunca bir süre bu yiyeceklerle tanışmasını istemiyorum. Önce beslenme düzeni otursun istiyorum. Kreşe gidince ister istemez öğrenecek. Öpme konusuna gelince.. Çınar'ın sütten dolayı yüzünde pıtırcıklar var. Bende yanaşana allerjisi var, tedavi görüyoruz, doktorumuz yasakladı öpmezseniz sevinirim diyorum. Allah'ın gücüne gitmesin ama tanımadığım kişilerin Çınar'ı öpmesini istemiyorum. Daha aşıları tam değil. Mesela ben hayatta bebeklerin ellerine dokunamam. Çünkü alıp ellerini ağızlarına götürüyorlar. Günah..Biz Çınar'ın elini, ağzına götürdüğü dönemde, tamda yazdı ve yazlıktaydık,arabasına tülden cibinlik yaptık. Birde güzel süsledik. Yanaşıyorlardı bize aman ne güzel çocuk diye, dokunacaklar ama cibinliği aşamıyorlardı. Bu sene binmezde arabasına ne yapacağız bakalım:)
arkadaşlar tüm mesajlarınızı okudum. ne kadar güzel duyarlı olmanız. Bende sizdenim. kocamlada en çok bu yüzden kavga ediyoruz sana hamal tutmak lazım diyor.İnanın çok sevdiğim İzmirime bu aya kadar bir kez gidebildim bu yüzden.yatağını götürmemişti eşim daha neler ordada bebek var diye yavrum uyuyamadı sabaha kadar kucağımdaydı.bende sağlıklı beslemeye çalışıyorum çok titizsin diyor eşim ama ilk aylara göre oldukça rahatım aslında. sadece biberonları steril ediyorum.cips kola vs bende yedirmek istemiyorum ama benim en büyük korkum babası. tam abur cubur manyağı ve normal sofra adetimiz yok.bir tepsiye koy tv önünde yerim ben.(3 aylıktan beri böyle beslenmiş değiştiremiyor masada çok sıkılıyor neyse buda ayrı bir sorun, uzatmayayım konuyu.
okuduğum kitapta yapılan bir araştırmada 2 yaşına kadar sağlıklı beslenen çocuklarla diğerlerini karşılaştırmışlar.yaşları 5- 6 yaş arasıydı katılanların ve sağlıklı beslenenelerden bir çocuk pasta şeker vs çok sevdiği halde çok az yiyince karnım ağrıdı deyip daha fazla yemiyormuş. yani istesede yiyemiyormuş. bunun kaynağının 2 yaşa kadar sağlıklı beslneme olduğunu söylüyordu dr.
birde benim kuzenimin kızlarını bilirim kola içerseniz dişleriniz incelir düşer demiş annesi bebekken. şimdi biri 15 diğeri 18 yaşında hala kola içmiyorlar sevmiyorlar.
Maşallah dosuna
:hooray: Çınarcım şanslı bebeklerdensin sen de
Hassasiyetiniz için size de tşk canım..Bu arada söylemeden geçmiyim kullanıcı adınz dikkatimi çekmişti çok şirinkaydirigubbakcemile3
xeno bebeğin ilerde çok zorlanacak ancak bunu söyler bunu derim sen bu dünyadan farklı bir dünyada yetiştiriyorsun yarın kreş anaokulu okull derken herşeye vücudu bir bağışıklık sistemi oluşturamadan karşı karşıya kalacak ....iyilik yapıyor görünüyorsun ama çok koruyucu davranmışsn bebeğine karşı unutmaki vücudun mikrobada alışması gerekiyorr...doktorlar küçük yaralanmalardan korkmayın bir küçük yara kanama ilerdeki büyük bir yaralanma için vücudu hazırlar der bunu hiç duydunmu bilmem...kendini biraz firenlemeni dilerimm bebeğine karşı...bizde elbette ayrı yıyecekler hazırlıyoruzz ona göre menü hazılıyoruz ama bir cam fanus içinde büyüktmüyoruz bebeklerimizi...belki kızacak belki tepki vereceksin ama yaptığına katılmam mümkün değill....savunmazsız bir bünye hazırlıyorsun geleceğee...
burda okuduklarıma çoğuna hak veriyoruzz cips hazır gıda bunlara bende karşıyım ama abartıyada karşıyım belki ilk bebek çok seviyorsunuz vede kıyamıyorsunuz ama yaptığınız bazı şeylerin hata olduğunun farkına varnızı istedim...abur cubur verende var tabiki ama oda büyük hata sizin ne kadar koruyucu davranmanız gibi ...orta nokta bulmalısınızz...benim büyük görümcem ilk bebeğinee çok titiz davrandı öleki bebek uyandıüındaa..odasını havalandırrı çamaşır sularıylaa her tarafı dezenfekte eder ve ancak çocuğu odaya öle sokardı...ikinci kızında okadar incelemedi kendide söler..noldu büyük kız hep hastalndı her hafta hastaydı bu yaşına kadar 3 ameliyat geçirdi bünyesi zayıf doktor bile dedi mikroba bünyesi alışmamış bağışıklı kazanmamış diyee..küçükte hiç hastalık çekmemişti gripten başkaa..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?