- Konu Sahibi new smiles
-
nasıl söyleyebilirim kırmadan ? ben de çok korkarım birini kırmayaAlınırsa alınsınlar, boşver.
Herkes çocuğuna sahip çıksın, başkasının malına zarar verilmeyeceğini öğretsin o zaman
nasıl söyleyebilirim kırmadan ? ben de çok korkarım birini kırmaya
gözü önünde olup bişey dememesine kızıyorum aslında. tamam gözden kaçar neyse de, ama görünüyor yani, ben zor tutyorum kendimi söylememk için, annenin umru değil.kızardım ben hiç sabrım yoktur sorumsuz insanlara.
misafirliğe gittiysen annesıde gözüyle takıp edecek evladını.
artık söyleme zamanı geldi sanırım, kırılırsa kırılsın annesi gerçekten, kendi evlerinde hiç te rahat değiller aslında çocuklar. en çokta bi çiçeğime üzülmüştüm, öyle güzel açmıştıki ama kopardı güzelim çiçeğimi, annesinin gözü önünde.En sinir olduğum anne tipi.. kendi evinde çocuk özgür olmalı ama başkasının evinde bunun bir sınırı olmalı..
Çocuk mesela kumandayı alıp yere vuruyor, annesi de bişey demiyor, "tatlım, bu oyuncak değil, kirilabilir, gel sana oyuncak veriyim" falan diyebilirsin.. ben hiç yaşamadım böyle bir durum ama öyle bişey yapardım sanırım.
Kibar ve tatlı dille uyarirdim, çocuğun suçu yok sonuçta, onu öyle yetiştiren anne babada
bunu denedim aslında ama annesi eline verdi bu defa alıp :)kesinlikle öyle insanlara bende kızıyorum ama malesef birşey denilmiyor...oyüzden çocuklu misafir gelince kırılcak olan eşyaları göz önüne yada onların ulaşabileceği yerlere koymayın...sorumsuz anne çok var çünkü
merhabalar,
arkadaşlar evinize gelen misafir çocuklara nasıl davranıyorsunuz ? ben hiç bişi diyemiyorum maalesef alınacaklar diye. bazı insanlar, kırılacak eşyaları çocuklara veriyor, benim içim gidiyor bişi olacak diye. ya da hiç bir şey demiyor yapma etme diye, eskiden rahatsız olmazdım bu kadar, ama şimdi rahatsız oluyorum. çünkü artık eşyalarım ve özellikle çok sevdiğim çiçeklerim zarar görüyor. ve umursamaz annelere kimse kusura bakmasın sinir oluyorum. tabi ki bazen gözden kaçar bişi olur hiç bişi demiyorum. annenin gözü önünde mesela çiçeği koparıyor ve anne bişi demiyor. yoksa kazara olan şeylere sözüm yok.
bunu denedim aslında ama annesi eline verdi bu defa alıp :)
zaten alttan almasam konuyu açmazdım. ben kırmaktan korkuyorum insanları ve nasıl kibarca söylerim diyorum. yanlış anladınız sanırım. misafir neden kabul etmeyeyim, gayet te severim misafiri sadece rahatsız olduğum bişi anlattım ve bu tek kişi, şimdi tek kişi için misfiri toptan mı kabul etmicez :)geldiklerinde kırılıcak eşyaları kaldırın çicekleri de başka odaya götürüp kapıyı kitleyin çocuklarda rahat rahat oynasınlar, böyle konuşucaksanız da misafir kabul etmeyin , ben şahsen karışmam arkamdan da misafiri konuşturmam, sonuçta çaresi var, ailesinin vermediği terbiyeyi 2 saatte biz veremeyeceğimize göre , alttan almak en doğrusu.
merhabalar,
arkadaşlar evinize gelen misafir çocuklara nasıl davranıyorsunuz ? ben hiç bişi diyemiyorum maalesef alınacaklar diye. bazı insanlar, kırılacak eşyaları çocuklara veriyor, benim içim gidiyor bişi olacak diye. ya da hiç bir şey demiyor yapma etme diye, eskiden rahatsız olmazdım bu kadar, ama şimdi rahatsız oluyorum. çünkü artık eşyalarım ve özellikle çok sevdiğim çiçeklerim zarar görüyor. ve umursamaz annelere kimse kusura bakmasın sinir oluyorum. tabi ki bazen gözden kaçar bişi olur hiç bişi demiyorum. annenin gözü önünde mesela çiçeği koparıyor ve anne bişi demiyor. yoksa kazara olan şeylere sözüm yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?