Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bazen ınsanın psıkolojısı kaldırmıyorBen sizin bu yazdıklarınızda şunu anlamadım, yeni mi evlisiniz, yeni mi taşındınız, neden sürekli salonda, mutfakta, orada burada kendi düzeniniz yok ve her şey ortalarda geziyor? Temizlik gerek yardımcı gelir gerek eşinizle beraber siz halledersiniz 1-2 saatte onu problem olarak görmedim ancak sizin anlatımınızdan sanki eviniz bu haberlere çıkan istifçi evleri gibi canlandı gözümde
bunu ben de yapıyorum ama ben gün içinde halledebiliyorum çalışmadığım için. dökerek yapmayın, gerekirse organizer kullanın kaldırır hemen altını silersiniz :) ama eğer gücünüz vaktiniz yetmiyorsa dolap içinin tozunu iki günde bir almayın, ayda bir alın nolucak sankiBen temizlik yaparken her temizligi derin temizlik gibi başlıyorum sonra bedenim ve ruhum izin vermiyor yarım kaliyor. Hiç iş yapmasam ev daha temiz kalacak. Aslında bunu aşmak için artık mesela çamaşır katladim diyelim her katladigimda ben dolap içinin tozunu alıyorum. Çünkü toz oluyor mutlaka. Bu sefer de o gözümde büyüyor hep çamaşır katlamayi erteliyorum. Artık dedim herşeyi yerine koyacağım koyduktan sonra temizleyeceğim. Bunu bu şekilde aşmaya çalışıyorum ama çok çabuk moralim bozulup yarım bırakma meyilim.oliyor. iki tane her tarafı kurcalamaya seven, geç yatan da çocuk olunca. Onlar elden ayaktan çekilsin diye beklediğimde de olmuyor gün sonunda ben daha erken bitmiş oluyorum
keşke en başından derin temizliğe girdim ben müsait olunca sana haber vereyim deseydin. Gün belirlemeseydin. Ama iş işten geçmiş. Şimdiden sonra direk toparlama yapın bence çok detaya girmeden bi kısır bi tatlı yapın kurabiye de alın hazır oldu bitti. Geldiğinde dersin temizlikel uğraştım tüm hafta bir şey hazırlayamadım gibi. Tatlı olarakta kedi dili yapabilirisn kolay pratik oluyorYa nefret ediyorum bu halimden. Anlık misafir için evimi temiz tutayım biriyle anlasayim dedim birini bulmak da zor. Kendim de yapamiyorim..
Bu riskli bir paylaşım önerisi bence. Sonuçta herkesin temizlik anlayışı farklı. Derin temizlige girdim bir haftadır onunla uğraşıyorum demek karşıdaki kişide çok büyük beklentiler uyandırabilir tam tersi, eğer ertelenecekse başka bir bahaneyle erteleyip elinden geleni yaptıktan sonra "ay bütün hafta iş güç koşturmaktan evle ilgilenemedim kusura bakma" demek daha politik olurkeşke en başından derin temizliğe girdim ben müsait olunca sana haber vereyim deseydin. Gün belirlemeseydin. Ama iş işten geçmiş. Şimdiden sonra direk toparlama yapın bence çok detaya girmeden bi kısır bi tatlı yapın kurabiye de alın hazır oldu bitti. Geldiğinde dersin temizlikel uğraştım tüm hafta bir şey hazırlayamadım gibi. Tatlı olarakta kedi dili yapabilirisn kolay pratik oluyor
ben de sizin ev derli toplu olsun müthiş temiz olmasına gerek yok dediğiniz tarzda insanlardanım :) benim için ev derli toplu olunca temizliği de kolay, ani misafir ağırlaması da, hasta yattığında evi idare etmesi de, o yüzden gece yatmadan her yeri şöyle bir derler toplar, tezgahımı siler, tuvalete bir çamaşır suyu döker uyurum. Benim için bunları düşününce haftalık temizlik de zaten çok kolay oluyor bir süpür sil ufak tefek cifle 2 saatte işim bitiyor bu nedenle belki de bu psikolojiyi anlayamadım. Sizin adınıza çok sevindim ama tedavinize mutlaka devam edin, önemli olan zaten insanın iç rahatlığı hissetmesi yoksa kimse kimsenin kirini görmüyor zaten görse de herkes kendi evine baksın önce der geçersiniz :)Bazen ınsanın psıkolojısı kaldırmıyor
Elini birşeye sürmek istemiyor
Anıden bırılerı gelecek oluncada tutusuyor
Takıntılı olan ınsanlarız
Benım arkadaslarım var rahatlar tezgahta bulaşık olmasın yada etraf toplu dursun kirli olması
Dıvarların yerlerın koltukların kirli olması ğroblem degıl her dkk mısafır gelebılır rahat ınsanlar
Bazılarıda benım gıbı mesela heryer yenı alınmıs temızlıkte olmalı . Dogrumu degil ama boyle düşünüyorum
Ben evımı o gun temızleyıp sılmeden eve ani misafir filan bıle alamam
Perdeler bıle yumusatıcı kokmalı
Sabahtan yıkarım
Halbukı perde temız degılmı . Ikı ay surmez yıkarım
Ama o an bıle bana kırlı gelır
Yada bütün halılarım yıkanabılır özellikte
Okadar halıyı geceden yada sabahtan bırı gelecekse yıkarım
Banyo tuv o gün yıkamadıysam bana gore kırlıdır
Mesela dünden temzilik yapmıs olayım
Bugun bırı gelecek olsun o ev benım için pistir
Yani bunlar tabiki yanlış ama beyin işte böyle algılıyor
Ikı aydır psıkıyatrıye gidiyorum ıyı hıssedıyorum okadar takılmıyorum
Mısafır agırlamak zor gelmıyor
Hatta gecen bır arkadas geldı pastaneden bıkac bısey aldım
Normalde bır kahveye bıle gelınecek olsa ıkı uc cesıt yaparım
Kendı kendımızı yoruyoruz ıste
Gelende cocuklu olursa ay elleme kalkma bozma dıye tedırgın olurlar
Halbukı benım sıkıntım mısafır gelene kadar gelınce yesın ıcsın dagıtsın hıc umrumda olmaz
bu bence psıkoljık sıkıntı
Ay bu ne bana fenalık geldiBir yakınım. Ebeveynlerimin kardeşlerinden biri o kadar yakın. Bana yakın yerde çalışmaya başlamış. Cuma günü aradı ugrayayim diye. Ben ailemi bile Cat kapi davet edemiyorum. Zaten o gün dışarda isim vardı salı gel dedim. Bu arada çalışıyorum. Panik atak gibi ruhsal rahatsızlıklarım var. Dolayısı ile evi çekip ceviremiyorum adam akıllı.
Bir de bende şöyle bir huy var. Kalıcı düzen sağlamak için uğraştığımda ev daha batıyor. En son mesela kadın çağırdım sadece mutfak dolaplarını sildi. Fakat yerleştirmeyi beraber yapamadık. Ben kalsın ben sonra yaparım dedim. Kadının da temizliğini begenmedigim için üstünden bezle gece gece yapiyorum. Hala bitmedi çünkü isimde de yoğunum.
Geçen haftadan beri de hastayım (önce vajinit, sonra grip) .. aldığım antibiyotik beni geçen salidan beri sersem etti vs vs özetle ev eskiden bile daha kötü.
Bir de badana yapalım ev öyle temiz olsun dedim. Badanayi da kendimiz yapmıştık. Zaten normalde düzenli bir insan değilim daha kötü oldu ev..
Salı gel dediğimde hafta sonu temizlik için hem birini çağırırım hem kendim de yaparım diye düşündüm. Hatta gün gibi menü de hazırlarım sanmıştım. Neyime guveniyorsam.
Hafta sonu full yattım hem gripten hem antibiyotik etkisinden. Ayağa kalktığımda basim zihnim garip oluyordu. Zaten genelde ayilamadim uyudum hep. Dün zaten iş vardı eve 8. 30 da geldim. Geldikten sonra full is yaptım gece 4 e kadar ama bitmedi. Düz ev kiri gibi düşünmeyin yani düzen oluşturmak için ortaya döktüğüm şeyler de hala ortadaydı. Bir sürü katlanacak çamaşır vardı.
Su an salona tekrar giriştim. Dün ne yaptım hic bilmiyorum çocuk odasından ve çamaşır asmak için balkondan falan başladım sanırım.
Zaten çok uykusuzdum ama 4 e kadar uğraştım. Ama yok yetismeyecek ve ben yatıp uyumak istiyorum. İşten de birşey bekliyorlar normalde dün gece halletmem lazımdı.
Eşim ara ertele demiş taa Pazar günü. Stres yapıyordum çünkü. Bugün de ertelemek istiyorum bir yandan da bir kez erteledim tekrar ertelemek istemiyorum.. üstelik ailem de bu taraflarda onları da çağırmam icap eder. Ailem için bile salonu şu an bitirmem lazım zaten. Ama ben yine depresif etki ile yorganı kafama çekip dünyayı unutmak istiyorum ya.
Hafta sonu temizlik için biri gelecekti gelmedi. Başka da kimse bulunmuyor malum. Ne yapayım şimdi. Hadi temizliği bitirdim diyelim ikram ne yapacağım
hastalıktan önce de badana sonrası temizliğini ertelemiş, kadın dolapları boşaltmış onları yerleştirmemiş.Bu kadar temizlensin diye ugrasilip temiz olmaması değişik geldi.Hasta olunca insan ruhende hicbirseyi beğenmiyor zaten .İnşallah iyilesin .Erteleyemiyorsaniz olduğu kadar yani begenmeyen gelmesin.Hasta olmanız etken diye düşünüyorum bende hasta olunca evin duvarları bile batar bana psikolojik galiba.Yuklenmeyin kendinize asıl olan sizsiniz ev olur gider
Bazen surunduruyoruz işleri ben sözde titizim bazen bı salıyorum ev piknik alanı hadi hadi diyen bir Alaattin lamba cini gerekiyor.İyi olsun umarım geçici bir durumdur vardır bir sebebi gevseyemiyor olabilir panik olabilir misafir ne düşünecek derdinde olabilir dert etme konu sahibi diyorum gene canın sağolsun bu misafiri hallet liste yaparsın bundan sonra kadında geliyormuş onada dersin böyle böyle yap olmadı eşinde yardım eder olur gider çözersinhastalıktan önce de badana sonrası temizliğini ertelemiş, kadın dolapları boşaltmış onları yerleştirmemiş.
genel bir kaygı sorunu var bence işe başlayamıyor bir türlü.
sizin dediğiniz gibi hastayken hepimize oluyor da ertesi gün kalkıp yapıyoruz
aynen öyle valla.Bazen surunduruyoruz işleri ben sözde titizim bazen bı salıyorum ev piknik alanı hadi hadi diyen bir Alaattin lamba cini gerekiyor.İyi olsun umarım geçici bir durumdur vardır bir sebebi gevseyemiyor olabilir panik olabilir misafir ne düşünecek derdinde olabilir dert etme konu sahibi diyorum gene canın sağolsun bu misafiri hallet liste yaparsın bundan sonra kadında geliyormuş onada dersin böyle böyle yap olmadı eşinde yardım eder olur gider çözersin