Misafir e yemek

• Konu Sahibi Konu Sahibi fimak
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kimsenin burun kıvırmayacağı ben sevmem demediği fix çorba süzme mercimek çorbasıdır.
Evde turşunuz varsa kavurup meze olarak ekleyebilirsiniz dolma ile güzel olur.

Köz çorbası
Mantar çorbası
Sebze çorbası
1 tane zeytinyağlı soğuk
Barbunya, enginar , kereviz gibi.
Tarator ( pancar tam mevsimi)
Salata
Ana yemek dana rosto yapardım ben
Bezelyeli patates püresi ile
Hafif sütlü bir tatlı.

Gerdan çorbası yerine süzme mercimek çorbası ekleyebilirsiniz daha çok seviliyor.

Tavuk şişi bonfileden yaparsanız kuru olma ihtimali yüksek buttan tercih edebilirsiniz yada but+ bonfile karışık kullanabilirsiniz.

Pirinç pilavı varmış dolma yerine zeytinyağli barbunya ekleyebilirsiniz.

Sütlaç yerine iki renkli muhallebi yapabilirsiniz.

Ana yemekte tavuk kullanacaksanız bonfileden belen tavası yapabilirsiniz hem kuru olmaz.

Ben olsam fırında bulgur pilavı üstüne çok iyi pişmiş gerdan, taze fasulye, yoğurt çorbası, ıspanak salatası yaparım, tatlı biz tüketmeyiz ama yaparsam şekerpare yapardım.
O kadar etin üstüne yoğurt menüde muhakkak olmalı o yüzden çorba yoğurtlu en iyisi

Normal bildigimiz bulgur pilavi gibi pisirip mi firinliyorsunuz? Yoksa bulguru haslayip sonrasinda mi firinliyorsunuz?

Salon Kadini
Ben buzluktaki yazdan közlediklerimle yapıyorum ama yoksa eğer
Soğan,sarmısak, domates , patlıcan, kapya biber( koymasanda oluyor) hepsini közlüyorum,unu ve tereyağını kavuruyorum, közleri içine atıyorum, blendırdan çekip tavuk suyu krema ekliyorum , tuz karabiber
İlk yaptığımda ağır olur sanmıştım ama un ve krema miktarını ayarlayınca harika oluyor.

Sadece domates, sadece patlıcan gibi de yapabilirsiniz çok karışık sevmiyorsanız.

Son düzenleme:
Normal bildigimiz bulgur pilavi gibi pisirip mi firinliyorsunuz? Yoksa bulguru haslayip sonrasinda mi firinliyorsunuz?
Ben salça katıyorum normal pişiriyorum sonra fırınlıyorum sadece bi tık az pişiriyorum ama benim bulgur başakbaşı bulguru o çok iyi.

tam pirinç tutulması olmuş üç farklı pirinç sıralananınca. ben daha hafif bir çorba tercih ederdim. domates olabilir. bir de zeytinyağlı bir yemek eklerdim.
tatlı yapmak yerine zamanımı zeytinyağlıya aktarırdım. misafirler de bi tatlı kapıp getirsinler bi zahmet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…