Mirena spiral ve sürekli yoğun kanama

Runuk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2020
11
3
27
2 ay önce mirena spiral taktırdım fakat taktırdığım günden beri kanamalarım hiç geçmedi ve yoğunlaştı günlük ped ile idare edebilecek bir şey değil normal adet görüyorum pedle yaşıyorum resmen. Ve o kadar da para ödedim.. Hormon ilacı ve kan kesici ilaç kullandım ama geçmiyor. Doktorum bu kadar yoğun kanamanın çok nadir olduğunu söyledi 1 ay daha deneyelim yoksa çıkartalım dedi..

Ama ben hemen çıkartmak istemiyorum benim gibi olup düzelen var mı lütfen biri yazsın ya psikolojim çok bozuldu

Sizin korunmaniz uygun olmayabilir. Ben 3 aylik korunma ignesi yaptirdim ardindan 6 ay tedavi gördüm. Doktorum benim degil esimin korunmasi gerektigini, vucudumun korunma yontemlerini kabul etmedigini, ben korunursam kanama sorununu hep yasayacagimi söylemişti

2 ay önce mirena spiral taktırdım fakat taktırdığım günden beri kanamalarım hiç geçmedi ve yoğunlaştı günlük ped ile idare edebilecek bir şey değil normal adet görüyorum pedle yaşıyorum resmen. Ve o kadar da para ödedim.. Hormon ilacı ve kan kesici ilaç kullandım ama geçmiyor. Doktorum bu kadar yoğun kanamanın çok nadir olduğunu söyledi 1 ay daha deneyelim yoksa çıkartalım dedi..

Ama ben hemen çıkartmak istemiyorum benim gibi olup düzelen var mı lütfen biri yazsın ya psikolojim çok bozuldu
Çok nadir mi? Mirenada bu sorun çok duydum. Spirale ben genel olarak zerre güvenmiyorum hatta. Daha fazla kan kaybetmeyin.

Çok nadir mi? Mirenada bu sorun çok duydum. Spirale ben genel olarak zerre güvenmiyorum hatta. Daha fazla kan kaybetmeyin.
Ara lekelenmelerin olacağını biliyordum hazırlıklıydım aslında ama benim ki bildiğin adet kanaması lekelenme değil.. Adetimin azalacağını duyduğum an itibariyle hemen taktırmıştım hiç sevmiyorum çünkü adet olmayı.. Kurtulayım derken iyice başım belaya girdi anlamadım 🤦‍♀️

merhaba, şimdi nasılsınız acaba ?
devam ediyor mu ? ben de bu gün bu amaçla gideceğim de...

Hpvde artış olunca ve 6 ay önce rahim duvarı kazıma ve polip temizleme operasyonu olmama rağmen 6 ayın sonunda yeniden kalınlaşma karşıma çıkınca doktorum mirenayı önerdi. Umarım kanamalarim düzene girer. Henüz bir haftalık bir süreçteyim ancak bir kaç ay sonra belli olacak memnun kalıp kalmayacağım. Umarım şifa olur.

merhaba bir sene olmuş ben de şu an sizle aynı durumdayım sonrası nasıl ilerledi kesildi mi kanamalar.

merhaba, belki yardımcı olur diye yorum eklemek istedim..

geçen nisan'da taktırdım, aşırı kanamam oldugundan ve demir eksikliği tavan yaptığından dolayı..
ilk 3-4 ay her regl döngü tarihinde lekelenme tarzında oldu, sadece günlük pedle baş edebildiğim şekilde düşünün..

devamında o lekeler bile azaldı, önümüzdeki ay 1 sene olacak ve bitti gibi gibi..

neden herkeste bu derecede farkılık gösterdiğini anlayamadım ama bende amacına uygun şekilde oldu ve çok memnunum..

ben de rahim kalınlaşması sebebi ile takıldı bana.benim 13 gün oldu ama ped kullanmak zorundayım.patoloji sonucumla gideceğim dr uma.inşaalah bendeki durum sonunda düzelir.

geçmiş olsun size de, umarım düzelir hemen.

farklılık göstermesini anlayamıyorum, ama zamanla daha iyi oldugunu söyleyebilirim..

ben de rahim kalınlaşması sebebi ile takıldı bana.benim 13 gün oldu ama ped kullanmak zorundayım.patoloji sonucumla gideceğim dr uma.inşaalah bendeki durum sonunda düzelir.

merhabalar
ben de ayni durumdayim. rahim kalinlaşmasi sebebi ile aşiri kanamalarim oldu. doktor önce kürtaj yapti. temizledi icimi. yaparken spiral takalim mi dedi. bende belki kendiliginden gecer dedim. okey dedi. takmadi. kürtajdan sonraki ay yine aşiri kanamalar başladi. doktora gittim "ben sana spiral takmazsan gecmez demedim mi" dedi. 😬 israr etmediniz dedim. yalvarsamiydim dedi. herneyse sonucta taktirdim. 4 mayis adet baslangicim. 15 mayısta spiral takildi. 12 hazirandayiz hala şakır şakır adet oluyorum. düzelir miyim, ne dersiniz.
not: bu arada saracoglunun kürlerine yeni başladim.

merhabalar
ben de ayni durumdayim. rahim kalinlaşmasi sebebi ile aşiri kanamalarim oldu. doktor önce kürtaj yapti. temizledi icimi. yaparken spiral takalim mi dedi. bende belki kendiliginden gecer dedim. okey dedi. takmadi. kürtajdan sonraki ay yine aşiri kanamalar başladi. doktora gittim "ben sana spiral takmazsan gecmez demedim mi" dedi. 😬 israr etmediniz dedim. yalvarsamiydim dedi. herneyse sonucta taktirdim. 4 mayis adet baslangicim. 15 mayısta spiral takildi. 12 hazirandayiz hala şakır şakır adet oluyorum. düzelir miyim, ne dersiniz.
not: bu arada saracoglunun kürlerine yeni başladim.
benim 4 ay geçti şimdi üzerinden ilk zamanlara göre hemen hemen hiç yok kanama artık.rahim duvarı da ince kaldı şükür.dr bu yöntemi deneyelim demişti inşaalah bana çözüm oldu.Rabbim herkese sağlık versin.

X