miras nolcak?

Eş ve çocuk yoksa büyük payı dayınız ve kardeşi alacaktır. Onun için mahkemeden veraset ilamı çıkartılması lazım. Dayınız yada kardeşinin bu durumla uğraşması gerekiyor. Hem ev hem de para mahkeme tarafından oranlarla paylaştırılır.

Peki banka parada kesinti yaparmı? Ve maaş bağlanırmı acaba?

Banka herhangi bir kesinti yapamaz ancak vergi dairesine veraset ve intika vergisi yatırılacaktır. Banka ölüm ilamı ve veraset ilamı gelmeden herhangi bir ödeme yapmaz. Çocuktan babaya hiç maaş kaldığını duymadım dayınız yaştan dolayı 65 yaş aylığı almıyor mu diğer adıyla yaşlılık maaşı.

çocuktan anneye ve babaya maaş kalır benim annenem ve dedeme dayımdan kalmıştı ordan biliyorum dedemde vefat edince direk annanem aldı..Diğer parayı zaten yanıtladılar

Maaş bağlanmaz diyen arkadaşlar neye dayanarak söylüyorsunuz? Baba herhangi bir kuruma bağlı maaş almıyorsa oğlu halen çalışır vaziyette iken vefat etmişse babaya veraseten ölüm aylığı bağlanır. Hangi kuruma bağlı ise oğul o kuruma gidip bilgi alabilirsiniz?

78 yaşındaki dayının daha ne kadar paraya ihtiyacı olur?
adamın birikimi ve evi varmış muhtemelen bir de aracı onlar kalacak...
hem dayının diğer oğlu bakıyomuş galiba babaya o ilgilenir siz neden bursadan kalkıp artvine gidiyorsunuz ki...
ya bir de bursa da neden bu kadar çok Artvinli var ki anlamıyorum ben:KK70::KK70:
ypk tatlım diğer oğlan bakmıoR öyle. sanırım ev bölüşülcek. Eğer bankadaki parayı alabilirse kendine maaş gibi kuLlanır. Bursada nie bukadar artvinli var bendr bilmiom ama küççük artvin olduğu aşikar:-D

öyle bir şey olsa bile erkek evlada kalmaz
nedir bu diğer oğluna bu maaşı döndürmedeki bu denli isteğiniz anlamadım
Hayır hayır diğer oğluna değil, ölen oğlun maaşını yaşlı babasına. Eğer maaşı olursa bi bakımevine falan yetleştirilir belki.

Maaş bağlanmaz diyen arkadaşlar neye dayanarak söylüyorsunuz? Baba herhangi bir kuruma bağlı maaş almıyorsa oğlu halen çalışır vaziyette iken vefat etmişse babaya veraseten ölüm aylığı bağlanır. Hangi kuruma bağlı ise oğul o kuruma gidip bilgi alabilirsiniz?
Çok teşekkürler. Gerçekten ihtiyacı var. Parası olunca en azından Hayatı kolaylaşır.

:-):-):-):-)vallahi burtvini bilmem ama acayip var onu biliyorum ...kolayı var o vakit oğlandan kalan tüm malı mülkü alıp dayıyıda bursaya gatirip ilgilensinler git gel yapmak zordur malum tren yok uçak yok bi otobüs git babam git...
Ah tatlım Ananemde yalnız yaşıyor. Biz oğlu yaşarken bile gel dedik kardeşinle burdabyaşa dedik ama bilirsin inatlar birax. Hayatta bırakıp gelmez Orları.

Banka herhangi bir kesinti yapamaz ancak vergi dairesine veraset ve intika vergisi yatırılacaktır. Banka ölüm ilamı ve veraset ilamı gelmeden herhangi bir ödeme yapmaz. Çocuktan babaya hiç maaş kaldığını duymadım dayınız yaştan dolayı 65 yaş aylığı almıyor mu diğer adıyla yaşlılık maaşı.
tatlım 3 ayda bir 450 lira alıyor. Tamm tek başına yeter dersin ama eğrr imkan varsa alsın da rahat etsin biraz istiyoruz.

Kızlar size danışmak istediğim bir konu var. Bnm annemin bir dayısı var 78 yaşında. köyde yaşıor hiçbir sosyal güvencesi yok. Malı mülküde yoK. Bunun ikioğlu var. Biri evli kebdi başına bakıyor.bir oğlu daha vardı. Sağlık memuruydu. Kendisi yalnız yaşıordu biraz huysuz ve pintiydi. Geçen hafta bir kaza geçirdi ve onu kaybettik allah rahmet eylesin. Bu oğulun bir evi, ve bankada yüklü miktar parası var. Bu durumda bu ev ve bankadaki parayı dayı alabilirmi? Özellijle bankadaki para? Çünkü fazla fazla biriktirmiş ve dayı alırsa baya rahat eder. Birde dayının maaşı da yok. Acaba bu çocuğun maaşı babaya geçermi? Böyle bir imkan var mı?
bir kişi öldüğünde eğer eşi çocukları yoksa ve sağlığında bir yere bağış yapmamışsa direk 1. derece akrabalarına kalır..bu önce anne baba sonra kardeşler..onlarda yoksa onlardan olan çocuklarına sonra amca dayı teyze eğer onlarda yaşamıyorsa onların çocuklarına kalır..

Çok teşekkürler. Gerçekten ihtiyacı var. Parası olunca en azından Hayatı kolaylaşır.
Maaş bağlanılır diye tahmin ediyorum babaya bende,diğer para ve ev kardeş ve baba arasında pay edilir ama vefat eden kişinin herhangi bir vasiyet bırskmışlığı var mı para mı ve evimi bağışlıyorum diye şu kuruma vs diye.

Banka paranin miktari kadar keser ucreti yani o kisimda kademeler var yuzde birden basliyor diye biliyorum

çocuktan anneye ve babaya maaş kalır benim annenem ve dedeme dayımdan kalmıştı ordan biliyorum dedemde vefat edince direk annanem aldı..Diğer parayı zaten yanıtladılar

bu iyi bir şey. bilmiyordum bunu. o dedeye maaş bağlanırsa rahat eder

Eşi çocuğu yoksa birinci dereceden akraba olduğu için ki babası zaten tabii ki babasına kalır ama şunu anlamadım madem oğlunun evi o kadar parası vardı hiç mi babasına yardım etmiyordu. Allah rahmet eylesin genç bir ölüm olmuş babasına kalır tabii hukuken.

Babaya kalır buyuk oranda para ve ev,maaş da bağlanır babanın guvencesı yoksa,amcam yaşadı ordan bılıyorum,ölümü tazminatı da aldı sskdan

Maaş alır arkadaslar,bilmeyenlerde yararlansın dıye yazıyorum,alıntıdır,
Sosyal güvenlik sistemimiz ölen kişilerden verilecek aylıkları usul ve füru olanlara verileceğini öngörmüştür. Yani ya bizi doğuran anamıza veya doğurtan babamıza veya ya bizim doğurduğumuz veya doğurttuklarımıza verilir.

Amcam ıkı yıldır alıyor

X