• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Minoxil ve Biotin

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Yenersin tabi insan neleri yenmiyor bende tiroid kanseri yim 2 kez ameliyat oldum pazartesi günü de atom aldım suan boynum sis yaram o kadar belirginki ama olsun biliyorum geçecek. Önemli olan hala nefes alıyor olabilmek. Herşeyin çaresi var. Kısa zamanda toparlan inş
Sağol canım rabbim şifa versin sanada doğruyu söylüyorsun :KK36::KK36:

Canım çam terebenti bana iyi gelmedi daha çok kuruttu çünkü saçlarım yağlı olduğu için senin saçların yağlı mıydı
He oyle olabilir o zaman benim saclarim nerdeyse haftalarca yikanmasin yine yaglanmiyor ilginc bir sekilde . sac kirden beslenir uzarmis diye onu bile denedim 4-5 gunde bir yikiyayim beslensin madem dedm o sekilde hic yaglanmiyodu yikayincada once cam terebntinle egmece yikardim sonra normal dus alirdim oyle oyle kalinlasti ayrica bu kulak kenarlarimda hic kil olmazdi benim sarin sari tuyler onu kullandiktan snra bi siyahlasti kil gibi olmaya basladi yuzumdeki killar cam terebentine temas ettikce. Dikaktlide kullanmak lazm ama dedign gibi kurulastriyorsa zeytinyaginin icine kat iyle kullan biraz beklet sonra sampuanla yika. Zeytinyagi olunca hem bemli hen yumusak hemd ekalinlastirir.

Açıkcası kimyasallara pek güvenemiyorum haberlere filan bakınca, ne varsa doğalda var insanıyım, hele de kullanmadığım ürün hakkında yorum yapamam, ama içten kaynaklıysa Allah'ın izniyle günlük karbonatlı su, çörek otu, yumurta, karanfil ve badem ceviz türü şeyler tüketmenizi öneririm, kısa süreliğine sarımsak da yutabilirsiniz 3 gün üstüste yutup bigün ara verip tekrar 3 gün için 2 hafta boyunca ara vermek gibi(antibiyotik tükettiğinizi düşünün.)
Dıştan bakım olarak, kimyasal şampuan saç dökülmesi yapıyo, bebek şampuanları hariç, bebek şampuanı veya yeşil sabun öneririm, karanfil de önerenler var bakım olarak, ben kirpiklerime deneyip faydasını görmüştüm.
Saç kesiminizin tarihi de önemli, dolunaydan sonra ay küçülürken kestirirseniz zayıflayabilir, ne alaka derseniz ayın hareketi nasılki koskoca denizlere gelgit yaptırıyo aynı şekilde vücuttaki sıvı ve hormonlara da etki ediyo. Ay büyürken de güçlenmesi için hafif bi kesim yaptırabilirsiniz.
Allah şifa versin...

Son düzenleme:
Ben de yıllar önce avuç avuç saç dökülmesi yaşamıştım..Cilt doktoru saç sedefi teşhisi koymuştu..100 ml.zeytinyağı içine 3 gr.salisilik asit ekletip her gün saç diplerime sürmemi,4 saat bekletip saçımı ketoral şampuanla yıkamamı tavsiye etmişti.Benim saç diplerim bebeklerdeki konak gibi kabuk tutmuştu..Bu tavsiyeyle saç diplerim dört günde tüm kabukları attı..Ama saçlarımın 3 de 1 i kalmıştı..Ben de kalan zeytinyağının içine ; sarımsak ve çörek otu yağı katıp 3 günde bir saç diplerime sürüp 2 saat bekletip yıkadım..Saçlarım tekrar çıktı..Minoksil de kullandım bi ara..Ama fayda görmedim..
Evet saf zeytinyağı bulabilirseniz deri kaynaklı problemlere iyi geliyo inş.

Kızlar 3 yikamadir mikrotem diye bir şampuan kullanıyorum sac dokulmem inanılmaz coktu elimi saclarima atarken yığınla avucuma dökülüyordu şimdi ise zorla birtane anca geliyor yikanirkende dokulmuyor ne hikmetse. Ev sahibim on yıldır bu sampuani kullanıyormuş ve 50 yaşında benim saclarimdan daha gür saçları var mikrotem şampuan deneyebilirsiniz

RAbbim bebeğinizi sağlıcakla kucağınıza versin saç dipleriniz tıkalı olabilir mi canım birde kansızlık için ne kullanıyorsun

Kansızlık için ferrum fort kullanıyorum. Benim kız kardeşimin saçları benden gürdür ve üstelik neredeyse her gün yıkar ve düzleştirir hani düzleştirici çok yaptın, yıprattın derler ya hiç ilgisi olduğunu zannetmiyorum. Geçen gün saçları dökülmeye başladı hakikaten dökülme çok fazlaydı ve doktora gitti. Demir eksikliği, kansızlık, b12 eksikliği, çinko eksikliği çıkmış. Şuan ilaçlarını kullanıyor ve dökülmesi durdu. Erken önlem almanın faydaları :)

Bana da olmuştu aynısı sacımın tepesi avuç içi kadar açılmıştı babaannem kalın tuz ve sarımsağı dövüp karıştırdı ve bir hafta boyunca her gün o bölgeye sürdü bastırarak sürdü ve çizdi kanattı fırça gibi çıktı saçlarım şuna çok iyi durumdalar

Öncelikle kazene ve yorum yapan, fikir belirten, deneyimlerini paylaşanlara çok teşekkürler. Bugün sonucumu aldım ama doktorum yoktu gösteremedim bende sağlık ocagına gittim orada ki doktor sonuçların normal görünüyor ama cildiye için bunlar normal mi bilemem dedi ilaç felan verebilir oraya git dedi. Bende gittiğimi ilacı aldığımı ve doktorun hormonel değilse genetik olabileceğini söylediğini söyledim. doktor da ilaçları da almışsın acelesi yok onları bi kullan yine o tarafa gidersen uğra cildiyeye dedi. babam 50 yaşında saçları sadece beyaz dökülme yok çevremde ki insanların saçları gayet iyi durumda anlamıyorum genetiklik tek bana nasıl denk gelmiş :KK43: ya da inanmak istemiyorum bilmiyorum. İnsan elindekinin kıymetini bilmeli derler gerçekten doğru, saçlarımın yarısı gitti diğer yarısının bende kalması için uğraşıcam bundan sonra. minoxili ve biotini 3 ay kullanmayı düşünüyorum bunun yanında da bıttım sabunu ve defne sabunu aldım dönüşümlü olarak onları kullanıcam. evde bioblas vardı onun içine de sarımsak doğradım saçlarımın altlarını onunla yıkıycam. bi de karanfil ya da ısırgan almayı düşünüyorum son durulama suyunu bunlardan biri ile yapıcam, kullanalar hangisini önerirsiniz ? Dünyada ve ülkemizde bu olaylar olurken benim bi saçı kafama takmam çok bencilce ama 21 yaşında olunca ister istemez üzülüyorum :KK43: ben yine cildiye doktoruma gidicem ama sonuçlardan anlayan ya da kendi sonuçları ile karşılaştırabilecek olan varsa özelden fotoğraf atabilirim. saçlarım inşallah biraz toplarsa sarımsak felan da kullanırım ama şimdilik çok yormk istemiyorum. herkese sonsuz sevgiler :KK200:
Bildirimi suan aldim konuya girdim ama tamamini okuyamadim haliyle bende de derin bir yaradir bu konu gençler :) resmen kel kaldım.. bende derin bir arastirma icine girmistim bi ara bu konu icin sigir iligi kuru diye birsey okudum.bu forumda bir aratin cok etkili diyorlar ama isten gucten firsat bulup yapamadim ben bi deniyeyim herkese onericem iyi biseyse:)) bir de anadolu yakasinda isinin ehli bir prof varmis onuda forumdan buldum prof. dr. server serdaroglu.. cumleten gecmis olsun :)

Saç dökülmesi için doktora gittim açılma var dedi hormon testi istedi bunun yanında minoxil ve biotin verdi kullanıp memnun kalan var mi acaba çok takiyorum saclarimi

Güncelleme 43.sayfada

Bende aynı sorundan dolayı doktora gittim ve bana da hormon testi yaptırttı. sonucunda vitamin eksikliğimin olduğunu söyleyip anlaşmalı eczaneden bi serum önerdi 80 tl falandı hiç almadım tanıdığım bir doktora sordum ve cok önemseme hem mevsimsel hemde ne kadar sacın cıkarsa o kadar sacın dökülür zaten dökülenlerin yerine cıkmazsa kel kalırsın dedi içim ondan sonra rahatladı bence boşuna paranı harcama kendiliğinden düzeliyo.
:D

Kesinlikle ikiside ise yarıyor. Bende doktora gittim talilerim normal di ama saçım çok seyrek olduğu için doktor minoxil ve panplus verdi. Biotin hapları vucuttaki tuyleri de besler beslemiyor diyen yalan söyler. Doktorun kendisi söyledi tanı sizde hiç tüy yoksa o zaman bilemem. O yüzden bunu göze alıp kullanmak gerekli. Ben 2 ay kullandım yüzümde olmayan yerlerde çıktı bırakmak zorunda kaldım

Kansızlık için ferrum fort kullanıyorum. Benim kız kardeşimin saçları benden gürdür ve üstelik neredeyse her gün yıkar ve düzleştirir hani düzleştirici çok yaptın, yıprattın derler ya hiç ilgisi olduğunu zannetmiyorum. Geçen gün saçları dökülmeye başladı hakikaten dökülme çok fazlaydı ve doktora gitti. Demir eksikliği, kansızlık, b12 eksikliği, çinko eksikliği çıkmış. Şuan ilaçlarını kullanıyor ve dökülmesi durdu. Erken önlem almanın faydaları :)
Benimde gürdü malesef röfleydi ,stresdi derken dökülme başladı bende hemen doktora gittim bir sıkıntı Yok demişti of umarım en kısa zamanda düzelir saçlarım teşekkür ederim cevabın için

Hatta doktora baska giden ya da gidecek varsa bilgilendirin lutfen ben henuz gidemedim..
Canım merhaba nasılsın burada da karşılaştık ben gittim erkeklik hormonum sınırda ve demir,b12,d vitaminim ve tiroid malesef az çalışıyormuş ona göre ilaç verdi birde eczanede saç analizi yaptı dipleri tıkalı olduğu için şampuan ve losyon verdi onları kullanıyorum

Bildirimi suan aldim konuya girdim ama tamamini okuyamadim haliyle bende de derin bir yaradir bu konu gençler :) resmen kel kaldım.. bende derin bir arastirma icine girmistim bi ara bu konu icin sigir iligi kuru diye birsey okudum.bu forumda bir aratin cok etkili diyorlar ama isten gucten firsat bulup yapamadim ben bi deniyeyim herkese onericem iyi biseyse:)) bir de anadolu yakasinda isinin ehli bir prof varmis onuda forumdan buldum prof. dr. server serdaroglu.. cumleten gecmis olsun :)
Bende yaptım sığır iliği kürünü gerçekten işe yaradı fakat içeriden olunca o çıkan saçlarda döküldü canım önce içeriden varsa ona bir baktır derim

Bana da olmuştu aynısı sacımın tepesi avuç içi kadar açılmıştı babaannem kalın tuz ve sarımsağı dövüp karıştırdı ve bir hafta boyunca her gün o bölgeye sürdü bastırarak sürdü ve çizdi kanattı fırça gibi çıktı saçlarım şuna çok iyi durumdalar
Maşallah babaannenize şifa vermiş size

Back
X