• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Minoxil ve Biotin

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Evet Çıktı malesef ☺ anlıma düşüyordu ne uzuyor ne kısalıyordu, gönül rahatlığıyla toplayamıyordum, geriye toplayınca süpermene benziyordum ☺ ama alması daha kötüymüş..alınca düz bir çizgi gibi durdu anlım, en iyisi doğal haliymiş
Ay hiç güleceğim yoktu :KK70::KK70:iyi çıkmışlar ya çıkmasalardı daha çok takardın canım:110:

Saç dökülmesi için doktora gittim açılma var dedi hormon testi istedi bunun yanında minoxil ve biotin verdi kullanıp memnun kalan var mi acaba çok takiyorum saclarimi

Güncelleme 43.sayfada
Bir kere çok takmayı bırak, daha kötü oluyor. Stres falan. İkincisi biotini duydum da diğeri tanıdık gelmiyor. Benim kardeşime de doktor verdi,saçları seyrektı falan. sonuç çok etkili olmadı, hala çalı gibi saçları. Benim tavsiyem beslnemene dikkat et. Saç karetinle (doğru yazamadım siz anladınız) alakalıdır. Havuç gibi sebzeler (daha çok var, internetten araştır) saçları güçlendirir. Yemek seçme, bu tür sebzelerden bol ye ve düzenli ye. Bir de badem yağı diyorlar. Ama ben kipriklerde kullandım, uzun süreçte bir faydasını görmedim. Yine de ünlü bir markanın saç spreyine tonla vereceğine saçlar için özel bitkisel yağğ karşımları var. Saçı güçlendirip yumuşacık yapıyor, gür gösteriyor. onları dene. Ben 4 liraya marketten bir tane almıştım. Ne yalan söylyeyim, hayatımda saçlarım hiç bu kadar yumuşak ve dolgun olmamıştı. Bir de fönle saçlarını asla yakma. Hiçbir şey saça yüksek ısıdan fazla zarar veremez.

Yanilmiyorsam biotin b7 vitamini ve zararsiz,digeri hakkinda bilgim yok.Umarim en kisa surede saclariniza kavusursunuz.

Benim de saclarimin yaridan fazlasi , hatta ücte ikisi dokuldu,gunde 200-250 tel rahat gidiyodur,alnımın üst kısmındaki seyrelmeyi cevrem bile fark ediyo artık.

Doktor, stres kaynaklı telogen effluvium teshisi koydu,çinko takviyesiyle eski halime donmeyi bekliyorum,bakalım :/

Bitkisel saç sampunlari var ama ben hiç kullanmadım arkadasim kullanmisti sarimsak özlü keratiniciren sampunlar artı yilan yagida kullaniyomus. bn fartkettim sordum hatta ne yaptin die.gurlesmisti saçı
Parlakti saç dökülmesine çok iyi geliyomus

Saç kremi kullaniyosan kullanma bence saça sekil weren duzlestiricilerdende uzak dur kullaniyosan. bnimde aşırı dokuluyodu incelmişti baya bn bunları bıraktıktan sonra gurlesti kndim ewde maskeler yapiyodum küçük küçük cim adam gibi attı arkadaşım yılan yağı kullandı çok memnun kaldi we sarimsaklj keratin içeren sampuanlar kullaniyo bn bile farkettim o söylemeden hemn ilgimi cekmisti

Öncelikle kazene ve yorum yapan, fikir belirten, deneyimlerini paylaşanlara çok teşekkürler. Bugün sonucumu aldım ama doktorum yoktu gösteremedim bende sağlık ocagına gittim orada ki doktor sonuçların normal görünüyor ama cildiye için bunlar normal mi bilemem dedi ilaç felan verebilir oraya git dedi. Bende gittiğimi ilacı aldığımı ve doktorun hormonel değilse genetik olabileceğini söylediğini söyledim. doktor da ilaçları da almışsın acelesi yok onları bi kullan yine o tarafa gidersen uğra cildiyeye dedi. babam 50 yaşında saçları sadece beyaz dökülme yok çevremde ki insanların saçları gayet iyi durumda anlamıyorum genetiklik tek bana nasıl denk gelmiş :KK43: ya da inanmak istemiyorum bilmiyorum. İnsan elindekinin kıymetini bilmeli derler gerçekten doğru, saçlarımın yarısı gitti diğer yarısının bende kalması için uğraşıcam bundan sonra. minoxili ve biotini 3 ay kullanmayı düşünüyorum bunun yanında da bıttım sabunu ve defne sabunu aldım dönüşümlü olarak onları kullanıcam. evde bioblas vardı onun içine de sarımsak doğradım saçlarımın altlarını onunla yıkıycam. bi de karanfil ya da ısırgan almayı düşünüyorum son durulama suyunu bunlardan biri ile yapıcam, kullanalar hangisini önerirsiniz ? Dünyada ve ülkemizde bu olaylar olurken benim bi saçı kafama takmam çok bencilce ama 21 yaşında olunca ister istemez üzülüyorum :KK43: ben yine cildiye doktoruma gidicem ama sonuçlardan anlayan ya da kendi sonuçları ile karşılaştırabilecek olan varsa özelden fotoğraf atabilirim. saçlarım inşallah biraz toplarsa sarımsak felan da kullanırım ama şimdilik çok yormk istemiyorum. herkese sonsuz sevgiler :KK200:
Dahiliye doktoruna gidin.

bir dönem saçlarımda aşırı dökülme oldu. nedeni için bir sürü kan testi yaptırdık hepsi iyi çıkmıştı. en son biotin ve çinko kalmıştı. bu testleri de özel hastanede yaptırdık ve biotin oranım normalin çok çok altında hatta nerdeyse hiç yoktu. solgarın hapını kullanmaya başladım. ondan sonra saçlarım düzeldi. dökülme azaldı.
biotin testi pahalı bir test.
bence aşırı saç dökülmesi olan herkes önce biotin ve çinko hapı kullanmalı..

Saç dökülmesi için doktora gittim açılma var dedi hormon testi istedi bunun yanında minoxil ve biotin verdi kullanıp memnun kalan var mi acaba çok takiyorum saclarimi

Güncelleme 43.sayfada
saç dökülmesi sorunu bendede var hemde çok kullandığım bir kür var 2 aylık bir kür sinameki otu bemiks bepanthen evigen vitamin ampulleri kullanıyorum bunun yanında dax supergro kullanıyorum çok iyi geldi ban uzamasınada yardımcı alnımda saç çıkmaya başladı yeni gözle görülür farkla

Öncelikle kazene ve yorum yapan, fikir belirten, deneyimlerini paylaşanlara çok teşekkürler. Bugün sonucumu aldım ama doktorum yoktu gösteremedim bende sağlık ocagına gittim orada ki doktor sonuçların normal görünüyor ama cildiye için bunlar normal mi bilemem dedi ilaç felan verebilir oraya git dedi. Bende gittiğimi ilacı aldığımı ve doktorun hormonel değilse genetik olabileceğini söylediğini söyledim. doktor da ilaçları da almışsın acelesi yok onları bi kullan yine o tarafa gidersen uğra cildiyeye dedi. babam 50 yaşında saçları sadece beyaz dökülme yok çevremde ki insanların saçları gayet iyi durumda anlamıyorum genetiklik tek bana nasıl denk gelmiş :KK43: ya da inanmak istemiyorum bilmiyorum. İnsan elindekinin kıymetini bilmeli derler gerçekten doğru, saçlarımın yarısı gitti diğer yarısının bende kalması için uğraşıcam bundan sonra. minoxili ve biotini 3 ay kullanmayı düşünüyorum bunun yanında da bıttım sabunu ve defne sabunu aldım dönüşümlü olarak onları kullanıcam. evde bioblas vardı onun içine de sarımsak doğradım saçlarımın altlarını onunla yıkıycam. bi de karanfil ya da ısırgan almayı düşünüyorum son durulama suyunu bunlardan biri ile yapıcam, kullanalar hangisini önerirsiniz ? Dünyada ve ülkemizde bu olaylar olurken benim bi saçı kafama takmam çok bencilce ama 21 yaşında olunca ister istemez üzülüyorum :KK43: ben yine cildiye doktoruma gidicem ama sonuçlardan anlayan ya da kendi sonuçları ile karşılaştırabilecek olan varsa özelden fotoğraf atabilirim. saçlarım inşallah biraz toplarsa sarımsak felan da kullanırım ama şimdilik çok yormk istemiyorum. herkese sonsuz sevgiler :KK200:

Araları okuyamadım başka diyenler olmuştur elbet bilmiyorum. Solgar vm2000 veya eşdeğeri kaliteli multivitamin kullanmanı öneririm.Saç dökülme problemim yok. Ama bir ara saç rengim açılsın diye tresan papatyalı şampuan kullandım. Saç rengimi açtı evet ama alnımdan resmen saç çıkarttı. Ben de rahatsız olup babama verdim. Onun da dökülmesini durdurduğunu söyledi. Isırgan otlusu daha iyimiş sanırım. Yine aynı şekilde tresan saç toniği dökülmeyi durdurduğu söyleniyor. Biotini kullanmayı sakın bırakma.

ben sanırım bu saç dökülmeolayını çözdüm haftalık yağ karışımım var aktardan yılan yağı badem yağı hint yağı birde cam yağı alıp karıştırıyorum cam yagının daha az katıyorum sonra br guzel karıstırıyorum haftada bır gece yatmazdan once şırıngayla kafama eşit bir şekile yayıyorum sac uclarına gelmesedeolur sadece sac dıplerrıne yedirin sonra kafanızı strecle sarın uyuyun sabah kalkınca egme sacınızı yıkayın birde aktardan lavanta aldım onu kaynatıp suzuyorum sonra bos fısfıslı bır sıseye koydum her banyodan sonra koruyucu olrak lavanta kurunu uyguluyorum oda dokulmeyı durdurkmakta çok etkili birde matrıx nem maskesı var onuda ayda bır 1 saat sacıma yedırım bekletıyorum cok işe yarıyor ben ınce saca sahıbım bende cok ıse tavsıye ederım

Saçınız çok dökülüyorsa, tiroidlerde bi sorun var mı yok mu veya başka hormonlarda... bir baktırın derim. Normalse, psikolojiyi düzeltmek lazım.. Takmayın hiç bişeyi kafaya (demesi kolay dediğinizi duyar gibiyim). Çinko ağırlıklı Çiğdem falan çok tüketin mesela.. Balık yiyin haftada 2 gün. Şampuana gelince... Organicum diye bir şampuan kullandım (gerçi eskiden daha yoğundu, daha güzeldi; şimdi biraz daha sulu yapmışlar) onu tavsye ediyorum

Back
X