Çok değerli hemcinslerim; öncelikle hepinize saygılar ve selamlar. Bu konu birkaç yıldır ilgilenmekte olduğum (belki 5 yıl) ancak dönem dönem bayağı taviz vererek dönem dönem de tavizsiz yürüttüğüm bir alan. Ancak artık bu konuda taviz vermek istemediğimi idrak ettim ve benim gibi düşünen hemcinslerimle (veya kendini konuyla ilgili başka açılardan bana yakın hisseden) bu topikte paylaşımlarda bulunmak, hepinizin değerli tecrübelerinden de faydalanmak istedim. Bu önemli konuda birbirimize destek verip birbirimizin kendi içinde bile kendimize itiraf edemediğimiz bir sürü yanlış davranış motifimizi düzeltebiliriz diye düşündüm. Değerli hemcinslerim, bu konuyu açma sebebim; çok uzun yıllarca neredeyse elime geçen/elime kalan her kuruşu nedense (?, işte son birkaç yıldır bunu çok sorguluyorum zaten) hep kıyafete yatırım yapma aracı olarak görmem (Bu kimi için kozmetik malzemeler de olabilir, başka kadınsal faktörler de -ben makyaj yapmadığım için bu konuya hiç değinmedim ancak bu konu da tabi ki direkt ilişkili). Son 5-6 yıldır kendimden hiç hoşnut olmayarak alışverişe devam ettiğimi farkettiğim için radikal kararlar aldım, gardrobumun çoğu (Eskiyenler atıldı-kendi beğenmediğimi başkasına vermeyi etik bulmuyorum-, geri kalanlar ihtiyaç sahiplerine verildi) revize edildi. Uzun bir istikrar döneminden sonra yine bir alışveriş çılgınlığı dönemi sonrası bence gardropum gereksiz yere doldu. Şu an artık geldiğim noktada, 'kapsül gardrop' denilemese de minimalist çizgide en sade gardroptan yanayım ve yine dolabımın 2/3 ünü boşaltıp (Çoğu yepyeni, sadece tarzım olmayan, artık yaşıma uygun olmayan yanlış seçimlerde bulunmuşum ne yazık ki) hedefime bu kez tavizsiz yönelmeye karar verdim. Değerli hemcinslerim, siz de aynısını düşünmüyor musunuz? Gereksiz ve çoğu kez bilinçsiz alışveriş yapıp (aslında hiç de tarzımıza uygun olmayan ve neyi neyle nasıl kombinleyebileceğimizi asla bilemediğimiz) sonrasında pişman olmuyor muyuz? O zaman neden en üst bilinçte bir yaşam platformuna geçmeyelim ki? Ben mesela artık tarzımı ve yaşıma/işime uygun kıyafetleri çok net belirledim, fazla kıyafetin bana sadece maddi zarar olarak değil beyin ve emek yorgunluğu olarak da döndüğünü idrak ettim. Zamanında parama da vaktime de o gereksiz kıyafetlerin bakımına da ne gereksiz zaman harcamışım, yazık buna değer miymiş hiç dedim. Şimdi kendimi minimalizme yine en yakın şekilde hissediyorum ancak bu sefer geçmişte 2-3 kez yaptığım gibi asla taviz de vermek istemiyorum. Değerli hanfendiler, siz de aslında her zaman neyi seviyorsanız onu giymiyor musunuz? Diğer parçaların yüzüne bakıyor musunuz? O zaman neden biz hayatı kendimize zorlaştırıyoruz? En az (ama en çok sevdiğimiz) kıyafetlerle ama ruhumuza daha çok yatırım yapmayı hedefleyerek şu döngüden çıkmayı artık kesin olarak hedefleyelim mi? O zaman daha zenginleşeceğiz bence, çok az salt tarzımız olan kıyafetle. Zamanımızı, enerjimizi gerçekten değerli şeyler için vakfedebileceğiz. Bu bencyae bize gerçekten daha fazla huzur verecek. Benim görüşlerimle mutabık ve/veya bu noktaya gelmek isteyen değerli hemcinslerimden yorum bekliyorum...