Merhaba. 12 haftalık gebeyim. İlk çocuk Allah nasip ederse. İlerleyen haftalarda bebek için alışverişe başlayacağız nasipse. Gerek doğum sonrası bir süre ücretsiz izne ayrılmak istememden ötürü azalacak gelirimiz, gerek evimizin, özellikle yatak odası ve çocuk odasının küçük oluşu sebebiyle hem bütçe olarak hem de evde kaplayacak alan olarak bizi daha az zorlayacak ürün önerilerine ihtiyacım var. Çocuk odası takımı iki üç yaşından önce almayı düşünmüyoruz zaten. Yakın zamanda bebek büyütenler, giyim, medikal ürün, bebek için araç gereç, ne varsa, mutlaka alın dediğiniz ne var? Aldım kullanamadım, alma gerek yok dedikleriniz var mı? Şu ürünün, örneğin yatak, bebek arabası vb. şu çeşidi çok yer kaplıyor, onun yerine şu çeşidi al önerisi de olabilir. Ya da şu ürünün sıfırına para verme, ikinci el alsan da olur önerisi... Her türlü öneriye açığım. Alışveriş sitelerine kalsa her şey ihtiyaç, ama kaynağımı doğru kullanmak istiyorum.
1. Kıyafet: Zıbın ve gecelik en gerekli olanlar
2. Bebek arabası: Bugaboo donkey aldım, tekerleri büyük sağlam, kullanımı hafif yormuyor, yandaki çantası çok pratik AMA günlük hayatınızda devamlı araba kullanıyorsanız tavsiye etmem çünkü katlaması meşakkatli ve çok yer kaplıyor
3. Yatak/beşik: Heveslendiğim için ahşap oval tekerlikli bi beşik aldım ama şimdiki aklım olsaydı küçük çocuk yatağı alırdım korumalıklarıyla beraber, büyüdükçe daha rahat olur
4. Biberon ve emzik ben almamıştım ama sütüm gelmediği için hastaneden çıktığım an ilk iş biberon almak oldu, emzik aman aman kullanan bi bebek olmadı kızım
5. Uyku tulumuna doğar doğmaz alıştırın bence, ben yapmadım ve kızım hem üstünü açıyor yatarken hem tulumu kabul etmiyor
6. Kıyafet konusunda devamlı indirim takip ederim mesela şuan 74 giyiyor ama 80-86-92 beden kıyafetlerini indirimli bulmuşken düzdüm bile, normal fiyattan almaya değmiyor çünkü
7. Bi kalın ve ince müslin battaniye bulundurun
8. Aldığınız bebek arabasında çıkmazsa extra sineklik alın
9. Mama sandalyesini gittim yatma fonksiyonlu bilmem neli pahalısından aldım ve pişmanım, her restoranda bulunan o basit mama sandalyeleri yetermiş ve kızım onlarda daha mutlu :)
10. Elektrikli ana kucağını ödünç almıştık ve kızım hiç sevmedi, şu hareket ettikçe sallanandan alsaymışım dedim
11. Altını temizlemek için ıslak medillerini alkolsüz parfümsüz içeriği 99% su olanından tavsiye ederim, benim kız ilk zamanlar mantar olmuştu ve onunla temizlemeye başladıktan sonra geçti
12. Babynest almadım, gereksiz bence
13. Burun temizliği için süpürgeyle çekilen ürünler var onları tavsiye ederim