Doğuma Hazırlık Miniğinin ismine karar veren hamişler.. ‍♀️

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

pelina34

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2013
102
206
31
Merhaba sevgili hamişler
Inşallah hepimiz için sağlıklı kolay bi doğum olur ve bir nefeste kucağınıza alırız miniklerimizi..
Karar verdiğimiz, artık kesin bu ismi koyucam dediğimiz isimleri paylaşalım mı? ne dersiniz.. Hem isim arayanlara fikir olsun hem de bakalım 2019 trendleri nelermiş görelim..

Güzel bir başlik olmuş. Ben de merak ediyorum. Bu yıl hangi isimler popüler.Demirbaş isimler degişti mi? Benim cocugum yok ama yakin zamanda cevremde verilen isimler;
Ela
Nil
Sare
Duru
Miray

Güzel bir başlik olmuş. Ben de merak ediyorum. Bu yıl hangi isimler popüler.Demirbaş isimler degişti mi? Benim cocugum yok ama yakin zamanda cevremde verilen isimler;
Ela
Nil
Sare
Duru
Miray

:KK70:Ela keşke bu kadar çok olmasaydı.. Hemen hemen yazdığınız isimler bence de .. ben de merak ediyorum :KK51:

Adı gibi güçlü kuvvetli olsun insallah :) Ayrıca tek isim tercih etmeniz de güzel bence. Eskiden 2 isim hoş geliyordu artık duya duya sıktı sanırım. Tek isimler daha sade daha hoş geliyor kulağa.. Sağlıkla gelsin Demir :)
amin canımm çok teşekkür ederim, seninde inş. ben 2 isimliyim o yüzden sevmiyorum 2 isim :))))))))))

Bizim daha cinsiyet belli değil oğluma hamileyken 17 haftalıkken öğrenmiştik cinsiyetini ve erkek olursa Uygar koyarız kız olursa 3-5 seçeneğimiz vardı...neyse ki secim yapmaya gerek kalmadan adı belliydi:emir_bebek: simdi Uygar 5 yaşında ve kardeşi ne zaman gösterir cinsiyetini bilinmez... Bu sefer de kız olursa Bilge koymayı düşünüyoruz ama erkek ismi hiç araştırmadık Uygar da kız istiyor bakalim rabbim sağ salim kavuştursun da cinsiyet önemli değil buluruz bi isim illa ki erkek de olsa...:anne:

Berkcan nasıl kızlar :)

Lise dönemlerimde çok rap dinliyordum şarkılarda berkcan çok sık geçiyordu o yüzden bi ön yargım var ama bence Can Berk daha güzel. Can ismini çok seviyorum erkekte o yüzden ya tek başına ya da başta olması gerektiğini düşünüyorum Pelin Karahan da Eyüp Can yerine Can Eyüp koydu mesela.. daha karizmatik :)

Bizim daha cinsiyet belli değil oğluma hamileyken 17 haftalıkken öğrenmiştik cinsiyetini ve erkek olursa Uygar koyarız kız olursa 3-5 seçeneğimiz vardı...neyse ki secim yapmaya gerek kalmadan adı belliydi:emir_bebek: simdi Uygar 5 yaşında ve kardeşi ne zaman gösterir cinsiyetini bilinmez... Bu sefer de kız olursa Bilge koymayı düşünüyoruz ama erkek ismi hiç araştırmadık Uygar da kız istiyor bakalim rabbim sağ salim kavuştursun da cinsiyet önemli değil buluruz bi isim illa ki erkek de olsa...:anne:

Amiin inşallah tabii öncelikli olan sağlıklı doğması hepimiz için. Tek derdimiz isim olsun :) ama isme karar vermek de zormuş keşke doğduktan sonra kendileri seçebilseydi acaba bu nasil isim derler mi diye endişe duymazdık :) şimdiki minnoşlar çok zeki zaten keşke adım .... olsaydı anne diyebiliyorlar :) Uygar çok hoş en azından farklı ve akılda kalıcı Bilge de çok zarif İnci için de aynısını düşünüyorum çok zarif birini çağrıştırıyor ikisi de :)

Yine bi tek isim. çok daha iyi :) Hayırlı olsun sağlıkla gelsin minik Erva :)

Ama siz yine de Feyza'yı bir kez daha düşünün derim. :) Daha güzel.. ve isimlerin içerdiği harflerin etkisine çok inanıyorum içinde z harfi olması bile çok iyi F de iyi. Ervadaki V harfi bencilliği başına burukluğu ifade ediyor. İsim olarak güzel kulağa güzel geliyor anlama takılmıyorsanız anlamı cesur yiğit savaşçı gibi bi şeydi yanılmıyorsam. artık araştırmaktan ezberledim isimlerin anlamlarını :))))

Ama siz yine de Feyza'yı bir kez daha düşünün derim. :) Daha güzel.. ve isimlerin içerdiği harflerin etkisine çok inanıyorum içinde z harfi olması bile çok iyi F de iyi. Ervadaki V harfi bencilliği başına burukluğu ifade ediyor. İsim olarak güzel kulağa güzel geliyor anlama takılmıyorsanız anlamı cesur yiğit savaşçı gibi bi şeydi yanılmıyorsam. artık araştırmaktan ezberledim isimlerin anlamlarını :))))
cübbeli ahmed hoca erva kız ismini önermesi beni daha çok mutlu etti açıkçası. hocaların dediği gibi islamda ki isimlerin anlamlarına takılmayın siz onların ahlakı gibi yaşasın diye koyun demiş. çok doğru. mesela fatma ismin anlamı sütten kesen kadın demek ama peygamber efendimizin kızı olması ve ahlakının en güzel olması nedeniyle koyuluyor. benim annemin ismi :KK66:

X