miniğim halleri sinirlerimi alt üst etti bugün...

kuşlar öncelikle dışarı çıktıklarında kafes hareket ettiği ve farklı bir ortam olduğu için korktuklarında bu tür bir tepki verebilirler, herhangi birşeyle kafesin etrafını sarmadan, onların kafesten seyredebileceği şekilde, onunla sakin bir ses tonu ile ve hızlı hareket etmeyerek götürün. Panik yapıp kafeste huzursuz olursa onunla bir yerde durun, kafesi hareket etmeyecek şekilde bir yere koyun, etrafı izlesin, siz onunla konuşmaya devam edin ve sizi de görsün.
Başlangıçta panik halleri olacak fakat daha sonra etrafı görmeye başladıklarında duracaktır. Kolay gelsin.

siz böyle anlatınca benim kuşum geldi aklıma. canım bizim muhabbet kuşu neler neler yaşamıştı sonra şakır şakır ötmeye başladı. bir süre atamıyolar korkuyu üzerlerinden. eve gelen misafir çocuğu vantilatör açıkken salmıştı kuşu vantilatör çarptı mı demessin. ananem üstüne basıp kuyruğunu kopardımı demezsin neler neler. bundan sonra bide sultan papağanımız vardı erkek kardeşim kuyruğuna basmıştı koptu. teyzemde ibiğine basıp koparmış. evet çok yazık hayvanlara insan çok üzülüyor o haline ama emin ol geçiyor. bir süre korkuyorlar her şeyden ama insanlarda böyle değil mi? kuşa atlatana kadar zaman tanı derim ben

kuyruğu yok diye öyle galiba çıkmıyo mu kuyruğu , yazık ya üzülüyorum o kuşa çekmediği eziyet kalmadı
zaman geçtikten sonra çıkar kuyruğu. ama konu sahibi bu petshoplarda kuşlar için tüy parlatıcı ve gürleştirici spreyler falan var kullansa faydasını görür bence.

Poşete geçirmeye gerek yok
Kafesi kucakla götür. Suluğunu boşalt oyuncaklarını çıkar ki yürürken sallanıp onu korkutmasın

X