Hamur İşleri Mini PizzaLarim (ResimLi)

SuRMeLi66

CANIMIN 3Ü KIZLARIM 👭 👱‍♀️
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2009
6.151
5.671
Mayayı ılık sütü ve suyu karıştırıp eritin. Içine şeker koyup 10 dakika bekletin. Hamur yoğurma kabına aldıktan sonra sıvıyağ, yumurta ve un ilave edip yoğurun. Hamurunuz elinize yapışıyorsa biraz daha un ekleyin. Hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparıp yuvarlayın. Tepsiya dizdikten sonra ortasını elinizle açın ve istediğiniz içten koyun. 170 derece firında pişirin.

Peynir, zeytin, ıspanak, mantar, patates, domates, biber, kıyma, sosis, salam ve sucuk gibi malzemelerden kullanabilirsiniz.

4,5 su bardağı un
1 su bardaği ılık su ve süt karışımı
1 kibrit kutusu kadar maya
1 kasık tozşeker
1 yumurta
1 çay bardaği sıvıyağ
Biraz tuz

Biz salam, yeşil zeytin, siyah zeytin karışımı ve domates, yeşil biber, maydonoz karışımı koyduk..

Piştikten sonra üzerlerine kaşar peyniri rendeleyebilirsiniz..

Afiyet olsun. : )

Son düzenleme:
3143.jpg

çok hoş olmuş ellerine sağlık canım aldım tarifi bide bişey sorucam salçalı kekikli su yapıolar sen yapmadın mı bu tarifte yok demi böle nasıl oluyo denicem emeğine sağlık

çok hoş olmuş ellerine sağlık canım aldım tarifi bide bişey sorucam salçalı kekikli su yapıolar sen yapmadın mı bu tarifte yok demi böle nasıl oluyo denicem emeğine sağlık

yok canim yapmadik.. pizzalar pistikten sonra üzerlerine kasar peynir rendeledik.. çok güzel olmustuu.. tadi damagimda kaldi wallahi.. çok çabuk oluyor.. yerimseniben

tamam tatlım aldım tarifi yapınca paylaşırım yorumlarımı ama süper olduğu kesinn

ellerine saglik ben eklemeyi dusunuyordum sen daha once dusunmussun:))))))))
he bide ben ayni hamurdan iki kasik tahini sekerle karistirip uzerine dokuyorum,hem tuzlu pizza hemde biraz tatli pogaca ayni tariften yapiyorum denemeni tavsiye ederim

cok güzel gözüküyorlar ellerine saglik canim , bence böyle kücük pizzalari cocuklar daha cok severek yerler denemem lazim

Deneyin kizlar çok güzel oluyorrr... Fazladan yapip dipfirizine koyun misafiriniz geldiginde hazir olsunnn..hihoyyyt

Sürmeli ellerine sağlık,buna benzer birkaç tarif denedim istediğim gibi olmadı.Mutlaka bir ara deneyip resimlerini paylaşacağım..:KK66:

X