düğün fotoğraflarının hepsi ayrı ayrı güzel canım...Çok güzel gelin ve çok güzel bir düğün olmuş...Allah mutluluğunu daim etsin...Ömür boyu mutlu olun inşallah....Bize de aşk hikayeni anlattığın için çok teşekkür ederim...Ve ne kadar şanslı olduğunu anladım...Şansın hep böyle açık olsun...Aileniz ve siz hep birlikte mutlu olun inşallah.....Allah'ın sevdiği kuluymuşsun ki böyle hayırlı bir kişiyle evlendin...Nedenini bilmiyorum ama gerçekten duygulandım....Bütün içtenliğimle mutlu mesut olmanı diliyorum...
sana sadece şunu söyleyebilirim, Rabbim sana bu hüsn-ü niyetinin, vefanın, şükran duygunun, gösterdiğin tevazunun mükafatı olan ve bir ömür sürecek olan mutlu hayatı versin inşallah, amin..düğünümün böyle olmasını bizden kimse istemezdi, evet. ama çekirdek ailem, babam annem ve halam Allah razı olsun çok anlayışlıydılar. eşimle 10 yıldır yani liseden beri birlikte olduğumuz, onu bildikleri ve sevdikleri için ses çıkarmadılar, sadece bazen iğnelemeler oldu küçük.
ben lisede dini görüşümü değiştirdim ve ibadet etmeye başladım, dine göre hayatımı şekillendirmem gerektiğini kabul ettim. bundaki en büyük etken, mükemmel ahlakı olan bir din kültürü öğretmenim olması ve sınıftaki benzer birkaç kız arkadaşımdı. onların hayat tarzı o kadar hoşuma gitti ki bunun doğru olduğuna iman ettim. örtünme kararını da lisede almıştım. lisedeyken ben eşimin dindar, abdestli namazlı olduğunu sonradan fark etmiştim. yani onun bir zorlaması, itmesi olmadı ama iyi denk geldisevdiğim erkek ve ailesi benim yeni hayat görüşümdendi çünkü.
aslında erkek tarafı çok çok muhafazakar ve dindar. eşim en küçük çocukları ve önceki iki çocuklarının düğününde kadın-erkek bile ayrı oturmuş düşünün. ama bizim düğünümüzde sağolsunlar esneye bildikleri kadar esnediler. hatta kayın annem ve babam normalde tokalaşmamalarına rağmen sırf ailemin gönlü kırılmasın, üzülmesinler diye misafirlerimizin, benim akrabalarımın hep ellerini sıkmışlar. kaynanam, bir gün bile pardesüsüz dışarı çıkmamasına rağmen düğünümde pardesü değil iki parçalı bir kıyafet giyindi. Allah razı olsun. sonra bizim düğün karışık oldu, herkes ailesiyle oturdu. bence de iyisi bu zaten. müzik olarak hep ilahi olmadı, nikahtan önce klasik müzik vardı, nikahtan sonra Kur'an dua oldu, sonra 4 ilahi çaldı, ondan sonra hep türk sanat müziği oldu. bir ara veysel çelikdemir kum sanatı gösterisi sundu. onu da ben iki tarafın beğeneceği ortak bir gösteri olduğu için düşündüm. çünkü semazen olsa erkek tarafına, dansöz olsa bizim tarafa hitap edecekzaten sonra takı ve pasta merasimi oldu, o sırada da benim seçtiğim türk enstrümental dizi müzikleri filan çaldı. ikinci bahar müzikleri mesela. düğünün en sonunda sadece samimi akrabalar kalınca babamlar kızımızı bir oynamadan gelin mi edeceğiz dedikleri için oyun havası çaldık 3-5 tane. en sonunda da halam ilk dansınız olsun diyince eşimle bir dans ettik.
bence çok güzel, iki tarafı da memnun eden bir düğünüm oldu. içkisiz olmasına bile inanamazken bu kadar dini olması hem eşimi hem beni çok şaşırttı. biz lisedeyken düğün bile yapmamayı düşünüyorduk aile farkından dolayı.
gel gelelim, bütün bu ortayı bulma girişimlerimize rağmen, benim sülalemden oldukça büyük bir grup, Kur'an ve duadan sonra ilahi çalarken düğünü terk ettiler...düğün gecesinde ve sabahında o kadar üzüldüm ki buna. ben ki babam üzülmesin, akrabalarına karşı "kızını dincilere verdin" diye boynu bükülmesin diye düğün programım için o kadar uğraştım, dünürleri o kadar esnediler, taviz verdiler, yine de yaranamadık...
Allah senden de razı olsun canım,Rabbim hepimize güzellikleri nasip etsin inşallah......Sen de beni duygulandırdın, duaların için Allah senden razı olsun ve mislini sana versin inşallah. Gelinlik bölümünden biliyorum seni, çok güzel bir arşivin var
canım gerçekten en iyisini yapmışsın allah sana gönlüne göre bir eş nasip etmiş bence bu yaptıklarından dolayı allahın sana en değerli hediyesi allah sizi bir ömür boyu mutlu etsin..
bende 2004 yılında evlendim florya belediye tesislerinde havuz başında yapıldı aynı sizinki gibi yemekli, kuranlı, sadece ilahi çalınmadı...
misafirler geldiğinde mehter takımı onları karşılıyordu hemen girişti daha sonra adını unutum :) bi şairimiz vardı güzel konuşmalar yaptı şiir gibi evlilik üzerine sonra samezen gösterisi yapıldı çok güzeldi ikimiz tam havuzun ortasında idik sağ tarafta eşimin sülalesi sol tarafımızda bizimkiler:)) bizim berat kandiline denk gelmişti çokta güzel bi zamanlama olmuştu hatta yemek merasimini oruç tutanlar olur belki diye akşam ezanına ayarlamıştık...allah herkesin gönlüne göre nasip ediyor,,,bende eşimle tanışana kadar pek giyimime, namazıma falan önem vermezdim yani işte olduğu kadar derdim :) ama onunla tanışınca daha böyle dinimizle iç içe oldum...allah herşeyin bir sebebini elbelt veriyor...
sana bir ömürboyu mutluluklar diliorum...dönüş yapmana çok sevindim..inşallah geçici olmaz kalıcı olur...
Minenes tatlım, ben çok yeni üyelerden biriyim fakat bugün senin paylaşımlarına sıkça rastladım.
Daha öncede kır düğününde giyilebilir gelinlik seçimlerini inceledim, zevkine hayran oldum , galiba zevklerimiz bir:)
Şimdide bu paylaşımını okudum. Açıkcası yaşadıkların ve karşılıklı yapılan incelikler beni çok duygulandırdı ve bir o kadar da mutlu etti.
Allah güzel yüreğince herşeyi en hayırlısıyla sana nasip etmiş. En sonuna kadar da İnşallah hep böyle devam eder. Ayrıca diğer akrabalarının kalkıp gitmelerine de sakın üzülme, çünkü hiçkimseyi düğün dernek işlerinde tam anlamıyla memnun edemiyorsun. İnsan oğlu savurduğu yargıları ve eleştirileriyle bir büyüyüp yaşlanıyor:)
Ama hem senin anlatımın hemde resimler kusursuzluğun ispatı...
utandırdınız benidaha güzel bir düğün sizin olsun inşallah. akrabalarımla işler biraz zor artık. bayramda eşimle benim için gidip ellerinden öpmek biraz zor oldu. bir de halen ailemiz arasındaki mail grubunda "fotoğraf göndermediniz, yoksa erkek tarafı fotoğrafa günah mı diyor" gibi iğnelemeler oluyor malesef. Allah insanlara güzel ahlak versin de birbirleriyle bu şekilde uğraşmasınlar.
Düğününe daha zaman var, merak etme o zamana kadar güzelce ayarlarsın her şeyi. Yararlı bir şeyler biliyorsam paylaşmak isterim. Şimdilik o postta gördüğünden çok fazla bir şey yok. Ama kendime bir site kurdum ve evlilik hazırlıkları üzerine de halen yazıyorum. Kullanıcı adıma tıklayıp visit homepage yaparsan ulaşabilirsin
Açıkçası şimdilik düğün mekanları ve süslemeleri konusunda biraz zayıfım çünkü benim mekan seçeneğim yoktu ve ekstra süsleme yaptırmadım. Ancak onları da araştırıp yazmaya çalışacağım ilerde...
Yaşadıkların zor olsa da sen ve eşin mutlu iseniz gerisi boş...
Birbiriyle çok denk ailelerin çocukları sanki ömür boyu çok mu mutlu oluyorlar - tabi ki hayır ...
Siyasi, dini ve hayat görüşleri birebir olan ailelerin ( -ki bu çok zor ) bile çokcukları anlaşamıyor . Siz birbirinizi seviyor ve anlaşıyorsanız ki MAŞALLAH diyorum anladığım kadarıyla sorun yok... Gerisini boşverin:)
Siteye girmek ve incelemek isterim. Az çok benim huyumu anlarsın konuştukça ; çok titiz ve ince detayları seven biriyim. Modadan da biraz anlarım övünmek gibi olmasın değişik düşünce ve tarzlar benden çıkar. Ama bazı problemlerim var gelinlik gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?