Minenes'in Düğünü

ne kadar şık ve zarif bir gelin olmuşsunuz maşallah.bir ömür boyu mutluluklar dilerim.ayrıca yüzüne taş gelmiş ne büyük aksilik geçmiş olsun.evliliğinin ilk günlerini sıkıntılı geçiriyorsun Allah beterinden korusun.

ayyy canım ya cok guzel olmus hersey omrunuzde hep bole guzel gecer ıns.
sana bakıım derken ocaktakı corbayı tasırdım bu arada

canım valla senin adına çok sevindim...en azından manevi hayatını kurtarmışsın ne güzel kapanman...düğününde dualı olmuş ne mutlu...bişey merak ettim şimdii :)) sanırım ailen böyle bir düğün istemezlerdi yani yapmazlardı çalgılı malgılı falan istemişlerdir....değilmi?
damat bey içinmi kapandın yoksa kendi isteğinlemi kapandın? onuda çok merak ettim kusuruma bakma istemezsen cevap vermeye bilirsin..bu arada
bence onlar rahibe başını andırdığını çok iyi biliolardırda sen vazgeçmeyesin die söylememişlerdir

CANIM ÖNCELİKLE ÇOK GEÇMİŞ OLSUN .NAZAR nazar nazar diyorum . sonrasında ise çok beğendim rahibe duvağını da beğendim .kişiliğini beğendim konuşmanı , herşeyini çok beğendim. ben de ailede herkesin kapalı olduğu ben birkaç açık ( biraz fazla onlara göre )bayandan biriyim. Ama tabi ben inanıyorum dini emir olduğuna sadece nefis meselesi sanırım . Bu arada ben nevşehirlileri çok severim. Balayından güneyden sonra kapadokyaya gidicez rabbim izin verirse. Kısacası , hep çok mutlu olmanı umuyorum. Eşinle birlikte bir ömür çok mutlu ol..

cANIMaLLAH MUTLULUĞUNU DAİM ETSİN İNSALLAHH :)BU RADADA GEÇMİŞ OLSUN CANIMM İNSALLAH BİAN ÖNCE İİLEŞİR YARALARIN.AYRICA GELİNLİĞİN YAKIŞMIS SANAN VEDE SENİNN İÇİNE SİNMİŞ YAA TEKRARDAN aLLAH MUTLULUĞUNU DAİM ETSİN İNSALLAHHH:)))

düğünümün böyle olmasını bizden kimse istemezdi, evet. ama çekirdek ailem, babam annem ve halam Allah razı olsun çok anlayışlıydılar. eşimle 10 yıldır yani liseden beri birlikte olduğumuz, onu bildikleri ve sevdikleri için ses çıkarmadılar, sadece bazen iğnelemeler oldu küçük.

ben lisede dini görüşümü değiştirdim ve ibadet etmeye başladım, dine göre hayatımı şekillendirmem gerektiğini kabul ettim. bundaki en büyük etken, mükemmel ahlakı olan bir din kültürü öğretmenim olması ve sınıftaki benzer birkaç kız arkadaşımdı. onların hayat tarzı o kadar hoşuma gitti ki bunun doğru olduğuna iman ettim. örtünme kararını da lisede almıştım. lisedeyken ben eşimin dindar, abdestli namazlı olduğunu sonradan fark etmiştim. yani onun bir zorlaması, itmesi olmadı ama iyi denk geldi sevdiğim erkek ve ailesi benim yeni hayat görüşümdendi çünkü.

aslında erkek tarafı çok çok muhafazakar ve dindar. eşim en küçük çocukları ve önceki iki çocuklarının düğününde kadın-erkek bile ayrı oturmuş düşünün. ama bizim düğünümüzde sağolsunlar esneye bildikleri kadar esnediler. hatta kayın annem ve babam normalde tokalaşmamalarına rağmen sırf ailemin gönlü kırılmasın, üzülmesinler diye misafirlerimizin, benim akrabalarımın hep ellerini sıkmışlar. kaynanam, bir gün bile pardesüsüz dışarı çıkmamasına rağmen düğünümde pardesü değil iki parçalı bir kıyafet giyindi. Allah razı olsun. sonra bizim düğün karışık oldu, herkes ailesiyle oturdu. bence de iyisi bu zaten. müzik olarak hep ilahi olmadı, nikahtan önce klasik müzik vardı, nikahtan sonra Kur'an dua oldu, sonra 4 ilahi çaldı, ondan sonra hep türk sanat müziği oldu. bir ara veysel çelikdemir kum sanatı gösterisi sundu. onu da ben iki tarafın beğeneceği ortak bir gösteri olduğu için düşündüm. çünkü semazen olsa erkek tarafına, dansöz olsa bizim tarafa hitap edecek zaten sonra takı ve pasta merasimi oldu, o sırada da benim seçtiğim türk enstrümental dizi müzikleri filan çaldı. ikinci bahar müzikleri mesela. düğünün en sonunda sadece samimi akrabalar kalınca babamlar kızımızı bir oynamadan gelin mi edeceğiz dedikleri için oyun havası çaldık 3-5 tane. en sonunda da halam ilk dansınız olsun diyince eşimle bir dans ettik.

bence çok güzel, iki tarafı da memnun eden bir düğünüm oldu. içkisiz olmasına bile inanamazken bu kadar dini olması hem eşimi hem beni çok şaşırttı. biz lisedeyken düğün bile yapmamayı düşünüyorduk aile farkından dolayı.

gel gelelim, bütün bu ortayı bulma girişimlerimize rağmen, benim sülalemden oldukça büyük bir grup, Kur'an ve duadan sonra ilahi çalarken düğünü terk ettiler...düğün gecesinde ve sabahında o kadar üzüldüm ki buna. ben ki babam üzülmesin, akrabalarına karşı "kızını dincilere verdin" diye boynu bükülmesin diye düğün programım için o kadar uğraştım, dünürleri o kadar esnediler, taviz verdiler, yine de yaranamadık...

Son düzenleme:
ayıp olmazsa eğer ne kadara mal oldu acaba bu organizasyon öğrene bilir miyim?

kusura bakma sorunu gözden kaçırmışım. ya böyle şeyler söylenmez ama benim düğünüm malesef biraz pahalı oldu. kayınpederim sanayici ve çevresi aşırı geniş, zaten 300 akrabaları var. düğün 700 kişilik oldu. normalde kadın-erkek ayrı olacak olsa çok daha uygun bir salon tutulup 15000e bu düğün tamamiyle bitecekti, çünkü ona uygun bir salon vardı. ama ailem karışık oturulsun istediğinden, nevşehirde bu kadar kişinin sığacağı tek bir salon vardı, o da dedeman otelin yani 5 yıldızlı bir otelin salonu. toplamda yemekler, pasta, müzik grubu, kum gösterisi vs. için 30000e yakın bir para ödediler. salon süslemeleri otelin kendi hizmetiydi.

inanın ben utanıyorum ve böyle bir masraflı düğünüm olmasını istemezdim. Allah israftan korusun bizleri. ama kayınpederim benim ailemin gönlü olsun, düğünümü sevsinler, beğensinler diye sağolsun en iyi yeri tuttu. çok şükür ki işleri iyi gittiği için pek zorlanmayacak inşallah. Allah hayırlı bol kazançlar versin ona da.

kişi sayısı mecburen çok olduğu için çok masraf çıktı. yoksa ekstra çok harcama yapmamaya çalıştık.

birde neden geçimleri sonraya bıraktınız vaktinizmi yoktu şimdi insan üşenir bir daha giyin bir daha kuaföre git falan filan :))

bu sorunu da atlamışım ben amatör olarak fotoğrafçılıkla ilgileniyorum ve fotoğraftan biraz anladığımı düşünüyorum. belli tarzları seviyorum vs. bu yüzden albümüm benim için çok önemliydi. aradığım gibi bir fotoğrafçıyı istanbulda buldum, nevşehirde bulamadım. onu düğün için nevşehire getirmekle çekim 1500 lirayı buluyordu. ben de bu kadar masrafı göze alamadım açıkçası. hem de fotoğraflarımda bir istanbul manzarası da hoşuma gider. bu yüzden sonraya bırakmıştım ki bu olay geldi başıma.

şimdi çekim için aldığım fuşya gelin buketi ve ayakkabılarımı yatakodamda aynamın önüne koydum. onlara bakıp bakıp iyileşmek için dua ediyorum. bu çekimi kesinlikle yapacağım Allah'ın izniyle. böyle bir olayın beni engellemesine izin vermek istemiyorum. alnımda iz kalsın kalmasın. Harry potter oldum diyip gülüp geçeceğim...

saçımı annemle ben yaparız. zaten "rahibe duvağım" 10 dkda yapılan bir şey. bir bone bağlayıp üstüne küçük iki dikişle duvağımı tutturuyoruz. sadece makyaj için kuaföre gideceğim çünkü hiç makyaj yapmam ve elimde malzeme bile yok o gün hallederim artık. yaralarım iyileşsin de.

Son düzenleme:
gelınlık cok yakısmıs herseyıyle cok guzel oldugu bellı dugununun Allah mutlulugunuzu bozmasın canım.

canım gerçekten en iyisini yapmışsın allah sana gönlüne göre bir eş nasip etmiş bence bu yaptıklarından dolayı allahın sana en değerli hediyesi allah sizi bir ömür boyu mutlu etsin..
bende 2004 yılında evlendim florya belediye tesislerinde havuz başında yapıldı aynı sizinki gibi yemekli, kuranlı, sadece ilahi çalınmadı...
misafirler geldiğinde mehter takımı onları karşılıyordu hemen girişti daha sonra adını unutum :) bi şairimiz vardı güzel konuşmalar yaptı şiir gibi evlilik üzerine sonra samezen gösterisi yapıldı çok güzeldi ikimiz tam havuzun ortasında idik sağ tarafta eşimin sülalesi sol tarafımızda bizimkiler:)) bizim berat kandiline denk gelmişti çokta güzel bi zamanlama olmuştu hatta yemek merasimini oruç tutanlar olur belki diye akşam ezanına ayarlamıştık...allah herkesin gönlüne göre nasip ediyor,,,bende eşimle tanışana kadar pek giyimime, namazıma falan önem vermezdim yani işte olduğu kadar derdim :) ama onunla tanışınca daha böyle dinimizle iç içe oldum...allah herşeyin bir sebebini elbelt veriyor...
sana bir ömürboyu mutluluklar diliorum...dönüş yapmana çok sevindim..inşallah geçici olmaz kalıcı olur...

Bir ömür mutluluklar dılerım gayet agır şık bır model.... mekan da ayrı bı guzel

canım senin düğünün de maşallah çok güzel olmuş. Allah herkese en hayırlı düğünü yaşamayı nasip etsin, içlerimize sindirsin. Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

canım senin düğünün de maşallah çok güzel olmuş. Allah herkese en hayırlı düğünü yaşamayı nasip etsin, içlerimize sindirsin. Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Kocamannnnn AMİNNNNNNNNNNNNNNNNNNN diorum canimmmm sagolasin........

herşeyı cok beğendım hemde cok
düğünü senı gelınlığını hatta yazdıklarını okuyunca senı cok sevdımm
cok sakın ve anlayışlısın ve yapılanın kıymetını bılen bırısın bellı
mutluluğun daım olsun cnm
Rabbım huzuru yuvandan eksık etmesın
ve ayrıca cok geçmiş olsun

bende nevşehırlıyım bu arada
en güzel otelı tutmuşlar gerçektenn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…