- Konu Sahibi pamuksheker
2000 iyi bir rakam mı?Hem bu dediğiniz rakam özel sektörde değil belediyede. Zaten çoğu mimar şu an devlete girmek için uğraşıyor .
Yzadıklarım aman mimarlık tü kaka sakın girmeyin demek için değildir.
"Genelde üniversiteye kapağı at gerisi gelir .""Diplomanı aldın mı tamamdır .Bir imza atıyorlar para alıyorlar." Mimarlık süper meslek , herkes süper kazanıyor , havası da çok diye düşünüp hayal kırıklığına uğramasın kimse diye yazdım.Yoksa yaşayın görün ...
Bölüm başkanımızın birinci sınıftayken bize yaptığı bölüme hoşgeldiniz konuşmasından bir cümle :" Size kan ter ve göz yaşından başka bir şey vaad etmiyorum." Mimarlığa bilerek gidin. Mimar oldunuz diye kimse taç takmayacak önünüze tonla para da yığmayacak. Uykusuz gecelere , 6 profesörün önünde girdiğiniz jürilere hazırlıklı olun. Çok büyük ihtimalle şu an evinizde tek bir mimarlık dergisi yoktur. Hemen tasarım dergisine abone olmakla başlayın. Teknik çizim kursu alın. Sanatsal çizim atölyelerine katılın ki atölye ortamını öğrenin .
Arkitera - Türkiye'nin Mimarlık Yayını
Mimarlık Forumu
Mimar maaşları nedir kim ne kadar alır.
mimarlar anlatiyor: aldığımız maaşları yayınlarsak... (önceki yazılara cevap)
Bulunduğunuz şehirdeki tüm çok amaçlı binaları gezin .
Tarihi eserleri inceleyin.
Çok çok çalışmayı göze alın.Sonuç konusunda kimse size garanti veremez.
Ama mimarlıkla doktorluğu karşılaştırırsak mimarlık okuyan rahat rahat psikolojisi bozulmadan 2 kere tıp okur. Sonuçta biri sattleri günleri para etmeyen bir mimar olur. Biri de 10 dk sı 90 tl eden bir doktor.
Evet Türkiyede de çok iyi kazanan mimarlar var.Yüzde olarak bakıp ortalama mimar kazancını referans almanız gerekir.
Her şeyin farkında olup öyle girin. Mimarlıkla hemşirelik zorluk açısından karşılaştırılamaz bile. Mimarlık mı tıp mı deseniz anlardım da ...
2000 iyi bir miktar demiyorum tabiki degil o şekilde başladı diyorum. Benim ideallerim şu Üniversteyi btirip yksek lisans yapmak dil geliştirmek bunlar okurkende olablir. Hersey bittikten snra dvlette veya özel sektörde bir kaç sne çalışp işi ögrenmek dha sonra büro acmak.. Tıp mimarlıktan dha zor ve onun hyalni kuramıyorum fkat hemşirelik kısa yoldan saglık sektörüne griş oldgu içn hemsrelk dyorum cevremdeki insanlar bir hemsirelik tuttrmuş gdiyor.