• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mimarlık

Prenseess

Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2013
60
0
6
Karabük
Ben lise son sınıf ögrencisiyim. Mimarlık istiyorum. Fakat meslek hakkında olumlu olumsuz bir çok fikir alıyorum. Sizlerinde fikrini almak istedim. Meslegin ne gibi zorlukları güzellikleri var. Aramızda bu meslegi icraat eden var mı? Ben bir kaç senedir cok istiyorum. Severek yapabileceğimi düsündügüm bir meslek. Gelirleri hakkında bir bilgiye sahip değilim. Bir çok fikir alıyorum fakat göreceli bir kavram.

Benim bir bilgim yok.Mimar bir tanıdığım yok ama şunu diyebilirim sana , kimin ne dediğinin bu konularda bir önemi yok bence..Özellikle işin içinde olmayanların.Başkasının ne hissettiğinin de bir önemi yok.Kime hangi mesleği sorsan onun iyi ve kötü yanlarını sayabilir.Her mesleğinde iyi ve kötü yanları var.Önemli olan insanın bu 2 yanıyla da barışık olması mesleğinde.Mimar bir kadınlar kulübü üyesi bu sorusunu daha iyi cevaplar sanırım :))

Ben lise son sınıf ögrencisiyim. Mimarlık istiyorum. Fakat meslek hakkında olumlu olumsuz bir çok fikir alıyorum. Sizlerinde fikrini almak istedim. Meslegin ne gibi zorlukları güzellikleri var. Aramızda bu meslegi icraat eden var mı? Ben bir kaç senedir cok istiyorum. Severek yapabileceğimi düsündügüm bir meslek. Gelirleri hakkında bir bilgiye sahip değilim. Bir çok fikir alıyorum fakat göreceli bir kavram.

Mimarlık isteyerek yaptıktan sonra en keyifli mesleklerden biridir.
Okurken çok zorlanmayı göze almalısınız yanlız,proje dönemleri günlerce uykusuz kalmak gerekiyor.
Gelirleri dier mesleklerdeki gibi değişken,hangi üniversiteden mezun olduğunuza,sizin kendinizi ne kadar geliştireceğinize....vs bağlı.
Ülke çapında isim yapmış bir mimar olursunuz,büronuzda bir hastane projesi karşılığı 200 bin kazanabilirsiniz:30:
Veya iş bulamayıp ,1500liraya razı olup bir büroya girer akşam 9 lara kadar çalıştırılabilirsiniz.
Kamuya girerseniz 3000 lira mühendis maaşı alırsınız.
Odtü,itü,mimar sinan üniversitelerinden birine girebilecek puanı alırsan bitirince iş bulma olasılığın yüksek.

Benim bir bilgim yok.Mimar bir tanıdığım yok ama şunu diyebilirim sana , kimin ne dediğinin bu konularda bir önemi yok bence..Özellikle işin içinde olmayanların.Başkasının ne hissettiğinin de bir önemi yok.Kime hangi mesleği sorsan onun iyi ve kötü yanlarını sayabilir.Her mesleğinde iyi ve kötü yanları var.Önemli olan insanın bu 2 yanıyla da barışık olması mesleğinde.Mimar bir kadınlar kulübü üyesi bu sorusunu daha iyi cevaplar sanırım :))

Teşekkür ederiim :)

Mimarlık isteyerek yaptıktan sonra en keyifli mesleklerden biridir.
Okurken çok zorlanmayı göze almalısınız yanlız,proje dönemleri günlerce uykusuz kalmak gerekiyor.
Gelirleri dier mesleklerdeki gibi değişken,hangi üniversiteden mezun olduğunuza,sizin kendinizi ne kadar geliştireceğinize....vs bağlı.
Ülke çapında isim yapmış bir mimar olursunuz,büronuzda bir hastane projesi karşılığı 200 bin kazanabilirsiniz:30:
Veya iş bulamayıp ,1500liraya razı olup bir büroya girer akşam 9 lara kadar çalıştırılabilirsiniz.
Kamuya girerseniz 3000 lira mühendis maaşı alırsınız.
Odtü,itü,mimar sinan üniversitelerinden birine girebilecek puanı alırsan bitirince iş bulma olasılığın yüksek.

Teşekkür ederim baya yardımcı oldu :)

Eğer sayısal bölümünü seçseydim şu an mimarlık bölümü için çabalıyor olurdum. :25:

merhaba, keşke bu mesajı daha erken görmüş olsaydım ben mimarım, evet mimarlık çok güzel bir meslek ama mimar olabilmek için önce kendinizi çok iyi tanımanız gerekir yani yeteneklerinizi, sabır düzeyinizi, ilgi alanlarınızı iyi tespit edin. herşeyden önce mimarlık çok sabır gerektiren, hayalgücü, tasarım yeteneği gerektiren bir meslektir.ayrıca estetik bakış açısı gerektirir, cisimleri 3 boyutlu olarak görebilmelisiniz bunlar çok önemli. lise çağındaki kişilerde şöyle bir fikir oluyor, ''ben güzel resim yapıyorum mimar olabilirim'' hayır bu asla sizin mimar olup olamayacağınız konusunda bir ölçüt değildir hatta resim yeteneği olmayan bir insan çok çok başarılı bir mimar olabilir çünkü hayalgücü yüksektir. mimarlık olmayan birşeyi tasarlamak ortaya çıkarmaktır. okuması çok ama çok zor bir bölümdür 4 yıl boyunca her yarıyılda 1 proje tasarlarsınız basit bir ev tasarımıyla başlar sonra diğer dönemler daha kompleks yapılar istenir.zor ve uzun bir süreçtir sabır ister, proje dersleri en ağır derstir bunun yanı sıra teorik dersler ve diğer mühendislik dallarına ait dersler görürsünüz. 4 yılda mezun olabilenlerin sayısı azdır genelde bir kaç dönem okul uzar :D üniversitelerin internet sitelerinden mimarlık bölüm derslerini inceleyebilirsiniz daha çok bilgi sahibi olmak için bir mimarlık ofisine gidip bilgi alabilirsiniz. herşeye tüm zorluğuna rağmen mimarlık harika bir meslektir. herşey gönlünüzce olsun.

Back
X