Milli Eğitim'den PISA Sonuçlarını 'Tersine Çevirecek' Müfredat: Evrim Teorisi Kalkıyor, Atatürk 'Sad

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.299
42.836
Ne yazık ki Türkiye'nin eğitim ile ilgili sorunları bitmiyor. En son açıklanan PISA 2015 sonuçlarına göre Türkiye'nin 12 yıl önceki tablonun da gerisinde olduğunu sizlerle paylaşmıştık. Milli Eğitim Bakanlığı ise durumu 'düzeltmek' için çalışmalara başladı denebilir. Bakan İsmet Yılmaz'ın açıkladığı yeni müfredata göre, derslerin içerikleri hafifleyecek, süreleri ise artacak, Atatürk'ün hayatı ise daha ayrıntısız bir şekilde irdelenecek.
Tartışma yaratacak diğer konusu ise yeni müfredatta lise son sınıf biyoloji dersinden 'Hayatın başlangıcı ve evrim' ünitesinin çıkartılmış olması.

Capture.JPG




Türkiye'nin eğitimde dünya ortalamasının çok altında kalması, hatta 12 yıl önceye göre kendi durumundan dahi kötü durumda olmasının nedenleri geçtiğimiz haftalarda gündemde önemli yer kaplamıştı.

Türkiye, sıralamada 70 ülke içinde fende 51'inci, matematikte 48'inci okumada ise 49'uncu sırada yer almıştı



2003 yılında 434 olan fen puanı 425'e, 423 olan matematik puanı 420'ye, 441 olan okuma puanı ise 428'e düşmüştü.

Duruma açıklama getiren uzmanlar 'TEOG'daki başarı PISA'da gelmiyorsa demek ki yanlış bir şeyleri test ediyoruz' demişlerdi

Capture.JPG



Türkiye'nin PISA sonuçlarına göre 5 yıllık puanı ise grafikteki gibi
Capture.JPG



Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz bu kötü sonuçların 'önüne geçecek' yeni müfredatı açıkladı

Capture.JPG




Eğitim öğretim sürecini sil baştan düzenleyecek yeni müfredatı, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz dün açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Başöğretmen Salonu’nda düzenlenen “Güncellenen Öğretim Programları”na ilişkin bilgilendirme toplantısında Yılmaz’ın açıkladığı yeni müfredat, veli, öğrenci ve uzmanların öneri ve eleştirilerinin alınması için önümüzdeki bir ay boyunca askıya çıkarıldı.


Yeni müfredata geçiş; birinci, beşinci ve dokuzuncu sınıflar hariç kademeli olarak gerçekleşecek
Capture.JPG



İlk ve ortaöğretimde Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili konulara rötuş

Capture.JPG





Atatürk ile ilgili birinci sınıf öğrencilerine aktarılacak bilgiler azaltılıyor. Orta okul 8’inci sınıfta okutulan T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi öğretim programında ise önemli değişiklikler yapıldı. Eski müfredatta 5’inci ünite olarak yer alan “Atatürkçülük”, “Çağdaş Türkiye Yolunda Adımlar” ünitesiyle birleştirildi.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Eğitim Bir-Sen'den 'İnkılap tarihi ve Atatürkçülük dersi kaldırılsın' önerisi gelmişti

15 Temmuz'daki darbe girişimi müfredatta

Capture.JPG




15 Temmuz darbe girişimi ilk kez altıncı sınıfta okutulan sosyal bilgiler dersinde yer alacak. Ayrıca 1960-1980 darbeleri, AB üyelik süreci ve Kıbrıs müzakereleri gibi yakın tarihe damgasını vuran gelişmeler de okutulacak.

Evrim müfredattan çıkarıldı: 'İlim midir, var sayım mıdır?'

Capture.JPG




Yeni müfredatta lise son sınıf öğrencileri biyoloji dersinde 'Hayatın başlangıcı ve evrim' ünitesini görmeyecek. Bakan Yılmaz konu 'evrim' hakkında gelen soruya 'İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır. İlim ne söylüyorsa biz onu takip edeceğiz. Diğeri de ilim midir, varsayım mıdır, kuramsal mıdır ayrı bir tartışma gerektiriyor' şeklinde yanıt verdi.

Müfredat sosyal medyanın gündeminde


https://o nedio.com/haber/milli-egitim-den-pisa-sonuclarini-tersine-cevirecek-mufredat-evrim-teorisi-kalkiyor-ataturk-sadelesiyor-751143
 
Tüm kuramlar ve teorisyenler ilgili derslerde yer alır ;
Yani ilim mi bilim mi , varsayım mı diye bakılmadan .. konu ile ilgili ünlü kuramcıların teorileri her alanda yer almıştır .
Machiavelli, dides ,hobbes ... bana göre de varsayımdan ibaret teorileri sahipti ama okuduk mu okuduk.
Darwin ve Evrim teorisi de , ayrı ünite başlığında yer almasa da ... diğer kuramcılar ve teorileri ile beraber yerini kitaplarda almalıdır .
Atatürk ve hayatı ile ilgili nasıl ve ne kadar bir sadeleştirmeye gidilecek bilmiyorum ama kendi oğlumdan biliyorum ki , oturduğu okul sırası neredeyse detaylandırılacak .
Oturduğu sokağın adından çok , icraatleri ile daha çok yer almalı .
Darbe de dahil yakın tarihimiz artık kitaplarda yer almalı . Sene 2017 ... Ülke tarihi devam ediyor , bizim son üniteler fi tarihinde .
 
Atatürk ders kitaplarında olmalı vatan sevgisi için yoksa diğer ortadoğu ülkeler gibi canlı bombalar çoğalacakır cihat uğruna
konu basit değil , vatan sevgisi ile alakalı
 
Derslerin saatleri mi artırılacak :eek:

Artık merak ediyorum okullar öğrenciye bir şeyler katabilmek için mi var yoksa belli bir yaş aralığını sokaklardan uzak tutabilmek için mi ?

Finliler de eğitim modellerini değistiriyor. Biraz onları inceleyin biraz ...
 
Eğer sistemsizlik bir sistemse, Türkiye'de eğitim sistemi var diyebiliriz. 4*4 sebebiyle yıllardır 5. Sınıflar kayıp öğrenci,arada kalmış öğrenciler. Onların yeri ortaokul asla değil. Yazık bu gençlere. Hippi,hovarda görülen Amerikan çocukları bile bizimkilerden iyi. Eğitime öyle önem veriliyorki eğitimle ilgili okul dahi okumamış kim varsa eğitim bakanı oluyor. Bu kadar kolay anlasiliyorsa bu eğitim,kapatalım eğitim fakültelerini barı.
 
Eğitim seviyesi günden güne daha çok düşmeli ki kendilerine, kendilerini onaylayacak yeni insanlar bulsunlar.
 
" 'İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır. İlim ne söylüyorsa biz onu takip edeceğiz. Diğeri de ilim midir, varsayım mıdır, kuramsal mıdır ayrı bir tartışma gerektiriyor' şeklinde yanıt verdi." cumleye bak cay demle. Dunya dikdortgendir deyince dunya dikdortgen olmuyor. Birseye inaniyor olmaniz. onun dogru oldugu anlamina gelmez, bunu bir kavrayabilseler de evrim teorisi didiklemekten kurtulabilse
 
Diyorlar ki bu ülkede dine dayalı bir uygulama yok. Peki Evrim teorisini hangi sebeple mufredattan çıkardılar?
Her yaptiklari ne istediklerini bas bas bağırıyor. Gormek isteyene tabi
 
Islami dunyada maturidi ve esari itikadi mezhepleri yerine, mutezile denilen itikadi mezhep hakim olsaydi , bizler bugun bunlarla ugrasmak zorunda kalmayacaktik, resmen enerji israfi.

Tayfun Atay'in yazisindan musluman evrimciler.

Nazzâm (9’uncu yüzyıl), “çekirdek varlık”tan türlerin ortaya çıktığını söyler.

Câhız (9’uncu yüzyıl), kompleks canlı türlerinin basit canlıların transformasyonuyla oluştuğunu, “tabii seleksiyon”un türleşmeyi belirlediğini ileri sürer.

İbn Miskeveyh (10’uncu yüzyıl) maden, bitki, hayvan ve insan âlemleri arasında “geçiş veya ara türler” olduğundan dem vurur.

İbn Tufeyl (12’nci yüzyıl) hayatın başlangıcını, doğadaki bazı madde ve gazların kimyasal bileşiminin evrimleşmesiyle açıklar.

Mevlâna Celâleddin-i Rûmî (13’üncü yüzyıl), “Cemâdâttandım [cansızlar], öldüm, nebat [bitki] oldum; Nebatken öldüm, hayvan zuhur ettim; Hayvanken de öldüm, insan oldum” der.

Ve 18’inci yüzyıl Osmanlı âlimi Erzurumlu İbrahim Hakkı, “Marifetname”sinde şunları yazar:

“Bu şerefli vücudun yükseliş başlangıcı madenler olmuştur ki onların başlangıcı kaygan çamurdur. Sonra ondan taşlar mertebesine yükselmiştir. (...) Ta iş ve sûrette insana benzeyen ‘nesnas’ ve maymun mertebesini bulmuştur. O mertebeden dahi yükselip insan sûretine gelmiştir.”

 
X