• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanı Avcı: Ödev yükü fazla öğretmenleri uyaracağız

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
Milli Eğitim Bakanı Avcı: Ödev yükü fazla öğretmenleri uyaracağız
fft107_mf6837594.Jpeg

28/12/2015 22:33
Facebook'ta Paylaş

RADİKAL - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, NTV Televizyonu canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Avcı, Doğu ve Güneydoğu'da "Eğitime ara verilmeyen okullara yönelik güvenlik önlemleri arttırıldı mı?" sorusu üzerine, söz konusu bölgede eğitimin aksamaması için olağanüstü bir gayret ve çaba gösterildiğini kaydederek, bu ortamı oluşmasını sağlayan TSK ve polis teşkilatına teşekkürlerini iletti.

Silopi ve Cizre'de sokağa çıkma yasağı süresince hizmet için eğitim almak üzere çağrılan öğretmenlerle ilgili bazı spekülasyonlar yapıldığına dikkati çeken Avcı, "Öğretmenler öğrencilerini bırakıp gittiler' gibi bazı söylentiler yapılıyor. Öğretmenlerimiz bilerek isteyerek öğrencilerini bırakmış değiller. Biz onları çağırdık. Kendilerine kalsa muhtemelen onların hiçbiri oradan ayrılmayacaktı. Hem çocuklarımızın güvenliği, hem öğretmenlerimizin güvenliği bizim için her şeyden önce geliyor. Öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin, velilerimizin ve eğitim çalışanlarımızın güvenliği bakımından bu tedbiri almak zorundaydık" diye konuştu.

ŞUBATTA 30 BİN ATAMA

Şubat ayındaki öğretmen atamalarıyla ilgili bir soru üzerine Avcı, şubat ayında 30 bin öğretmen ataması yapacaklarını kaydetti.
"30 bin atama, Doğu Anadolu bölgesine mi olur?" sorusu üzerine Avcı, şu anda doğu bölgelerindeki öğretmen açığının Türkiye geneliyle eşitlendiğini söyledi.

Avcı, öğretmen yoğunluğu olarak bazı doğu illerinin batı ve orta anadolu illerini geçtiğini dile getirerek, buradaki sorunun eş durumundan tayinlerle bu dengenin sürdürülememesi olduğunu ifade etti.

Bu tayin sirkülasyonunu belli bir düzene oturtmak için çeşitli çalışmalar yapacaklarını kaydeden Avcı, "Öğretmenler atandıkları yerde görevlerini devam ettirmeleri için arkadaşlarımıza da ilave birtakım imkanlar sağlayacağız. Yani kuru kuru mecburiyet çok işe yaramayabilir, doğru da olmayabilir. Ancak maddi manevi özendirici birtakım tedbirlerle çeşitli bölge ve okullarımızda hizmet veren öğretmen arkadaşlarımızı en azından 4 yıl kesintisiz olarak başladığı okulda görevini devam etmesini istiyoruz" ifadesini kullandı.

VELİLERE KARNE

Avcı, velilere karne verecekleri açıklamasına ilişkin soru üzerine, bu karnenin bir bilgi notu olarak da algılanabileceğini belirterek, velilerin okulla, öğretmenlerle ve dolayısıyla çocuklarıyla daha yakından ilgilenmelerini sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.

Ders yılı içerisinde de öğrencilere çok fazla ödev yüklediklerinin farkında olduklarını vurgulayan Avcı, "Sömestir tatilinde çocuklara ödev verilmemesi için öğretmenleri uyaracağız. Aslında sadece sömestir tatilinde değil, eğitim yılında da ödev yükü fazla. Bununla ilgili talim terbiye komisyonlarımızda da çalışmalarımızı yapıyoruz. Daha da hafifleteceğiz. Ama asıl radikal değişiklikleri önümüzdeki dönemlerde peyderpey yapacağız" değerlendirmesinde bulundu.
AA
http://www.radikal.com.tr/turkiye/m...ev-yuku-fazla-ogretmenleri-uyaracagiz-1495964

Ay arkadaşım ne uğraşıyonuz şu eğitimle, direk kapatın rahatlarsınız.

Yaa üniversite için de koysalar ya şu ödev kotasından :KK53: Ilkokul çocuğundan daha fazla ödev yapıyorum şaka gibi. Benim bildiğim üniversite dediğin okula gitmeden geçilen bir şeydi halbuki habire makale istemek de neymiş.

Öğretmenler geri döndü mü bilgisi olan var mı? Atamaları heyecanla bekliyoruz valla bir sürü arkadaşım doğuya gitmemek için tercih yapmadı (26. Tercih diyorlar sanırım, açsalar hepsi atanacaktı Doğu ihtimali olunca açamadılar aileleri istemedi). Hayırlısı olsun herkes için

ilkokul 2 de, 40-60 sayfa ödev yapıyordu hatta yorumlarım forumun ilgili yerinde duruyordur, kabusumuz olmuştu ailecek:confused::confused:

ev odevlerı resmen cocukları okuldan sogutur oldu yahu
bız kucucuk konulardan özet cıkararak okuduk bayada basarılı okuduk yani
cocuklara yazık vallahı
oyun alanları yok odev okul buyuk yer kaplıyor hepsı sinir hastası olucak

Ev ödevi, performans ödevi veriliyor da sanki onları öğrenci mi yapıyor? Ya internetten birebir alınıyor ya veli yapıyor.
Ödev, sadece işlenen konuyla ilgili test çözmek olmalı, elbette cevap anahtarı kopartılmış olarak. Test diyorum çünkü girecekleri her sınav test; LYS, KPSS, YDS... vs
İlla kitap alınmasına da gerek yok, kaçıncı sınıfa gittiğine bağlı olarak öğretmen de hazırlayabilir, veliler de.

Merkez ogretmenlerinin keyfi gicir.Olan biz köyde calisanlara oluyor.Mehter takimi gibiyiz 2 ileri 1 geri.Cocuk ne alirsa okulda..
Merkezde oyle mi ? Velilere sene basinda her brans icin ayri en az 2 kaynak kitap su yayinevinden alinacak diye direktif veriyor.Biz ise ornek kitap alalim da forokopiyle cogaltiriz diyoruz.Merkezde ozellikle sinif ogretmenleri konuyu anlatir gerisini veliye şutlar bir yigin odevle ki mantiksiz o kadar odev vermek.Yazik uzuluyorum ilkokulda cocugu olan velilere o bakimdan.Ogretmenin ustundeki yukun cogu velide.

valla ortaokula başladı da rahat ettim, kadrolu öğretmen olacak donanıma sahiptim yani:KK70::KK70::KK70::KK70:

müfredatı bile ezbere biliyorudum, hangi hafta hangi gün hangi konular işlencek falan, sınıf öğretmeni bi arkadaşım vardı, korktu benden, eğitimle alaklı bazı şeylerde bunları ben bilmiyorum sen nerden biliyorsun kızım diye dalga geçiyordu artık:KK70::KK70::KK70:

Back