- 16 Ağustos 2010
- 293.024
- 602.886
- 43
Merhaba
Yeni kategorimiz kahvaltı olunca dayanamayıp ben de aranızda yerimi aldım.
Hafta sonu çekirdek ailem ile yaptığım mütevazi kahvaltı soframı sizinle paylaşmak istiyorum
Umarım beğenirsiniz.
Tarif olarak ailece çok beğendiğimiz pratik bir tarifi paylaşmak istiyorum.
★✿❣Milföy Pizza ❣✿★
Malzemeler
8 adet milföy
150 gr ev yapımı sucuk
1 adet büyük biber
2 adet domates
1 su bardağı dilimlenmiş yeşil zeytin
100 gr Kaşar peyniri
1 Adet yumurta
Susam-Çörek otu
♥(✿◠‿◠✿)♥Yapılışı ♥(✿◠‿◠✿)♥
Milföyleri buzdolabından çıkartıp iyice yumuşayana kadar bekletin. Diğer tarafta İç malzemeleri istediğiniz ebatlarda dilimleyin.
Milföy hamurlarımız yumuşadıktan sonra karşılıklı iki köşesi birleşmemek koşulu ile hamurun iç kısmını kare şeklinde bıçak ile kesin. Daha sonra fotoğraflardaki gibi kesilmiş köşeleri iç kısımdaki minik karenin üzerine katlıyoruz. Diğer milföyler içinde aynı işlemi yapıyoruz.
Milföylerin ortalarına hazırladığınız domates,biber,zeytin,sucukları istediğiniz sıra ile yerleştiriyoruz..
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp, çörek otu ve susam serpiştirerek, önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına verip, üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.Pişmeye yakın çıkarıp kaşar peyniri serpiştiriyoruz.
Peynirler kızarınca fırından alıp, sıcak olarak çayın yanında servis edebilirsiniz.
Kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olabilir.Çocuklarınız ve eşiniz bu lezzeti çok beğenecek.
♥(✿◠‿◠✿)♥Kahvaltı soframıza geçelim♥(✿◠‿◠✿)♥
PATATESLİ YUMURTA TARİFİ
.•°*”˜˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙Yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim.˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.
Yeni kategorimiz kahvaltı olunca dayanamayıp ben de aranızda yerimi aldım.
Hafta sonu çekirdek ailem ile yaptığım mütevazi kahvaltı soframı sizinle paylaşmak istiyorum
Umarım beğenirsiniz.
Tarif olarak ailece çok beğendiğimiz pratik bir tarifi paylaşmak istiyorum.
★✿❣Milföy Pizza ❣✿★
Malzemeler
8 adet milföy
150 gr ev yapımı sucuk
1 adet büyük biber
2 adet domates
1 su bardağı dilimlenmiş yeşil zeytin
100 gr Kaşar peyniri
1 Adet yumurta
Susam-Çörek otu
♥(✿◠‿◠✿)♥Yapılışı ♥(✿◠‿◠✿)♥
Milföyleri buzdolabından çıkartıp iyice yumuşayana kadar bekletin. Diğer tarafta İç malzemeleri istediğiniz ebatlarda dilimleyin.
Milföy hamurlarımız yumuşadıktan sonra karşılıklı iki köşesi birleşmemek koşulu ile hamurun iç kısmını kare şeklinde bıçak ile kesin. Daha sonra fotoğraflardaki gibi kesilmiş köşeleri iç kısımdaki minik karenin üzerine katlıyoruz. Diğer milföyler içinde aynı işlemi yapıyoruz.
Milföylerin ortalarına hazırladığınız domates,biber,zeytin,sucukları istediğiniz sıra ile yerleştiriyoruz..
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp, çörek otu ve susam serpiştirerek, önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına verip, üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.Pişmeye yakın çıkarıp kaşar peyniri serpiştiriyoruz.
Peynirler kızarınca fırından alıp, sıcak olarak çayın yanında servis edebilirsiniz.
Kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olabilir.Çocuklarınız ve eşiniz bu lezzeti çok beğenecek.
♥(✿◠‿◠✿)♥Kahvaltı soframıza geçelim♥(✿◠‿◠✿)♥
PATATESLİ YUMURTA TARİFİ
- 2 orta boy uzun patates(ben 3 doğradım dört adet kafes yaptım)
- Kaşar rendesi
- İki yumurta(3 tane yumurtalı yaptım.bir tanesini sosisli)
- Yarım çay bardağı zeytnyagı
- Kekık
- Tuz
- Patatesler yuvarlak yuvarlak ince ince dogranır(kabukları soyulduktan sonra)dograma tahtasına konularak ince ince julyen şeklınde dogranır
- Patatesın üzerine tuz zeytınyagı kekık gezdırılıp karıstırılır.fırın kabına düz bir şekılde sıra sıra yerleştırılır
- Bu patates sırasının uzerıne karşılıklı kenarlara da patates dizilir(yanı patatesler enıne ve boyuna sıralanır)
- Son olarak dıger ıkı kenara patatesler sıralanır, kısacası yuva oluşturulur.
- Önceden ısıtılmıs 200 derece fırında patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir
- Kaşar rendesinin üstüne yumurta kırarız ,biraz tuz serpiştiririz fırına tekrar verırız.
- Yumurtayı ne kadar sure ile pişirecegınız sızın yumurtayı nasıl sevdıgınıze bağlı.
- Maydonoz ve dere otuyla (taze soganla) süsleyerek servıs yaparız
.•°*”˜˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙Yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim.˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.
Son düzenleme: