Mikroenjeksiyon ve Tüpbebek

gxuxlsen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2008
201
0
Merhaba arkadaşlar
Bildiğim kadarıyla mikroenjeksiyon ve tüp bebek farklı yöntemlerle yapılıyor. Sizce hangisinin olma olasılığı yüksek. Eksileri veya artıları hakkında bir fikriniz varmı. Bu konuyu çok merak ettim. Görüşleriniz için şimdiden teşekkürler. Mutlu kalın

tüp bebek genel adı ama benim bildiğim kadarıyla en azından benim gittiğim merkezde her keze microenjeksiyon yapılıyor tüp bebekte yumurtalar toplanıp bir havuzda spermlerle birleştiriliyor.microenjeksiyonda ise bir adım daha ötesine geçilip sperm yumurtanın içine yerleştiriliyor 1. evre gerçekleşmiş oluyor benim ilk denememde mic. enj. du şu andada iğnelere başladım sanırım önümüzdeki hafta yumurta toplama ve transferim olucak yine aynı şekilde mic. yöntemi yapılıcak.

Canım kısaca anlatmaya calışayım,
Tüp bebek kadın ve erkek infertilitesinde kullanılan bir yöntem. Yani PKO, endometriosisli veya hareketi hafif yavaş spermli bir erkek ve bir kadın tüpbebek önerilebilen çiftler arasında. Çünkü tüpbebekte spermler ve yumurtalar laboratuvar ortamında kendi kendine döllenmeye bırakılırlar.
Ama mikroenjeksiyon yöntemi, ağır erkek kısırlığı söz konusı ise kullanılır ki bu da hareket, morfoloji, viability gibi değerlerin göze çarpan birşekilde düşük olması durumunda başvurulan bir yöntem. Yani yumurtaların içine spermin enjekte edilmesi mümkün kılınıyor. Hareketlilik ve morfolojik sıkıntılı erkek hastaların spermleri yumurtaları dölleyememesi sebebi ile enjeksiyondan yardım alınıyor kısacası...
Ben şimdiye kadar bir uzun, bir kısa prtokol ve bir de spontan gebelik geçirdim. Ama bizim mikroenjeksiyondan başka şansımız yoktu. Aşılama dahi yapılamayacak kadar ağır bir morfoloji ile girdik tedavilere ama kendi kendime bir kez hamile kalabildim. Yani iş kafada bitiyor anlayacağın.
Sevgiler

Tüp bebek daha zahmetli arkadaşların anlatıldığı gibi.
Genelde mikroenjeksiyon yapılıyor demişti dr.um.Bir adım daha öne geçiyorlar.

Bazen sperm başçığında yumurtayı eritip içine girecek yetenek olmayabiliyormuş çünkü.
Böyle olunca yumurtayı koklayıp durur :)) Dölleyemez.Riske girmek istenmiyor artık.

Merhaba
Anladığım kadarı ınfertilite nedenine göre karar veriyorlar.Açıkcası olsunda neden çok önemli değil. Herşeyin hayırlısı kızlar. Allah hepimize kolaylık versin. Bende bugün doğum kontrol ilacıma başlıyorum. Sonra sanırım nisanda adet olduktan sonra tedaviye başlar galiba.Ya da doktorum uzun protokol uygulayacaksa bu adetimin 21. günüde başlarmı acaba. Allahım bu soru işaretlerinden bir an evel hepimizi kurtar.

Merhaba
Anladığım kadarı ınfertilite nedenine göre karar veriyorlar.Açıkcası olsunda neden çok önemli değil. Herşeyin hayırlısı kızlar. Allah hepimize kolaylık versin. Bende bugün doğum kontrol ilacıma başlıyorum. Sonra sanırım nisanda adet olduktan sonra tedaviye başlar galiba.Ya da doktorum uzun protokol uygulayacaksa bu adetimin 21. günüde başlarmı acaba. Allahım bu soru işaretlerinden bir an evel hepimizi kurtar.

hayırlısı olsun gülşen çok da didikleme bence bu olayları bıiraz akışına birak hangi protokol olursa olsun boş ver sonuç önemli tabiki artık hepimiz çok sabrettik ve beklemek çok zor ama bir şekilde günü geliyor bu işin sen bence d kontrol ilacı kullandığın bu evrede kendine dikkat et besinlerle vucudunu dirençli tut ve aklını başka şeylerle oyalamaya çalışarak rahatlamalısın.

hayırlısı olsun gülşen çok da didikleme bence bu olayları bıiraz akışına birak hangi protokol olursa olsun boş ver sonuç önemli tabiki artık hepimiz çok sabrettik ve beklemek çok zor ama bir şekilde günü geliyor bu işin sen bence d kontrol ilacı kullandığın bu evrede kendine dikkat et besinlerle vucudunu dirençli tut ve aklını başka şeylerle oyalamaya çalışarak rahatlamalısın.

Merhaba
Sanırım haklısın. Aslında doğruyu bende çok iyi biliyorum. Ama insan yinede kendine bazan laf anlatamıyor. Bazan düşünüyorumda nerde olusa olsun , kim yaparsa yapsın bu işi sonuçta verecek olan rabbim. Niye bu kadar harap ediyorum kendimi. Yok hangi doktor yok hangi merkez. Allahım sabrımızı ve gücümüzü artırsın. Hepinize bol şanslar.

Merhaba

canım öncelikle hayırlı olsun... :teytey:

bende bu ayki adetimde doğum kontrol hapına başlayacağım...nisanda allah izin verirse tüp bebeğe başlayacağız... kistlerin için kullancaksın sende demi doğum kontrol hapını...

çok heyecanlıyım... :dance:

canım öncelikle hayırlı olsun... :teytey:

bende bu ayki adetimde doğum kontrol hapına başlayacağım...nisanda allah izin verirse tüp bebeğe başlayacağız... kistlerin için kullancaksın sende demi doğum kontrol hapını...

çok heyecanlıyım... :dance:

Merahaba
Evet canım. 1 tane yeni kistim oluşmuş. O nedenle kullanacağım. Tahmini senin gibi nisanda başlıyoruz yoculuğa. İnşallah güzel haberler veririz karşılıklı.Allah yardımcımız olsun canım. Bol şanslar.

Merahaba
Evet canım. 1 tane yeni kistim oluşmuş. O nedenle kullanacağım. Tahmini senin gibi nisanda başlıyoruz yoculuğa. İnşallah güzel haberler veririz karşılıklı.Allah yardımcımız olsun canım. Bol şanslar.

inşallah sanada canım...allah hakkımızda hayırlısını versin inşallah...

X