Nöroloji - Beyin ve Sinir Hastalıkları MİGRENİ olan Arkadaşlar :(

Ahuzarim

Isvicreden
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2009
2.291
497
398
Selamlar

Yaklaşık 3 yıldır Migren hastasıyım.
Son 1 yıldır dahada arttı ataklar, doktora gittim gerçi ilaç kullanıyorum ama nafile
Çok ışıklı yerlere giremiyorum
Gürültüye ve düzensiz seslere gelemiyorum.
Güneşe çıkamıyorum.
Gözümün önünde siyah noktalar uçuşuyor,siyah tüyler vs...
Aç,susuz kalınca anında kafam ağırıyor.. (Oruç bile tutamadım bu yüzden)
Parfüm,deodorant,yanık kokusu diyelim ki mangal yaparsın ordaki koku
Hiçbirine dayanamıyorum

İnanın ağrı geldi mi kıpırdamam imkansız inanılmaz derecede elim ayağım boşalıyor, kafamı hareket ettirmek imkansız. Gündelik birçok şeyden hareketlerimden mahrum kalıyorum..

Mide bulantısıda oluyor
Tahammülsüz oluyorum inanılmaz hemde.

Bu sıkıntıları yaşıyor musunuz sizde ?
Kolonya sürüyorum kara biberle
Tülbent ile sıkı sıkı bağlıyorum. Ayrılmaz ikili olduk tülbent ile kim görse yine mi başını sıktın. Diyor

Çok şükür, bunada şükür Allah başka dert vermesin. Asla isyan etmedim etmiyorum alıştım migrenle yaşamaya.

Şimdide "migren cab" sipariş ettim birde gözler için "migren gözlüğü" umarım iyi gelir..

Sizler neler yapıyorsunuz migren ataklarında??
Dertleşmek isterim.

Sevgiler

Başlığı görünce "aha ben" dedim
A...l diye bir ilaç var onu alıyorum (bünyeye zararlı ama kesmiyor napıyım başka bir şey)
Sonra soğuk/ılık bir duş, sonra karanlık+sessizlik
Dinlenmece
Huopp uyanmaca
Ve iyileşmece

canım nekadar doğru yapıyorum bilemiyorum ama annem meyan köküyle yendi bu hastalığı, günlerce yatak odasına girip çıkmadığını biliyorum

meyan kökü iltihaplara iyi geliyomuş tadıda güzel kendinden şekerli ,doğal sonuçta :26:

Hmm, hastaligi yenmis diyorsunuz ne guzel.
Bende Aslanpencesi diye birsey duydum..
suanda karabiber-kolonya ile yatistirmaya calisiyorum krizlerimi..
Akupunktur da dusundum ama gidemedim bir turlu...

bende çekiyorum maalesef dayanabildiğim kadar sıcak suda yarım saat kadar duş alıp yatışa geçiyorum...hafifliyor bazen geçiyor

Çook geçmiş olsun,umarım allah kısa zamanda şifa verir size.

Aminn arkadasim cok sagol..
Allah tum hastalara sifa versin insallah...

Dus alinca iyi geliyor mu biraz..?
Ben o agri ile hic dusa girmedim ne yalan soyleyeyim.. Kipirdayamiyorum ki yerimden...
Ayaklari sicak suyun icine koyun... diye birsey duymustum ama..

Allah sanada sifalar versin canim.

bende çekiyorum maalesef dayanabildiğim kadar sıcak suda yarım saat kadar duş alıp yatışa geçiyorum...hafifliyor bazen geçiyor

Canim sicak su iyi geliyor mu, bir diger arkadas da yazmis da..
ben hic sicak su ile dus almadim.. sende bilirsin ki, agri geldimi hareket edemiyorummmmm ((

Hmm, hastaligi yenmis diyorsunuz ne guzel.
Bende Aslanpencesi diye birsey duydum..
suanda karabiber-kolonya ile yatistirmaya calisiyorum krizlerimi..
Akupunktur da dusundum ama gidemedim bir turlu...

evet canım şimdi çok şükür bişey yok ,eşiminde sinüzü var onada yapıyorum ara ara
ben aslanpençesi ,kadın hastalıkları için duymuştum ,yinede bilemiyorum kesin bişey demeyim

Akupunturda mantıklı aslında bi çok şeyin tedavisinde kullanılıyor ,

Ayy ne guzel ya, keske bende bulabilsem buralarda ama sanmam
insallah gitsinde bir daha gelmesin Annecigine..
vallahi cok zor ya.. dayanilir gibi degil bu agrilar..
yinede buna cok sukur canim...

Akupunktura gidicem olmazsa.. mecburum..

Ayy ne guzel ya, keske bende bulabilsem buralarda ama sanmam
insallah gitsinde bir daha gelmesin Annecigine..
vallahi cok zor ya.. dayanilir gibi degil bu agrilar..
yinede buna cok sukur canim...

Akupunktura gidicem olmazsa.. mecburum..

aktarlarda bulunuyo canım çok kolay ,pahalı bişeyde değil ,demlemiyosun kaynatıyosun 5 10 dk ,bi dene bi zararı dokunmaz ,

benim migrenim yok ama ufacık şey başıma vurur ,sonra oda miğdeme ben böyle oluyosam migren kim nasıldır

Alla acil şifa versin canım sanada

ilayda canim

meyan koku dedin ya, onun cayini mi iciyordu Annen ??
Ben simdi baktimda internetten, cayini buldum burda.. alip deneyecegim..
insallah iyi gelir ya.. dua ederim sana inan ki..

Annen cayini mi iciyordu yalniz bana bir yazarsan, sagol canim...

Canim cok sagol..
bende internetten buldum zaten simdi buralarda da varmis..
ama poset cay gibi..hazir yani..
Kesinlikle alip deneyecegim.. insallah iyi gelir yaaa..

cok tsk.ederim

Duş alınca iyi geliyor evet bana ılık su dediler ama kafam alev alıyor gibi oluyor bazen ben de coss diye soğuk suyun altına sokuyorum Hatta demişsin ya duşu düşünemiyorum diye hiç çekinme kafanı sok sadece fıskiyenin altına dayanamazsan ben gbi :)
Sonra da karanlıkta ve sessiz bir ortamda bekliyorum
Azalıyor ya da geçiyor
İlaç da uykumu getiriyor zaten ama tavsiyem o ilacı kullanmaman ben dayanamadığım için kullanıyorum uzun süreli kullanımda mide problemine yol açtı annemde
Sağolasın canım İnşallah senin de işine yarar bu yöntemler
Gönül ister ki hiç gerek kalmasın ama denersen bana yaz olur mu

Tamam canim kafami hemen soguk suyun altina sokucam..
insallah acilarima agrima iyi gelir..
seni kesinlikle haberdar ederim burdan..

ilgin icin sagol canim.. Allah cumlemizin yardimcisi olsun insallah...

Tamam canim kafami hemen soguk suyun altina sokucam..
insallah acilarima agrima iyi gelir..
seni kesinlikle haberdar ederim burdan..

ilgin icin sagol canim.. Allah cumlemizin yardimcisi olsun insallah...

Bildiğim kadarıyla kesin bir tedavisi yok bu illetin
Topicini takipte olucam kesin ve kökten çözümü olursa denemeye hazırım
Kesin olmasa da hazırım ya neyse...

öncelikle geçmiş olsun.ama maalesef kesin bir tedavisi yok bu illetin.ben en az 10 (bu benim resmi olarak bildiğim) yada daha fazladır migren hastasıyım.zamanında çok ağır ilaçlar içtim tedaviler denedim ama nafile.benim tavsiyem asla ama asla ilaç kullanmamanız.ilk başlarda kullanılan ilaçlar iyi geliyor ağrıyı kesiyormuş gibi gelse de aslında çarpı 2 olarak ağrı size geri geliyor.mesela o ay ortalama 5 kez içtiğiniz ilaç bir sonraki ay 10 kez daha migren krizine girmenize neden oluyor.bu hem benim deneyimlemem hemde bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçek.aynı zaman da kullanmış olduğunuz ilaç bir süre sonra yeterli gelmediği için aynen eroin bağımlıları gibi dozajı artırıyorsunuz.bana gelince ben nasıl başa çıkıyorum (aslında pek çıktığımda söylenemez) hayatımdan aspirin dışında bütün ilaçları çıkardım.aspirini de giriceğini hissettiğim zaman bir tane içiyorum.bazen başlamadan kesiyor bazen de hafif atlatıyorum.ama her zaman kesin çözüm değil.onun dışında bildiğimiz nescafe tarzında kahveyi yine ağrının başlıcağını hissettiğim zaman yapıp içiyorum.ama onu da sütsüz ve şekersiz acı olarak.bi yerde ilaç niyetine.içindeki kafeinin ağrı kesme özelliği oluyor ve bende işe yarıyor.başka ne yapıyorsun derseniz,kendimi tanımaya çalıştım hep."ben de ağrıyı ne tetikliyor " diye.zaten bunu da bir nörolog tavsiye etmişti.herkesin ağrı tetikleme noktası aynıymış gibi gözükse de aslında farklı.kısacası benim yaptıklarım bunlar.bi de tabi sık sık ne olursa olsun bitki çayları insanı rahatlatıyor.bol bol da onları tüketmek lazım.

maalesef tedavisi yok..cok agir ilaclar kullandim doktor kesin hafifletir dedi ama hic bir yararini gormedim..uzun sureli tedavide gordum banamisin demedi..herkez yazi dort gozle bekler ben korkuyorum resmen..beynim deliniyor..dus u hic denemedim dengede duramiyorumki agridan..en son gozluk verdi doktor..cok sukur koca yaz 2 kez migrenim oldu
migren gelince insanin gozu donuyor valla..matkapla delesim geliyor kafami..gecmis olsun

Canım bende şakaklarım özellikle ağrıdan duramıyorum delesim geliyor Yada diyorum kafamı vurayım biryere rahatlasın o derece yani..

Yaz mevsimini hele hiç sormayın GÜNEŞ beni mahvediyor.. Azıcık duramıyorum güneş ışınları hem gözlerimi hem kafamı olumsuz etkiliyor. Şapka ve gözlük olmadan çıkmıyorum.

Canım çok geçmiş olsun sanada

Bildiğim kadarıyla kesin bir tedavisi yok bu illetin
Topicini takipte olucam kesin ve kökten çözümü olursa denemeye hazırım
Kesin olmasa da hazırım ya neyse...

Canım bende o yüzden açtım konuyu. Belki bir çözüm önerisi Yada tavsiyesi olur diye birilerinin.. Paylaşırsak birbirimizle yardımcı olmuş oluruz bir nebze..

Ben NANE YAĞI da kullanıyorum iyi geliyor. Şakaklarıma,alnıma sürüyorum ağrı olan yeri yakıyor anında hafifletiyor deneyin onuda derim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…