- 30 Aralık 2011
- 5.328
- 9
-
- Konu Sahibi balkaymakim
çok sağol canım..inşallah geçer :26:cnm öncelikle çok geçmiş olsun bu ağrıyla yaşamayı öğreniyosun şimdi acemilik günlerin bana da migren annemde hediyeşaka bi yana zor bir durum hissetmen alışkanlıkla oluyor ilk benim regl dönemlerinde 3-4 gün sürdüğü oluyodu hap içip battaniye altına girip yatıyodum hap zaten uyuşturuyo bi ara gece çok acile gittim doktor bu ağrıyla başedemezsem hastaneye yatırıp morfi verceğini söylemişti
ağrı belirtilerini veriyor herkeste farklı benim sesime bile yansıyomuş eşim migrenin tutcak yada tutmuş diyomuz yemeni tavsiye ederim ben faydasını gördüm ferahlatıcı jeller var alnına onlardan sürebilirsin streste çok büyük etken
ve fırsat bulunca kan tahlilinde şekerine baktır insln direncine baktır şeker düşüklüğü ve açlık tetikliyor
canım kokudan benimde midem bulanıyor,başımdada ağrı var ama dayanılamiyacak hastenelik olacak kadar degil.Migren öyle anlattığınız gibi değil. Ben bunu 5 sene önce yaşadım, benimki belkide çok ağır ataklardı. kokudan, sesden, eşyalardan bile miğdem bulanıyordu. Bir ay yaşadım bunu, acillere kadar kaldırıldım yediğim tek şey yeşil elma idi. Doktorum sana verdiğim ilaçların etkisi nasıl olmaz diye hayret etmişti, ben o ilaçları bile içerken kusuyordum. Peynir çikolata gibi şeyler bunu tetikliyor. Ben ilaçları keserek ve kendi kendime yendim. Çok şükür şuan iyiyim. Allah kimseye yaşatmasın çok zor. Sizede geçmiş olsun. Biraz psikolojik bir rahatsızlık bu..
herkes de farklı şekilde geliyor migren denen zımbırtı.. mesela ben de geleceğini 1 saat önceden anlayan gruba giriyorum.. ne zaman ki bilgisayar ekranında ki yazılar silinmeye başlıyor, hemen alırım ağrı kesicimi ve kendimi evin en karanlık, sessiz bölgesine atarım.. uyursam ne ala uyumazsam artık o atağı an ve an yaşarım.. görme bozukluğu, baş ağrısı, mide bulantısı, el-kol uyuşması v.s.
benim migrenimi güneş, çikolata, kahve, ağır parfüm kokuları ve en çok da hamilelik tetikliyor
canım hepsi yapıldı migren nöroloğumun teşhisi zatenbelki de gerilim tipi ağrıdır bununla migren çok karıştırılıyo çünkü en doğrusu bir nöroloji uzmanına gitmen o da gerekli görürse emar çekiolar sonra teşhisi koyuyolar ama bu ağrılar geçmio ya bende de migren tarzı ama gerilim tipi ağrı var o nasıl oluo dersen migren gibi tek taraflı bi ağrı ama bulantı falan yok ışıkta rahatsız etmio aniden keskin bi ağrı olarak gelio bu durumlarda kurtarcı ya ağrı kesici ya da nane yağı ya da migren bantları var soğutucu etkili migrosta ve gratislerde falan var onlardan takıyorum ya da nane yağıyla şakaklarımı falan ovuyorum böyle aslında yaşam tarzı oluo ya kronikleşio bu ağrılar tamamen geçen hiç duymadım
yazılarmı siliniyor:18: güneşten bende çok rahatsız oluyordum son zamanlarda acaba bumuydu sebebi :26:
cevabın için sağol canım
amiin canım ..bununla yaşamak öğreniliyor anladığım .Bizde alışacağız artık birbirimizeevet olabilir, gözlüksüz güneşe çıkma kesinlikle.. benim cinsim auralı migren denilen tür. gelirken gözde görme bozukluğu oluyor berbat birşey, özellikle arkadaşlarınla cafe de otururken arabaların plakalarını okuyamamaya başlayınca ilk başlarda ciddi panik oluyorsun5. seneyi devirdik beraber, şimdi daha tecrübeliyim ne yapmam gerektiği konusunda. ama sıkma canını, allah başka dert vermesin. migren artık çağımızda büyük şehirde yaşayan bayanların hemen hepsini vuruyor..
amiin canım ..bununla yaşamak öğreniliyor anladığım .Bizde alışacağız artık birbirimize