migren ..

balkaymakim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2011
5.328
9
merhabalar ..
Tecrübeli hanımlar sizlerin tecrübelerinize ihtiyacım var.
İki ay kadar önceydi neredeyse 1 hafta kadar süren, seviyesi değişen, denge bozukluğu ve konsantrasyon bozukluğunun da eklendiği baş ağrısı şikayeti ile aile dr.uma gittim.
Migrene benziyor diyerek beni nörolojiye yönlendirdi. O da migrenden şüphelendi ama mr felan istedi ..mr. temiz çıktı. Neyse sonuç iki çeşit baş ağrım olduğunu birinin strese dayalı diğerininde migren olduğunu söyledi.Ağrı kesici ve baş ağrılarımı, saatini,.şiddetini, ..... yazmak icin bir defter verdi.3 ay sonra tekrar gidicem.
Ama bende bir kabul etmeme durumu var yada acemilikmi desem ne desem bilemiyorum:26: nasıl anlatıcam bakalım :44:
Çevremde migren hastaları var. Tabi çok detayını konuşmadım ama benim bildiğim işte arada bir atak mı denir krizmi bilmiyorum olur. Ses, ışık rahatsız eder, mideleri bulanır, bazen kusma olur ve çoğuda bu krizin geliceğini önceden anlar..
Ama bende öyle değil yada ben anlıyamıyorum .
Aslında hiç anlaşamıyoruz yol yakınken ayrılalım diyorum ama yapıştıı
Geçtiğimiz cumartesi midem bulanmaya başladı.Anlam veremedim.Sonra baş dönmesi yine anlam veremedim.
Neyse baktım sanki hafifden bir ağrı başladı.İşte o zaman dedim aa migren ay unutmuştum ben onu
Ama baş dönmesi migren ne alaka .İnternetten bi bakayim dedim ay başım daha çok ağrıdı
Yok aura, atak, kriz, başin arkasından gelen ağrı safra kesesi........
Neyse kızlar cumartesiden beri benim bas agrım bazen artarak bazende azalarak arada bir mola vererek devam ediyor.Ağrı kesicide içtim tabi kaç kez.Bugün de midemde bulanti var..
Dr.um bana ağrının geleceğini hissettiğin an iç ilacı bekleme dedi.Migren hastası arkadaşımda aynı şeyi söyledi.Ama ben anlamıyorumki :26:
Mesela arkadaşımla konuştum .O ağrının geleceğini günler oncesinden anlıyor.
Şimdi ben kendime soruyorum:
Acaba ben migren hastası değilmiyim? (inşallahh..)
Yada herşey çok yeni ben daha acemiyim ve zamanla alışıcam ve daha iyimi tanıycam hastalığı ve vücudumun tepkisini?
Peki cumartesiden bu yana 6 gün baş ağrırmı? Benmi bir yerde hata yapıyorum? Zamanında ilaç almamk gibi.

Lütfen tecrübelerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşın

Son düzenleme:
cnm öncelikle çok geçmiş olsun bu ağrıyla yaşamayı öğreniyosun şimdi acemilik günlerin bana da migren annemde hediye şaka bi yana zor bir durum hissetmen alışkanlıkla oluyor ilk benim regl dönemlerinde 3-4 gün sürdüğü oluyodu hap içip battaniye altına girip yatıyodum hap zaten uyuşturuyo bi ara gece çok acile gittim doktor bu ağrıyla başedemezsem hastaneye yatırıp morfi verceğini söylemişti

ağrı belirtilerini veriyor herkeste farklı benim sesime bile yansıyomuş eşim migrenin tutcak yada tutmuş diyo muz yemeni tavsiye ederim ben faydasını gördüm ferahlatıcı jeller var alnına onlardan sürebilirsin streste çok büyük etken

ve fırsat bulunca kan tahlilinde şekerine baktır insln direncine baktır şeker düşüklüğü ve açlık tetikliyor

Son düzenleme:
çok sağol canım..inşallah geçer :26:
hmmm anladım ben migren hastasıyım ama sadece acemiyim .Zamanla alışıcam yani
teşekkür ederiim

Migren öyle anlattığınız gibi değil. Ben bunu 5 sene önce yaşadım, benimki belkide çok ağır ataklardı. kokudan, sesden, eşyalardan bile miğdem bulanıyordu. Bir ay yaşadım bunu, acillere kadar kaldırıldım yediğim tek şey yeşil elma idi. Doktorum sana verdiğim ilaçların etkisi nasıl olmaz diye hayret etmişti, ben o ilaçları bile içerken kusuyordum. Peynir çikolata gibi şeyler bunu tetikliyor. Ben ilaçları keserek ve kendi kendime yendim. Çok şükür şuan iyiyim. Allah kimseye yaşatmasın çok zor. Sizede geçmiş olsun. Biraz psikolojik bir rahatsızlık bu..

canım kokudan benimde midem bulanıyor,başımdada ağrı var ama dayanılamiyacak hastenelik olacak kadar degil.
Peki ama herkesde aynı şekildemidir?

herkes de farklı şekilde geliyor migren denen zımbırtı.. mesela ben de geleceğini 1 saat önceden anlayan gruba giriyorum.. ne zaman ki bilgisayar ekranında ki yazılar silinmeye başlıyor, hemen alırım ağrı kesicimi ve kendimi evin en karanlık, sessiz bölgesine atarım.. uyursam ne ala uyumazsam artık o atağı an ve an yaşarım.. görme bozukluğu, baş ağrısı, mide bulantısı, el-kol uyuşması v.s.
benim migrenimi güneş, çikolata, kahve, ağır parfüm kokuları ve en çok da hamilelik tetikliyor

belki de gerilim tipi ağrıdır bununla migren çok karıştırılıyo çünkü en doğrusu bir nöroloji uzmanına gitmen o da gerekli görürse emar çekiolar sonra teşhisi koyuyolar ama bu ağrılar geçmio ya bende de migren tarzı ama gerilim tipi ağrı var o nasıl oluo dersen migren gibi tek taraflı bi ağrı ama bulantı falan yok ışıkta rahatsız etmio aniden keskin bi ağrı olarak gelio bu durumlarda kurtarcı ya ağrı kesici ya da nane yağı ya da migren bantları var soğutucu etkili migrosta ve gratislerde falan var onlardan takıyorum ya da nane yağıyla şakaklarımı falan ovuyorum böyle aslında yaşam tarzı oluo ya kronikleşio bu ağrılar tamamen geçen hiç duymadım

yazılarmı siliniyor :18: güneşten bende çok rahatsız oluyordum son zamanlarda acaba bumuydu sebebi :26:
cevabın için sağol canım

canım hepsi yapıldı migren nöroloğumun teşhisi zaten

yazılarmı siliniyor :18: güneşten bende çok rahatsız oluyordum son zamanlarda acaba bumuydu sebebi :26:
cevabın için sağol canım

evet olabilir, gözlüksüz güneşe çıkma kesinlikle.. benim cinsim auralı migren denilen tür. gelirken gözde görme bozukluğu oluyor berbat birşey, özellikle arkadaşlarınla cafe de otururken arabaların plakalarını okuyamamaya başlayınca ilk başlarda ciddi panik oluyorsun 5. seneyi devirdik beraber, şimdi daha tecrübeliyim ne yapmam gerektiği konusunda. ama sıkma canını, allah başka dert vermesin. migren artık çağımızda büyük şehirde yaşayan bayanların hemen hepsini vuruyor..

amiin canım ..bununla yaşamak öğreniliyor anladığım .Bizde alışacağız artık birbirimize

Doktor teşhis koydu mu bu önemli bir ayrıntı
Strese bağlı baş ağrıları dozajı düşük antidepresanlarla tedavi edilebiliyor hem de çok başarılı olarak.
Benim 10 yıl önce falan Allah'ın her günü başım ağrırdı ama her gün.. Dayanılmaz derecede..
Fabrikanın doktoru illalah etmişti benden.
Adam artık dedi ki "sana bir şey yazacağım bu da geçmezse hastaneye gel bir kontrol ettirelim seni"
10 mg lık antidepresan yazdı. Hiç bir yan etkisi de yokmuş. Bir kaç ay kullandım ve gerçekten o süreçte başım ağrımadı. Kalıcı olarak da tamamen geçmese de azalttı ağrılarımı. Şimdi boyun düzleşmesine bağlı ağrılarım oluyor. O da olmazsa artık başım ağrımıyor bile.

Ben anlamıyorum geleceğini ha sadece şurdan belli oluyordu üzülünce sıkıntı yapınca yine ağrıcak yine ağrıcak diyordum. Hoş benim baya oldu ben artık atak geçirmiyorum, sinirseldi çünkü hayatımı düzene koyunca geçti
Belki sizin de geçici bir durumdur olamaz mı?
Hem ilk de migreni geçen insan değilim
Bir abizim 8 sene migren yaşamış ve bir anda kesilmiş :44:

ulaşabildiğim kadar migren illetinden çeken kişilere ulaşmak istiyorum. kesinlikle mtç diyorum nokta. ismi biraz garip olsa da yarattığı mucizeden insanın hiç gözüne gelmiyor. migrentedavisiçözümü sayesinde ilaçsız, botoksuz kurtuldum çok şükür. içeriklerini tam olarak vermiyorlar sanırım şirket sırrı ama gıda takviyesi olduğunu ve migreni tetikleyen yere destek mineral yolladıkları gibi bir takım açıklamalar yapıyorlar. şimdilik instagramdan bulabilirsiniz migrentedavisiçözümü, çok geçmiş olsun

hic basi agrimayan ve yazin bile terlemeyen bir insanim hergun sabahtan aksama kadar cep telefonundan internete bakiyorum 2 aydir disari ciktigimda asiri terliyorum bu sene mart ayinda basladi bas agrim alnim ve arkasi agriyor 9 gun surdu gecti ekim ayinda ayni yerler agridi 1 hafta sonra gecti simdi yine agriyor acaba migren mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…