Migren ve tedavi yötemleri

heraaaa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2010
2.062
0
0
İstanbul
Merhaba arkadaşlar;

Migren konusunda yaşadıklarımızı , deva bulduğumuz yöntemleri ,tetikleyen faktörleri birbirimizle paylaşarak yardımcı olabiliriz inşallah herkese migrensiz sağlıklı günler diliyorum...

Ahmet Maranki Migren, Baş Ağrısı Bitkisel Tedavi:
Baş ağrısı ve migrenin ana nedeni kas ve sinir sistemidir.Bu nedenle sinirleri ve kas sistemini gevşetmekle birlikte bu can sıkıcı hastalığa deva olabilir.
Malzemeler:
Hepsinden birer çay kaşığı olmak üzere ıhlamur, zencefil kökü ve kuru papatya.

Hazırlanışı:
Bütün malzemeler göz kararı kaynar suda kaynatın.Daha sonra çay yaparmış gibi demleyin.İsterseniz bal ile tatlandırarak içebilirsiniz.Doğal ve tamamen bitkisel olmasından dolayı sık sık içebilirsiniz kendinizi herhang ibir zamanla ile sınırlandırmamanız iyi olur.Zencefil kökü çayı ile bağ ağrısı ve migreninize çare olabilir.

Migren tedavisinde maden suyu da etkili olabiliyormuş. Her akşam içilen maden suyu güne ağrısız başlamanıza sebeb olur inşallah :)

cocuklugumdan beri baş ağrılarım hiç geçmedi. her defasında kusardım başım catlardı ve ilaçsız uykusuz geçmezdi. tek geçirebildiğim şekli yemek yiyeceğim ilaç alacağım ve karanlık sessiz ortamda uyumam gerekirdi. zamanla bu ağrılar ayda ikiye üçe çıkar oldu ve günlerce sürüyordu. suan yasım 22. bir yıl önce doktora gittim . Kronik migren teşhisi konuldu. İlaç verdi. günde bir tane yarım sabah yarım aksam içeceksin dedi. 6 ay kullandıktan sonra doktora gidip azaltarak bırakmam gerekıyordu. 6 ay boyunca hiç ağrımadı basım. O kadar rahattımki tamamen geçti artık diyordum. 6 ay sonra kendim bıraktım azaltarak. Doktorada bir daha gitmedim . Fakat benim migrenim hala geçmedi. Aksine suan arada yüzümde uyusmalar konusmakta zorlanma ve bas dönmesi eklendi. kulak uguldaması göz kararması cabası. Tekrar doktora gidip tomografi çektirmeyi düşünüyorum. Eskisi kadar sık yasamıyorum ağrıları ama yaşadığım zaman iki üç gün cekiyorum diyebilirim. Özellikle sabah bas ağrısıyla uyanmak cok beter birşey

yaklaşık 1 yıldır çektiğim baş ağrılarıma,ağrılarımın burnuma hatta gözüme inmesine ve baş ağrısıyla uyanmalara dayanamayarak bugun dra gittim ve migren teşhisi kondu. 1 sakinleştirici ve 1 ağrı kesici verdi haftaya tekrar kontrole gitcem umarım işe yarar

arkadaşlar çok geçmiş olsun benim migrenle tanısmam 15 yasnda başladı yaz tatilindeydik ve benim yatakdan cıkasım bile gelmiyordu dürekli başım agrıyo mide bulantısı yaşıyordum ilk önce sinüzit sonra gerilim tipi baş ağrısı sonrada migren teşhisi konuldu hamileyim şuanda ilk 4 ay kabus gibiydi ama su aralar daha iyiyim Allaha şükür bide migrenimi attıran gıdalardan uzak durmaya çalısıyorum Allah acil şifalar versin :)

Yaklasik 10 yildir migren hastasiyim, ilk onceleri pek bilmiyordum ancak artik ogrendim tetikleyen faktorleri. Kesinlikle uyku duzeninize dikkat edin cunku duzensiz uyku migren krizini tetikler. Kafeinden mumkun oldugu kadar uzak durmaya calisin, mesela cay tiryakisiyseniz, cikolata ve kahve tuketmemeye gayret edin. Firsat buldukca dinlenin, asiri yorgunluk, stres migren krizini tetikleyen ana faktorler arasinda. Migrenin sikligi donem donem degisebiliyor. Biz bayanlarda muayyen gunlerde ve ya oncesindede kriz riski var. Migrene en iyi ilac ise karanlik bir odada uyku. Karanlik diyorum cunku isik rahatsiz ediyor. Hem de karanlik oda daha iyi dinlenmenize yardimci oluyor. Mumkun oldugunca ilac almamaya bakin cunku migren ilaclari biraz agir ve uzun sureli kullanimda aliskanlik yaptigindan diger olasi krizlerde etkisi daha az olabilir. Bir de en onemlilerinden birini unutmusum asla saciniz islak-nemliyken ruzgara ve soguga cikmayin Dilerim bu dertten muzadarip cok kisi yoktur

Migrene limon kolonyası ve karabiber çok iyi geliyor. Öncelikle iki parça pamuğu kolonya ile ıslatın daha sonra karabiber dökün . Ağrıyan kısmı bununla sarın karanlık ve sessiz bir ortamda gözlerinizi kapatın ve iyice dinlenin. Etkili bir çözüm olduğundan emin olabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…