Mide yanmasına KESİN çözüm

• Konu Sahibi Konu Sahibi geist
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Günümüzde pek çok kişiden duyduğum bir rahatsızlık Mide yanması.Mide yanması, her yaşta görülebilen, ancak 20 ile 50 yaşlar arasında daha sık rastlanan yaygın bir rahatsılıktır. Midede Yanma hissi genellikle yemekten önce veya yemekten 1-2 saat sonra hissediliyor.

Bu Rahatsızlığın sebebi, hazmı zor besinlerin sindirimi için salgılanan asidin aşırı olmasından kaynaklanıyor.Bu nednele mide yanmasını en aza indirecek önerilerde bulunmak istiyoruz sizlere hangi besinler Mide yanmasının önüne geçebilir aşağıda bu soruların yanıtlarını bulabilirsiniz;

Mide yanmanıza iyi gelecek sebzeler şöyle sıralanmaktadır;Haşlanmış karnabahar, mideyi asit saldırılarından koruyarak tüm sıkıntıları giderir.Salatalarda kullanılan elma sirkesi çok daha yararlıdır.Maden suyu mide yanmasına iyi gelir.Mide asidinin büyük bir bölümünü etkisiz hale getiriyor.Lahanayı pişirmeden çiğ olarak tüketmelisiniz. İnce şeritler halinde doğrayıp salata yapın bu şekilde tüketmeye özen gösterin.

Ispanak da yine bir mide dostudur.Ispanağı buharda pişirin ya da haşlayın ve bu şekilde kullanın Taze yapraklarını salata olarak yemeniz daha yararlı olacaktır.Çiğ patates suyu mide yanmasının doğal ilacıdır. Patatesi soyup katı meyve presinde suyunu sıkın. Biraz su, havuç suyu ya da kereviz suyu ile karıştırıp için.
Muz mide dostudur Mideyi seven meyvelerin en başında gelir.Ara öğünlerde birer muz yemek, midedeki yanma hissini ortadan kaldırır.Az Kızarmış ekmek Midenin salgıladığı aşırı asidi kurutarak yanma hissini gidermektedir.Meyankökü Çok Güçlü bir mide koruyucusudur.En aon yapılan araştırmalara göre midedeki aşırı asitlenmeyi azaltır.

Zeytinyağı özellikle sızma olan zeytinyağını tercih etmelisiniz.Çiğ olarak kullanıldığında besinlerin midede kalma süresini azaltıyor ve yağların sindirimi için safra salgısını artırıyor.

umarım seninde işine yarar canım...evet kuru kuruya içeceksin...1 çay kaşığı türk kahvesini iç hemen arkasından ılık su iç...ben öyle yapıyorum...
sevgiyle kal...a.s.

peki mide yanmasına kesin çözüm müdür bu? ben şu anda 11+2 gunluk hamileyim.ve 3 gun önce inanılmaz bir yemek borusunda agrı ve mide de agrı hissiyle kıvranmaya başladım.dün aksam bu durum resmen sırtımdaki kemiklerim ciğerime geçiyormuş gibi hissettim.ayrıca ben bir panik atak hastasıyım.ve korkudan artık bişey yiyemez oldum.yersem midem agrırsa diye endişe duymaktan bi hal oldum.sizce bu kesin çözüm mü?

yudum yudum süt içmek, veeeeee annemin tavsiyesi kesinlilke işe yarıyor......> "HAVUÇ" soyun havucu kütür kütür yiyin bebeğe de iyi gelir mide bulantısına da :D

benımde mıdemde yanma oluyordu doktorum ılac verdı kullanıyorum çok sukur ıyı geldı

Ilk hamile kaldigim andan itibaren dogum yapana kadar gecmeyen bir sorun mide yanmasi :KK43: birde ben pismemis turk kahvesine aseriyorum ama bir faydasini gormedim yanmaya. Sadece gaviscon surup iyi geliyor onuda surekli kullanmak lazim ben uyurken bile surup yatagimin ucunda duruyor:KK53:

Türk kahvesini şimdi denedim, ciddi rahatlattı:) paylaşım için çok teşekkürler:)

kızlar yardım edin midem çokkk kötüüü içtiğim hiç bir ilacın faydası olmuyo su biile içemiyorum 28 haftalık gebeyim ne zaman geçer bu ??? :110::110::KK61::KK61:

Hanımlar bu sayfayı tamamen okudum ve kuru kahve dahil hep denedim. kısa bi süre işe yaradı . Allah razı olsun. Sonra akşam nişastalı un kurabiyesi yaptım ondan mıdır nedir iki gündür yiyorum kurabiyeyi yine var yanma ama çok azaldı. Nişasta ağırlıklıydı acaba ondanmı bilemedim ama geçirdi valla. Bi deneyin belki birilerinede iyi gelir.

ya deneyenler sonuçları paylaşsa iyi olur.
kaş yaparken göz çıkarmayalım şimdi.çok kötü değilim ama hafiften yokluyor.31.haftadayım şuan.

Denedim feci şekilde kustum ben yandım siz yanmayın 😔

Back
X