Mide Küçültme Ameliyatı Olmak İsteyenler

Sevinc Cukurova

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2023
2
1
1
49
Ameliyat olmak isteyip de korkan varsa ,istediği soruyu bana sorabilir... Tüp mide ameliyatı ile 4 ayda 34 kilo verdim, fazla kilo obezite kabus gibi. Ben kurtuldum çok şükür. Korkmak normal bir duygu. Ama aşılır.

Mrb ,Bu ameliyati yaptiran cevremde cok, ama 2 ornek verebilirim .1 erkek ve 1 kadin.Erkek olan eski yeme sekline gecince geri kilo aldi hemde 20 kg.Kadin ise hamile kaldi dogurdu ve oda baya geri aldi..Ilk 2 ,3 yil muazzamdilar .Hevesinizi kirmak adina degilde.Herseyin beyinde bittigini ve bu ameliyat sadece bir destek ,yani ayaga kalkmak icin baston.Bastonu ele alinca devamini siz getirmelisiniz.Kilo alim verme maalesef olume kadar devam eden bir etken.

Merhaba süreç nasıl ilerledi ne gibi zorluklar yaşadınız birde nerde hangi doktora oldunuz
Ben çok rahat geçirdim. İlk gün hafif acı oldu tabi ama laporoskopik olunca 5.gün iş yerime gittim. İlk bir ay sıvı püre beslenip sonra katiya geçtim kademeli olarak... Adana da Prof.Dr.Mehmet Özdoğan'a oldum... Çok naif ve işinin ehli, 9 ay araştırdım... Çok memnun kaldım, ekibindeki diyetisyen de süper... Kolay bir karar değil ama sonuç mükemmel... Ameliyattan sonra dikkat edilmesi gereken bir kaç kural var ömür boyu ve çok kolay kurallar, uyarsak kilo almayız. Ama dikkat etmezsek o kurallara alırız, mide genisleyebilen bir organ...48 yaşındayım. Yüksek tansiyon hastasiydim kilo gidince sağlığıma kavuştum, tansiyon ilaçlarını bıraktım. En güzeli de çabuk doymak aç hissetmemek. Yaşamak için yemek :)

Benim 2 çocuğum var biri 6 yaşında biri 10 aylık emmeyi bıraktı. Bende bu ay içinde olmak istiyorum çünkü çok çok kilolu oldum artık otururken bile soluk soluğa oluyorum nerdeyse. Şuan 105 kg filanım 10 ay önce 83 kg idim doğumdan çıktığımda. Hareketliyim, abartı bi yemem içmem yok bu kadar kilo nasıl aldım bilemiyorum testlerim normal karaciğer büyümem var bi. Herkes şaşıyor . Büyüğü geçtim ama küçüğe çocukla yapabilir miyim sizce kucağa alma ağır kaldırma, cinsel ilişki vb. Konularda ne dendi bi kısıtlama var mı? İlk 10 gün filan yardımcı olacak annem ve kayınvalidem var daha çoo gün kalmak onlara da külfet okur yapabilir miyim sizce çocuklarla hastanede ne kadar kaldınız?

Ameliyat olmak isteyip de korkan varsa ,istediği soruyu bana sorabilir... Tüp mide ameliyatı ile 4 ayda 34 kilo verdim, fazla kilo obezite kabus gibi. Ben kurtuldum çok şükür. Korkmak normal bir duygu. Ama aşılır.
Merhaba ben olmak istiyorum. Ameliyat sonrası öğünlerden sonra ağrı ,şişlik ,kusma olduğunu duydum. Sizde oldu mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…