• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Onkoloji - Kanser ve Türevleri mide kanseri.

zeynepcicek

Bir bedende 2 kalp.
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2014
771
378
133
Aslinda bu bir dert degil, hayatin icinden bi konuymus ta ki basimiza gelene kadar.

Son düzenleme:
Allah yardimciniz olsun sifa versin.
Aslında çok bir bilgim yok bu konuda. Ama mide çok sukur ki alındığında bile kendini yenileyebilen harika bir mekanizma. Kanser deyince korkuyoruz. Artik tedavisi var cok sukur bunlarinda.Bu da gecer insallah. Dermansiz dert vermesin Rabbim. Tez sifaya kavusur insallah tum hastalar.

Babam mutlu ama bi okadar sinirliydi gozlerini bi acinca herkes korkardi. Bende ona cekmissim ince detaylari kafasina takar buyutur buyutur kendisini yipratirdi bende oyleyim.

Benim babam babam babam simdi birtek esimin babasina baba diyorum onada soylerken zorlaniyorum
Halbuku benim 2 tane babam vardi simdi 1.
Asil olan yok.

Hediye almaya bayilirdi cevresindeki herkese hediye almistir.
Bayramlarda cocuklara hediyeler alirdi.bi gun saat almis zilimizi calan cocuklara saati vermis duyan duymayan butun cocuklar evimize gelmisti ne sevinmisttik.
Antika esyalara bayilirdi ankarada bi pazar yeri var oraya gitmek icin sabah 6 da kalkar gezer alir banyoya goturur yikar temizler evimizin bi kosesine koyar yada cevresindeki sevdiklerine verirdi.
Annem bu yikama olayini hic sevmez babamin kirlettigi yer camasir suyu ile temizler kalabaliktan bikinlik gelirdi.
Yemek onun icin herseydi yemek yemek....
Istahi ile herkesi hayran birakirdi
Yer ve yedirirdi.
Evimizden birisi ac gitmez israr israr sunuda ye bunuda ye.
Gitigi yerde acsa ne yemek var diye sorardi.

Son düzenleme:
Biz 3 kardesiz babam bizleri cok iyi yetistirdi. Hep bir ogutu olurdu cevremizde bizi terbiyeli, saygili bilir haramdan uzak durduk alemizi utandiracak hic bisey yapmadik,
Namus cok onemli bi kavramdi bizim icin.

Basin sagolsun Allah sizlere sabır versin canim.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben bu kanser basimiza nasil geldi hic anlayamadim.
Allah sabirini veriyor diyorlar ya...evet sabrini veriyor ama icim aciyor.
Bazen nefes alamadigimi dusunuyorum.
Icimde bi alev topu.
Hic isyan etmedik.
Agit yakmadik , bagira bagira cok yuksek sesle aglamadik. Birbirimizi uyardik kendimize gelmek icin,insanlara kendimize baktirmadik.kendimizi birakmamaya calistik nasil yaptik nasil engelledik onu anlayamadim.
Peygamber efendimizden biliyoruz uygun olmayan seyler oldugunu.

Babam mutlu ama bi okadar sinirliydi gozlerini bi acinca herkes korkardi. Bende ona cekmissim ince detaylari kafasina takar buyutur buyutur kendisini yipratirdi bende oyleyim.

Benim babam babam babam simdi birtek esimin babasina baba diyorum onada soylerken zorlaniyorum
Halbuku benim 2 tane babam vardi simdi 1.
Asil olan yok.

canım ALLAH rahmet eylesin. başın sağ olsun. benimde canım babam mide kanseri......
gün geçtikçe gözlerimizin önünde eriyor...

Son düzenleme:
Evimize gelen birisi sunu demisti.
Insanlar 3 seyden dolayi eve bassagolsuna gelirmis o acili gunumde nasilda aklimda kalmis.
1 nasil uzgunler mi nasil durumdalar arkasindan ne yapiyorlar diye
2 evleri temiz mi
3 gercekten cok uzulen acisini paylasmak icin.
Evimizi hep temiz tuttuk hem agladik hem sildik.
Acili haberi aldigimizda hemen insanlar bi yemek yedirme isine dustuler, ilk basta cok kizdim ne yaaa noluyor .
Benim babam olmus ne yemegi. Ben odada aglarken,
Annem tlf abime borek , pide ayran siparisi veryor arkasinada baklavayi unutma deyince ben kendimden gectim ne tatlisi kimin agzini tatlandiracagiz diye odada bagirdim.annem yapma kizim baban icin yemek yemeyi yedirmeyi severdi sevaptir yapma dedi ama ben hic mantik bulamadim.
Sesim iceriye kadar gitmis bunun boyle olasini anlattilar.sonra kendimden utandim
Ertesi gun ben insanlari agirladim , o duruma kizan ben degildim sanki bize oturmaya gelmisler gibi sunduk pogacasi, pidesi, tatlisi, yemegi , icecegi.....babama sanki haber veriyorlarmis gibi.
Evimize okadar cok ikramlik gelmisti ki doldu tasti.babam simdiye kadar dagittiklarini topluyordu.
Heryer yiyecek icecek bi okadarda servisle dagitiliyordu.
Bu nasil bi bereketti.
Boyle gunlerin onemini basimdan gecince anladim.
Giderken elinde cenaze evine sunulan bi sey olmaliymis.
Babamin ruhuna gitsin dediler bende oyle dusunuyorum artik.

başınız sağolsun
ewet, acılı anımızda anlıyamıyoruz insanları ama;yemek verilmedi diye dedikodu yapanlarıda duyuyoruz. bu çok acı

2013 mayis ayi babam arkadaslariyla disariya cikmis orda aci biber yemis sofrada agzindan cikaramamis ayip olur diye yutmus sonra midesi cok agridi bu onumuzde ki 1 senenin baslangiciydi, o aci biber.... o aci biber....
Sonra neler oldu neler....

2 yıl önce teyzemin oğlu da 21 yaşında mide kanserinden vefat etti. Allah mekanlarini cennet eylesin. Diyecek başka bi şey yok aslında. ..

Erken teshis onemli derler.
O aci biberi yemeseydi hastaneye gitmeyecektik.midesine baski yapmis sanki bi seyin habercisiydi.
Mide kanserinin belirtisi cok olamazmis sinsi bi hastalik
Arh+ kanda, 60 yas ve genellikle erkeklerde gorulurmus.
Ama dr larda sikintinin ne oldugunu anlayamadi.
Bir mide agrisi var ama ne?

başın sağolsun canım..Allah mekanını cennet eylesin...
biz de bir ay önce amcamı bu adı kötü hastalıktan kaybettik..haberini aldığımızda söylediğin gibi herkes yemek derdine düştü etraf kalabalıktı..o kalabalık bizim kendimizi hırpalamamıza izin vermedi..acımı yaşayamadan kendimi insanlara çay dağıtırken buldum..ama iyiki gelmişler yoksa nasıl atlatırdık..inançlı insanlar olarak güçlü olmalıyız dua edelim sabırlı olalım inşallah...

Back