Mide Bulantısı

Audreyhorne

09.10.2020 🌸 23.50
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2016
4.040
6.748
158
Herkese selam,
Öncelikle Mune ablacım lütfen konum bir kaç gün kalsın. Gerçekten bu benim için bir dert
Bugün itibari ile 6+3 hamileyim. Geçen haftalarda 1.5 gün mide bulantısı yaşadım sonra kesildi.
Bugün tekrar nüksetti gibi. Sabah kahvaltımı yapıp 20-25 dk sonra iş için evden çıkıyorum. 15 dakikalık bir otobüs, 1 duraklık bir metro ile iş yerine varıyorum.
Otobüste bırakın oturmayı, nefes alacak alan bulursam şükrediyorum.
Bugün mide bulantısı ile bindim bir anda ateşim yükseldi tam kusacak gibi olurken indim ve bir sonraki otobüsü bekledim.
Ne var bunda ? diyebilirsiniz... Benim kusma fobim var. Böyle deyince aman derde bak diyenler olabilir, olsun.
Beni yalnızca fobisi olanlar anlar. Elim ayağım titriyor, panikliyorum ve kustuktan sonra uzun bir süre ağlıyorum.
Lütfen mide bulantısı/kusma için bir önerisi olan varsa bana yardımcı olsun.
Her gün her gün bu korkuyu yaşamak canımı çok sıkıyor.
Sorun sadece toplu taşıma da değil. Tek olsam da aynı şeyleri yaşıyorum.
Linç edecek olan olursa da canı sağ olsun. Merkür retrosu var, hazırlıklıyım
Not: piremses değilim. Fobim var, fobi..

İnsallah gecici bir surectir. Korkutmus gibi olmayim ama 9 ay boyu surekli yasadim ayni seyi. Her gun. Ben bir care bulamamistim. Doktorumun tavsiye ettigi ilaclar da bir isime yaramamisti. Gecen gun birisi bir hamileye sabahlari 2 tane kuru fasulye yutmasini tavsiye etti, geçiriyormus bulantıyı
Garip ama ben olsam denerdim çaresizlikten

Saglikla kucaginiza alirsiniz bebeginizi umarim :)

Yalniz değilmişim
Bende kusarken ölecekmiş gibi hissediyorum nasıl ifade ederim o durumu bilmiyorum ama çok beter bi his nefesim kesiliyor kendimi kaybediyorum sank
Allahtan hamileliklerimde çok kusma yasamadim
Şimdi 24 haftalık hamileyim 12 haftaya kadar midem bulandı herşeyden tiksindim ama çok şükür 2 veya 3 sefer anca kusmusumdur
Sadece midem bulanıyordu yemek yiyemiyordum hayattan tiksinmiştim
Bi ilaç vardi sadece yolculuklarda ondan kullanmıştım arkadasimin cok kotu gectigi icin cok kullanirdi bulantı için isim vermeyeyim siz doktorunuza danışın o soyler

bileklikler var bulantı için rossmann da ondan alıp deneyebilirsiniz geçmiş olsun
Daha önce denemiştim pek işe yaramamıştı ama tekrar deneyceğim. Teşekkür ederim.
Bulanti haplari ve tuzlu kraker tarzi seylerle bastirmaya calisacaksiniz.Gecici bir surec guzel taraflarına odaklanin.
Kraker her daim yanıma taşıyorum ilaç kısmında emin değilim. Teşekkür ederim.
Çok teşekkür ederim. O kadar korkuyorum ki ne varsa denerim.
Bir de şey var ya onu yersem daha çok bulanırsa
Umarım başlamadan biter bu durum 9 ay kendimi düşünemiyorum.
Çok sevindim sizin adınıza.
Bende aynen o şekilde oluyorum ve akabinde bir ağlama krizi. Tutamıyorum kendimi.
Hele bir de toplu yerlerde yaşanırsa bu durum çok etkileniyorum.
İlacı biliyorum, kullanıp kullanmamakta kararsızım. Biraz araştırmam lazım.
Dokorum biraz ilaç karşıtı, çok önereceğini sanmam

Bende yolculukta kullandım 3 veya 4 kere bende kolay kolay kullanmam normalde
Zaten genelde evdeydim mutfağa giremezdim herşey ,her yer kokardi
Yanimda hoş kokulu şeyler bulundururdum
En kısa zamanda geçer sizinde umarım

Korkutmak istemem ama ben 8 ay kustum :) reflüye çevirdi üstüne bide. Yani bulantılar uzunda sürebilir bu yüzden doktorunuza danışsanız daha sağlıklı olur. Ben ilaçta kullanmıştım ama geçmiyordu

Korkutmak istemem ama ben 8 ay kustum :) reflüye çevirdi üstüne bide. Yani bulantılar uzunda sürebilir bu yüzden doktorunuza danışsanız daha sağlıklı olur. Ben ilaçta kullanmıştım ama geçmiyordu
Aynu durum bende var reflü oldum, şuruplar, emilen tabletler hiçbir şey fayda etmiyor. Ben kusmuyorum ama, netten dün baktım bugün de papatya çayı demledim iyi geliyormuş diye, şu an içiyorum bakalım faydası olacak mı.
Bebeğin kilosuna etkisi olur mu ? Sizin bebeğiniz zamanında doğdu mu ve kilosu normal miydi ?

Kiminin mide bulantısını ekşi elma bastırır, kiminin limon, kiminin kraker. İlaç almamanızı tavsiye ederim. Mide bulantıları üç buçuk dört ayda kesilir merak etmeyin

Evde oldugunuz bir gun deneyebilirsiniz. İnsallah iyi gelir. Onu gordugum zaman keske hamileyken gorseydim denerdim dedim kendi kendime kuru haliyle hap gibi yutuluyormus. Tadi yok kokusu yok. Daha cok bulandirmaz herhalde
Bas ucumda tuzlu cubuk kraker olurdu kalkinca yiyim de midem bulanmasin diye. Onu gormeye firsat bulamadan bulantiyla uyanir kostur kostur gider cok afedersiniz kusardim. Leblebi denedim. Halam limon ye dedi onu denedim. Ama limon daha cok rahatsiz etti beni. Naneli seker ve naneli sakiz biraz rahatlatiyordu. Toplu tasimada bunu da deneyebilirsiniz. Ama bunlar da gün boyu suren çözümler degil tabii. Su an hatirlamadigim cok sey var deneyip sonuc alamadigim. Siz bir cozum bulursunuz umarim. Bu doğal bir sürec diye dusunurseniz belki fobinize iyi gelir

Ben erken doğum yaptım farklı sebepten ama kilosu haftasına göreydi normaldi yani. Ben ananas yiyordum kesiyordu bulantıları Allah kurtarsın diyorum hamile görünce

Bende hiçbirşey işe yaramamıştı.. Baya kötü olup hastanelik olduğumda doktor bulantı ilacı vermişti.. 1 tablet onu kullandığımda iyi olmuştum sonra metpamide düşürdüler oda pek işe.yaramamıştı anlık geçirtmişti.. Hamilelikte bulantı ilacı kendi doktorun veriyor zaten söyledin zaman bebeğe bir zararı yok.. olsaydı hayatta kullanmazdım çünkü ilaç konusunda çok hassasım geçenlerde ağır grip gecirdim buna rağmen bin ağrı kesici bile içmedim .. Bulantı ilacına güvenebilirsiniz doktorunuz bizzat verince..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…