• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maske Tarifleri Meyve ve Sebze Maskeleri

Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta

safakkk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2011
7
0
36
İzmir
Maydanoz Maskesinin Yapılışı: Cilt lekelerine iyice etki etmesi için 1 maydanozu alıyoruz. Saplarını kesmeden blendırda eziyoruz. 2 kaşık yoğurtla karıştırdıktan sonra çok koyu olmaması için bir kaç damla su ya da zeytin yağı ekleyebiliriz. Yüzümüze güzelce uyguladıktan sonra en az yarım saat bekliyoruz ve her zamanki gibi ılık suyumuzda çıkarıyoruz.

Kayısı Maskesinin Yapılışı: Bazı makalelerde kayısı maskesi yaparken kaynatın demiş ancak ben kesinlikle kaynatmanızı önermiyorum. Nasıl ki yerken kaynatılmış meyvenin besin değeri düşüyor, cilt maskesi yaparken de aynı durum mevcut. Aldığımız kayısıları çekirdeklerinden ayıralım ve robotumuz ile püreler haline getirelim. Bu püremize bal döküp karıştıralım. Eğer kayısılar küçükse koyu bir kıvam olacaktır. Bu yüzden süt kullanabilirsiniz. Yüz maskemiz hazır hale geldikten sonra cildimizin her noktasına güzelce sürelim ve biraz bekleyip ılık su ile kemizleyelim.
Bu maskenin detaylı anlatımı

Limon Maskesinin Yapılışı: Yüzünüze nemlendirici sürerkenki kadar kremi alıp içerisine bir limonu sıkıyoruz. Az bir şey karıştırma işleminden sonra yüzümüze dağıtıyor ve bekliyoruz. Limonu çok sıktıysanız yüzünüzde kalıplaşma olabilir. Bu durumda yüzünüzü yıkayın aksi taktirde yıkamanıza gerek yok.

Elma Maskesinin Yapılışı: İlk önce elmalarımızın çekirdek ve sap kısmını alıyoruz. Elmaların kabuğunu soymadan bir robot aracılığıyla ya da herhangi bir yöntemle güzelce eziyoruz. Püre haline getirdiğimiz elmaların içerisine şekerimizi döküp, limonumuzu sıkıyoruz. İyice karıştırdıktan sonra yüz bakım maskemiz hazır hale geliyor. Cildimize uyguladıktan 20 dakika kadar bekletip ılık su ile temizliyoruz. Bu maskeyi ayda 3-4 kere yapmanız durumunda farkı anlayacaksınız. Herkese kolay gelsin :)

Mayonez Maskesinin Yapılışı: Mayonezimizi ile balımızı bir kabın içerisine alıp karıştıralım. Kıvamın koyu olması durumda su da ekleyebiliriz. Maske durumuna gelen kürümüz artık yüzümüze sürülmeye hazır. Yirmi dakika kadar bekleteceğimiz karışımı güzelce temizlemeyi unutmayınız.

Domates Maskesinin Yapılışı: 1 adet domates rendelenir ya da blendırdan geçirilir. Domates püremizi aldığımız kaba az su ve çok nişasta olmak üzere kıvama gelinceye kadar karıştırılır ve yüze maske şeklinde sürülür. Yirmi dakika civarında beklenir ve ılık su ile yıkanır.

Bal Maskesinin Yapılışı: Balımızı ve limonumuzu bir kaba alıp güzelce karıştıralım. Yüzümüze bu maskeyi uygulayalım. En az on beş dakika sonra yüzümüzü ılıtılmış suda temizleyelim. Sağlıklı ve parlak bir cilt için haftada bir kez yapmanızı öneririz.

Çilek Maskesinin Yapılışı: Çileklerimiz bir robot ya da ezecek ile ezildikten sonra bir kaba alınır. İçerisine bir adet yumurta kırılır. Son olarak ise bu karışımı kıvama getirecek kadar yoğurt dökülüp yavaş yavaş karıştırılır. Kıvama gelmezse azar azar yoğurt ekleyip harmanlayınız. Maske kıvamını sağladıktan sonra yüzümüzde bekletme işlemine başlıyoruz ve en az yirmi dakika bekliyoruz. Ne kadar sürede bir yapmalıyım bunu diyorsanız. Sizlere önerim iki haftada bir kez olacaktır. Maske silme işlemini ılık suyla yapmayı unutmayın bu arada :)

kaynak

Arkadaşlar artık neredeyse herkesin elinin altında kil bulunuyor.
Bana kili termallerden akrabalarım getiriyor. Dışarıdan markalı şekilde satılanlardan almıyorum.
Önce katı meyve sıkacağında salatalığın suyunu çıkardım ve bir miktar kili bir kaba koyarak salatalık suyunu içine koydum. Kilin çözülmesini biraz bekledim. Ve daha sonra iyice karıştırarak maske kıvamına getirdim. Elde ettiğim kıvamı yüzüme sürdüm (Ancak dikkat maskeyi yerçekimi zıttına yani aşağıdan yukarı olacak şekilde sürmek lazım!) ve yaklaşık yarım saat beklemek üzere sırt üstü yattım, yüz kaslarınızı bu esnada hareket ettirmemeye gayret edin. Aksi halde kırışıklığa neden olunabilir.
Yarım saat sonra yüzümdeki kil kurumuş ve gerginlik olmuştu. Gidip yüzümü hafifçe parmaklarımla yuvarlak dairelerle yıkadım, maske kürü temizlendikten sonra yüzünüz inanılmaz yumuşak oluyor. Ve salatalık suyu cildinizi daha soft bir görüntüye kavuşturuyor. Haftanın 2 günü düzenli yapmanızı tavsiye ederim Farkı göreceksiniz. :16:
Kızlar ilk kullanımda cildin alt tabakasındaki yağı dışarı çıkarabilir (Sivilce) Düzenli kullanımla hem sivilceleriniz kuruyacak hem de cildiniz güzel bir görünüm kazancaktır inşallah

Son düzenleme:
Back