Kekler - Pastalar Meyve özlü kremali yas pasta (resimli)

BenPia

Queen
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2008
4.850
18
tarif tamamen atmasyon..ama tadina garanti veriyorum :KK66:

keki icin:
3 yumurta
1 su bardagı şeker
1 su bardagı sıvı yag
1 su bardagı süt yada yogurt
1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya

Kremasi icin:klassik pasta kremasi.. krem santi vs

800gr portakal suyu
2paket vanilyali pudding
4 yk seker

kekimizi usul üzerine pisiriyoruz..önce seker yumurtayla cirpilir yag süt yada yogurt ilave edilir, cirpilmaya devam edilir ardindan un elenir ve kabartma tozu ve vanilya ilave edilir kivama gelince firinlanir..

pasta kremasida klassik

800 gr portakal suyu bir tencereye konur
4 yk seker ve vanilyali pudding ilave edilir ve ocakta pisirilir

pisen kekimizin üzerine once hazirladigimiz meyveli pudding ardindan krema dökülür
arzuya göre süslenir
afiyet olsun!..

resimleri büyütmek icin uzerine tiklayin

resimdeki pastamda ben kayisi ile yaptim soyleki:
200 gr kayisiyi tencerede kaynattim blenderdan gecirdim cok hos koyu bir kayisi suyu elde ettim .. ayni islemi kayisi suyuyula yaptim ek olarak sadece limon siktim.. yalniz bu meyvali pudinngli karisimi her pastada kulanabilirsiniz.. torte seklindeki pastalarda 2 kata sürüp renkler elde edebilirsiniz..birde visneli de oluyor.. her meyveyle olur aslinda.. umarim begenirsinizopuyorumnanaktan

Son düzenleme:
akannehir ay çok hoş.. tam benlik olmuş bu.. diyette olmasam kalkar hemen yapardım. valla eline sağlık bu ne hamaratlıkkk vereliniortak

ay sorma bazen geliyolar öyle kaydirigubbakcemile3
ama burda kekim kötüydü.. firinim mevta oluyor..resmen tepsinin yarisi kabardi yarisi biskuvi gibi kaldi..durduk yerde masrafakannehir

ama tadi gercekten nefis oluyor canim

Çok güzel görünüyor ama ya..
Ben de istiyorum bi dilimcikcik de cikcik :)

atmasyonu tutmasyona çevirmişsin. eline sağlık. çok hoş gözüküyooo

tskler .. gercekten degisik bi alternatif yas pasta icin.. denemenizi tavsiye ederim :KK66:

X