Kekler - Pastalar mevsim meyveli rulo pastam(resimli)

pinaripekci

pinaripekci.blogspot.com
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2009
3.830
14
45
çok basit ve şık..

şeker ve yumurta sarıları güzelce çırpılır..un,kakao ve kabartma tozu eklenerek karışması sağlanır. yumurta akları ayrı bir kapta çırpılıp yavaşça bu karışıma eklenir.(tek yöne havalandırarak yavaş yavaş yapılırsa kek çok daha hoş olacaktır).

hamuru için
4 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı un
4 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı
kakao
pişirme kağıdı

kreması için
1 paket vanilyalı pasta kreması
50gr margarin
2 su bardağı süt

meyveler
4-5 mürdüm eriği
4-5 kayısı
1 muz
2 kiwi
2-3 çilek

hazırlanan kek karışımı pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dökülür ve kaşık yardımıyla yayılır..önceden ısıtılmış fırında kapağı açılmadan izleyerek pişirilir..fırından çıkardıktan sonra pişirme kağıdını ayırmadan kek bir rulo haline getirirlir ve üzerine nemli bir havlu örtülür..5 dk kadar bekledıkten sonra pasta kreması süt ve margarin cırpılarak krema hazırlanır.pişirme kağıdı kekten ayrılır ve uzerıne kremanın yarısı sürülür,küçük doğranmış meyveler eklenir..sonra rulo haline getirilir ve kalan krema ile kaplanır.meyvelerle süslenir..1 saat kadar buz dolabında dınlendırdıkten sonra soğuk olarak servis edilir..

Son düzenleme:
sany0702.jpg

sany0701.jpg

Ahhh Pınar ne zahmet ettin:kedi: Çok teşekkür ederim;yıldönümümüz için yaptın demek-tatlicadiarzu-
hemen alayım..Açtım kollarımı bekliyorum delikafadulden
:kahve:

Ahhh Pınar ne zahmet ettin:kedi: Çok teşekkür ederim;yıldönümümüz için yaptın demek-tatlicadiarzu-
hemen alayım..Açtım kollarımı bekliyorum delikafadulden
:kahve:

sık dişini balım az kaldı yüreğime doğuyor önünde sonunda geleceğim oraya hayırlısıyla o zaman bak ne pastalar yapıciiim ben sağaaaaa...kurban olurum seni yaradana güzel gönüllü bacım...opuyorumnanaktan:asigim::1hug:

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis
:nazar:masallah canimsin ya yine nefis bir tarif cikarmissin karsimiza:nazar:
ellerine saglik canim benim
a.s.a.s.a.s.

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

:nazar:masallah canimsin ya yine nefis bir tarif cikarmissin karsimiza:nazar:
ellerine saglik canim benim

a.s.a.s.a.s.

asıl sana maşallah:nazar: her yaptığım tarifte yüreğimi sıcacık mesajlarınla ısıttığın için cnm bnm..allaha emanet..

akannehirpinarim ben bu tarifini kacirmisim tatlimakannehir
mmhh nefis leziz görünüyor tatlim benimcokacimcoook
maharetli ellerine emeciklerine saglik canimopuyorumnanaktana.s.

akannehirpinarim ben bu tarifini kacirmisim tatlimakannehir
mmhh nefis leziz görünüyor tatlim benimcokacimcoook
maharetli ellerine emeciklerine saglik canimopuyorumnanaktana.s.

sitedeki sorun bir yandan,okulların açılması bir yandan hayatımızın her yönlü yoğunluğundan inan bende ancak fırsat bulup bugün etraflıca bakabildim siteye..cnm benm güzel yüreğine sağlık ne güzel de yorumlamışsın..zannediyorum buna benzer bir pastayı senin kuzucuk birnokta bes te öğretmeni için yapmıştı öyle değilmi?eksik olma bal bacım benm..kocaman öpüyorum seni..opuyorumnanaktan

X