• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mevlana'nın sözleri ve şiirleri

Yanmaktır. Yanardağlar gibi içten içe ve susmaktır,
Seni sevmek. Yalnız Seninle konuşmaktır..
Seninle dertleşmektir. Yandıkça susamaktır, susadıkça yanmaktır.
Hak ile dolmaktır, ham iken olmaktır. Hiçbir zaman solmamaktır, Seni sevmek..!

Hz Mevlana

10612644_10154892081060531_4428540521248877495_n.jpg

" Bugün yeni bir gündür cancağızım bugün yeni bir gündür
Yeni seyler söyleyelim cancağızım yeni seyler söyleyelim!
Düne dair ne varsa, dünde kaldı;
Bugün yeni bir gündür, yeni seyler söyleyelim cancağızım "
[Mevlana]

" Her kim yazin calisir, zahiresini bir kenara koyarsa, suphesiz kis mevsiminde de tandirin kenari ve istirahat yeri onun hakkidir. Her kim tembellikten oturu oturur, bir is gormez , kudreti nispetinde calisip cabalamazsa ve cehit gostermezse kisin zorluklarinda bicare ve muradina erememislerden olur ve tandirin kenarina ulasamaz. Bu, bu ve oteki dunya icinde misal olabilir. Akilliya isaret kafidir."
[Mevlana]

" Fakirlik ve zaruret, yokluk ve yoksulluk beni olumle korkutsa bile, ben bu hurriyeti esirlige degismem.
Tamah (acgozluluk) tadini tatmamisim. Kirk sene var ki, kanaat azigim (azla yetinme yiyecegim), fakirlik de sanatim olmustur. Bana ayran verdiginden beri, balin yuzune bakmiyorum. Cunku her nimetin bir gam ve zahmeti vardir."
[Mevlana]

" ihtiyaci olmayana sözle nasihat ogut verecek olsan, o sey ona yük olur. Bizim sözlerimizin hepsi de yenidir. Söz, anlamasi icin muhtac olan kisiye söylenir. Söz söylemeden de anlayan kisiye, söz söylemenin ne lüzumu var? Gökler, yerler; anlayan kisiye hep söz'dür."
[ Mevlan]

Çığlıklar arasında sağır ve dilsizim, ne duyup anlatmaya isteğim var, nede konuşup anlatmaya mecalim.Aşk diye birşey yaşıyorum, ne tek taraflı demeye dilim var, nede karşılıklı olduğuna ispatım, sadece sessizce bekliyorum.

Hz.Mevlana

"İstediğin kadar inançlıyım de namaz kıl, sadaka ver. Umut verip, güven aşılayıp ta yarı yolda bıraktığın insanın gönül sadakasını her iki dünyada da veremezsin."

MEVLANA
Ben bunu Hadis-i Şerif diye biliyorum. ;)

Umut verip güven aşılayıpta yarı yolda bıraktığın insanın Gönül sadakasını iki dünyada da veremezsin... Hz. Muhammed (s.a.v.)

" Insanlık her gün yeni gelenlere kapisini acan bir misafirhane olmaktır. Kapiyi calan bir mutluluk, bir buhran, bir zayiflik olabilir. Hepsini kabul edin, hepsiyle gecinin! Gelen, hanenin temellerini kokunden sarsan bir büyük keder de olsa, her misafiri saygıyla karsilayin. Temellerinizi, daha büyük mutluluklara dayanıklı kılmak icin sarsıyor olabilir. Karanlık dusunceleri, utancı, kizginligi, ayni gülümsemeyle karsilayin ve iceri davet edin. Karsilastiginiz her sey icin şükran duyun, cunku hepsi size yol göstermek icin gönderilmistir."
[Mevlana]

" Ben bir an rahat etsem, ruhum rahat etmez,
Ben cismen hiçbir dakika istirahat etmediğim anda, ruhum istirahat eder"
[Mevlana]

Ben bunu Hadis-i Şerif diye biliyorum. :KK66:

Umut verip güven aşılayıpta yarı yolda bıraktığın insanın Gönül sadakasını iki dünyada da veremezsin... Hz. Muhammed (s.a.v.)
Bilmiyordum canım bir yerde mevlananın sözü diye geçiyor ama demekki yanlış yazılmış sağol öğrenmiş oldum bende peygamber efendimizin sözünü utandım şimdi :oops:

"Ne olurdu, seninle tatlılaşsaydım; yaşayış zaten acı.
Ne olurdu, sen razı olsaydın benden de, herkes kızsaydı bana.
Ne olurdu, seninle aram düzgün olsaydı da, bütün alemlerle aram açılsaydı, dünya yıkılıp yansaydı.
Sen beni sevdikten sonra malın mülkün değeri mi olur? Zaten toprak üstünde ne varsa hepsi de toprak olacaktır.
Alem O'nunla kaimdir ve O'nsuz olan hiçbir şey yoktur. O'nun rızası, rahmeti, bereketi ve tecellisi olmayan hiçbir şeyin değeri yoktur."
Mevlana Celâleddin-i Rumi

Back