bence tepki koymak için gayet güzel bir eylem,
ah sevgilim olaydı da ben de gideydim
bu ne ya,o yasak bu yasak,şu edepsiz bu arsız...
Hadlerini aşıyolar
Size kendi yaşadığım iki küçük olaydan bahsedicem
birincisi ankara gençlik parkında,saat 11 suları
etraf gayet kalabalık,bende bankta sevgilimle şarkı söylüyorum,sessiz sessiz
Hani şarkı söylemekten ziyade birbirimize fısıldar gibi.Omzunda başım var,kulağıma şarkı söylüyo işte
pozisyon bu,asla öpüsmedir koklaşmadır,dizine uzanmadır falan,hiçbişey yok.Kendi halimizde takılıyoruz
Bir görevli geldi,bana nazik olmayan bi şekilde toparlanmam gerektiğini,banklara uzanmanın yasak olduğunu söyledi.
Bu olayın ertesi günü sevgilimi yolcu etmişim,bi kız arkadaşımla botanik parkı geziyoruz(ismini pek hatırlayamadım,keçiörende teleferiğin olduğu park işte) yorulduk,bi çardağın orada,uzandım kızın bacağına,resim falan çekerken
bi bekçi geldi bizi uayrdı " biraz edepli olalım hanımlar" diye.Yani benim kız arkadaşımın dizine uzanıp dinlenmem "edepsizlik"miş.
ki bunlar sadece basit birkaç örnek,kimbilir hergün nelerle karşılaşıyodur insanlar...
Resmen ahlak zabıtalığı yapıyorlar...
Yakında evine sevgilisi alan üniversitelilerin evini basarlarsa hiiiiiç şaşırmayacağım...
hiç hoş değil bu gidişat...
onca kadın cinayetini parkta sevgilisiyle göz göze diz dize aşkla oturanlar değil nikahlı karısıyla hır gür yaşayanlar işliyorlar da haberleri yok...
Bugün ahlaka aykırı davranmayın diye anons yaparlar,yarın İran'daki gibi ahlak polisleri peydahlanır,öbür gün öpüşmeye kalkanları recm ederler.Bu gidişat bunu gösteriyor.Bugünkü eylemde çıkan olaylardan belli zaten.İnsanlar nefret dolu,kimsenin kendinden farklı olana saygısı yok.
katılıyorum,öpüşmek kötü birşeymiş gibi lanse ediliyo.
eminim ki sokak ortasında sevgilimden dayak yesem lütfedip gelmezler ama öpüşürken görseler koşa koşa gelirler böyleleri...
Ahlakmış...
kime göre neye göre o ahlak?
Bana göre de kendi yaptıkları ahlaksızlık,saygısızlık
Bu kadar ileri gider mi bilemiyorum ama bu yıllardır olan bir şey ne yazık ki. Bizim toplumumuz ek iş olarak namus bekçiliğini bellemiş. Başkasının işlediği günahın kendilerinden sorulacağına inanıyorlar galiba. Ayrıca namus nedir ve neden sadece kadını ilgilendiren durumlarda hortlayan bir kavramdır onu da anlamış değilim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?